Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ!


ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ  ΣΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ
Όπως η τρόικα αποφασίζει και η Κυβέρνηση υπακούει, κατά τον ίδιο τρόπο και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων βρίσκεται πάνω από τους Δήμους. Τι και αν η πόλη ανήκει στον εκάστοτε Δήμο; Τρίχες! Για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αποφασίζει αυτή η περιβόητη "Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων", η οποία γράφει στα παλιά της παπούτσια δημάρχους και αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων!!! Προσέξτε: Οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα ενώ οι αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων είναι αμέσως εκτελεστέες! Είπατε τίποτε; Γι' αυτό λέμε ότι αυτή η περίφημη Εθνική Επιτροπή (!) είναι σαν την τρόικα! Γι' αυτό φτάνουμε στο θλιβερό σημείο, οι δημοτικοί άρχοντες και τοπικοί φορείς να παρακαλούν γονυπετείς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων να μην εφαρμόσει τις αποφάσεις της να εγκαταστήσει κεραίες κινητής τηλεφωνίας! Μιά νέα τέτοια κεραία κινητής τηλεφωνίας είναι έτοιμη να εγκατασταθεί στου Παπάγου και ομάδα επιστημόνων, Πρόεδροι δημοτικών σχολείων δίπλα στα οποία ετοιμάζεται να πει η κεραία και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τίγκας αποστέλλουν επιστολή στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, παρακαλώντας την να μην βάλει την κεραία κινητής και βομβαρδίσει με καρκίνο παδιά και γονείς. Συνήθως, αυτή η Εθνική Επιτροπή, κάνει τα χατίρια της εταιρείας κινητής! 
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!
 
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 προς
Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών  και Ταχυδρομείων
(Για την κεραία της οδού Δογαροπούλου 10-Παπάγου)

          Αγαπητέ κ.Πρόεδρε,                            

         Την επιστολή  αυτή υπογράφουμε εκπρόσωποι κατοίκων και φορέων της περιοχής Παπάγου, του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και ειδικότερα διαμένοντες εγγύς και πέριξ της οδού Δογαροπούλου 10, όπου προτάθηκε να εγκρίνετε την τοποθέτηση Σταθμού Βάσης Κεραιών Κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας WIND.
Σας ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, του Δήμου Παπάγου-Χολαργού γνωμάτευσε Ομόφωνα Αρνητικά για την τοποθέτηση Σταθμού Βάσης Κεραιών Κινητής τηλεφωνίας στην οδό Δογαροπούλου 10.
Εσείς είσθε οι ειδικοί που θα αποφασίσετε βάσει των επιστημονικών δεδομένων, ωστόσο επιτρέψτε μας να σας αναφέρουμε από τη δική μας πλευρά τα παρακάτω: Θα γνωρίζετε σύμφωνα με τα αναφερόμενα σε σχετικές μελέτες οι τιμές του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου θα κυμαίνονται  έως και 400 φορές χαμηλότερα των ορίων ασφαλείας που προβλέπονται από την 53571/3839 ΚΥΑ του 2000. Τούτο εμάς δεν  μας κάνει να εφησυχάζουμε για δύο πολύ σημαντικούς κατά την άποψή μας λόγους.
α. Η Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία επιδρά στον ανθρώπινο οργανισμό σωρευτικά, δηλαδή η όποια ποσότητα θα λαμβάνει εάν εγκριθεί η εγκατάσταση των Σταθμών Βάσης Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας, θα προστεθεί στην ακτινοβολία  που λαμβάνει από τις υπάρχουσες κεραίες στο Πάρκο Κεραιών Υμηττού και συνεπώς επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο η κατάσταση.
β. Οι προβλέψεις του άρθρου 7 της  53571/3839 ΚΥΑ του 2000, που αφορά στους ελέγχους και τις διοικητικές κυρώσεις λέει  επί λέξει ότι «Κατά τη λειτουργία των σταθμών η τήρηση των ορίων ελέγχεται περιοδικά ή οποτεδήποτε κριθεί αυτό απαραίτητο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Μεταφορών, τη Νομαρχία και την Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας….». Τούτο σημαίνει ότι αναφερόμαστε σε αποτύπωση εκπομπών συγκεκριμένης στιγμής και όχι όλου του 24ώρου. Πέραν τούτου δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι κατά το χρόνο μέτρησης οι κεραίες αυτές θα είναι στο μέγιστο ή στο ελάχιστο της εκπομπής τους.
Με βάση την επιχειρηματολογία αυτή, ότι δηλαδή οι μετρήσεις αποτυπώνουν την εκπομπή της συγκεκριμένης στιγμής και όχι όλου του 24ώρου, όπως θα έπρεπε για να υπάρχει ασφαλής άποψη επί των επιπτώσεων στον ανθρώπινο οργανισμό, εκδόθηκε η υπ’ αριθμόν 2613/30-3-2009 καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η απόφαση αυτή εκδόθηκε όταν για ανάλογη  παλαιότερη περίπτωση ο τότε Δήμος Παπάγου μαζί με ορισμένους από τους κατοίκους, κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.
Θα θέλαμε ακόμη να ενημερώσουμε ότι μετά από επιτόπιο έλεγχο που έκανε ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, ο οποίος είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροκυμάτων με τεράστια και ανεγνωρισμένη εμπειρία σε θέματα επίδρασης μη ιονιζουσών ακτινοβολιών στον άνθρωπο, διαπίστωσε ότι η τοποθέτηση της εν λόγω κεραίας είναι άκρως επικίνδυνη, για την υγεία των γειτόνων. Συνημμένα σας διαβιβάζουμε τη σχετική γνωμάτευση που εξέδωσε.
Επίσης σας διαβιβάζουμε έγγραφο που απέστειλε προς τους κατοίκους της οδού Δογαροπούλου 10, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, με το οποίο τους προτρέπει να μην επιμείνουν στην εγκατάσταση. Ακόμη σας διαβιβάζουμε  και τις υπογραφές των γειτόνων και των γονέων και κηδεμόνων των 2ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Παπάγου, που αντιτίθενται στη εγκατάσταση του εν λόγω Σταθμού Βάσης Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας.
Μετά από αυτά παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας και τα παραπάνω αναφερόμενα να μην εγκρίνετε την εγκατάσταση Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας, στην οροφή του κτηρίου της οδού Δογαροπούλου 10, αφού η τοποθέτησή της θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

                                                               Παπάγου,     24   Ιουλίου   2012

Σας ευχαριστούμε θερμά

Ζαφειράτος Κώστας: Ομότιμος Καθηγητής Ανθρωπολογίας
Μαλλάς Ηλίας: Αναπληρωτής Καθηγητής Γαστρεντερολογίας
Τίγκας Κων/νος – Πολ.: Αντιστράτηγος ε.α.- Αν. Καθηγητής Σ.Σ.Ε.
                                   Δημοτικός Σύμβουλος  Παπάγου-Χολαργού.
Παπαλέξης Γεώργιος: πρ. Γενικός Διευθυντής Ταχυδρομείων
Καλτσάς Νικόλαος: Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
                                   2ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου.
Καραμήτσου Κων/να: Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
                                   3ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου.

Συνημμένα
  α. Κατάσταση υπογραφών των περιοίκων, που είναι αντίθετοι στην  εγκατάσταση.
 β. Κατάσταση υπογραφών των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των 2ου-3ου Δημοτικών Σχολείων Παπάγου, που είναι αντίθετοι στην  εγκατάσταση.
 γ. Τεχνική Γνωμάτευση του Καθηγητή ΕΜΠ κ. Νικολάου Ουζούνογλου.
 δ. Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ΑΡΝΗΤΙΚΗ και ΟΜΟΦΩΝΗ.
 ε. Επιστολή του Δημάρχου κ. Βασίλη Ξύδη προς τους ιδιοκτήτες  του κτηρίου της οδού Δογαροπούλου 10.
στ. Επιστολή Εφημερίδος « Παπάγου Πολιτεία ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου