Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΡΙΤΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με 2% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ και στην δημοσκόπηση της Marc

Προβάδισμα 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι 21,3% της ΝΔ, δείχνει νέα δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Marc για λογαριασμό του ALPHA. Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στην εκπομπή «ALPHA Δημοσκόπηση» της Κάτια Μακρή.

Σε ότι αφορά την εκτίμηση ψήφου (με τη μέθοδο της αναγωγής) ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,8% της ΝΔ, η οποία στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει 26,4%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 11,8%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,9%, η ΔΗΜΑΡ με 6,1% και το ΚΚΕ με 5,9%. 
Να σημειωθεί πως τις εκλογές του Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει ποσοστό 26,9%, ενώ η ΝΔ 29,7%.
Πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και στην παράσταση νίκης με 48,7% έναντι της ΝΔ με 34,8%. Την ίδια στιγμή, καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 49,1%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είναι δεύτερος με 32%. 
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Φώτης Κουβέλης, με τους πολίτες να αξιολογούν ως μάλλον θετική ή θετική τη στάση του σε ποσοστό 52%. Ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 46,6% και ο κ. Τσίπρας με 39,1%.
Παρότι πάντως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Χρυσή Αυγή αναδεικνύεται τρίτο κόμμα, με σημαντικές μετακινήσεις ψηφοφόρων από άλλα κόμματα, ακόμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ, το 75% των ερωτηθέντων διαφωνεί με την τακτική της.
piazzadelpopolo.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου