Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

To πρώτο βίντεο από τον Άρη έστειλε το «Curiosity»

πηγή: Πρώτο Θέμα
Βίντεο από την προσεδάφιση του υπερσύγχρονου ρομποτικού οχήματος «Curiosity» στον Άρη έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία.

Πρόκειται για ένα μικρής διάρκειας βίντεο, περίπου 300 φωτογραφιών, που τραβήχτηκαν από την κάμερα του ρομποτικού εξερευνητή τα τελευταία δευτερόλεπτα της καθόδου του στον «Κόκκινο Πλανήτη». 

Το βίντεο είναι χαμηλής ανάλυσης, δεν έχει υποστεί κάποια επεξεργασία και για αυτόν τον λόγο δεν είναι ιδιαίτερα ευδιάκριτο το περιβάλλον του Άρη, ωστόσο, στελέχη της NASA αναφέρουν ότι τα επόμενα 24ωρα θα δώσουν στη δημοσιότητα όλο το βίντεο το οποίο, όπως υποστηρίζουν, είναι «υπέροχο».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA, στο πλήρες βίντεο, που θα δοθεί προσεχώς στη δημοσιότητα, διακρίνεται και ο τελικός προορισμός του Curiosity, το όρος Sharp στο μέσο του κρατήρα Γκέηλ, όπου εντοπίστηκαν ιζήματα, που παραπέμπουν στην ύπαρξη παλαιότερα νερού.

Με τη βοήθεια των φωτογραφιών οι επιστήμονες θα προσδιορίσουν επακριβώς τη γεωγραφική θέση του «Curiosity» κοντά στον ισημερινό του πλανήτη και μέσα στον κρατήρα Γκέηλ, όπου εντοπίστηκαν ιζήματα που παραπέμπουν στην ύπαρξη παλαιότερα νερού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου