Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

"Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ"-ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Χ.Α


pavlos-siatistis

Με νέα παρέμβασή-επιστολή του ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος σχολίασε την απάντηση της Χρυσής Αυγής αναφορικά με τις θέσεις που εξέφρασε και την κριτική που είχε κάνει για το κόμμα της ελληνικής ακροδεξιάς. Δείγμα ότι δεν "μαλακώνει" και δεν κάνει βήμα πίσω από τις απόψεις του.
Ο μητροπολίτης Παύλος βάφτισε την τοποθέτησή του εκείνη ως άκρως απαραίτητη, καθώς «οριοθετούσε την αληθινή ευαγγελική αλήθεια από την πλάνη και αποκάλυπτε το γιατί δεν συμβιβάζεται η ορθόδοξη πίστη με τις απόψεις και τις πρακτικές της Χρυσή Αυγή».
Ο Μητροπολίτης διερωτάται εάν «έχει καμία σχέση η «Ορθοδοξία» της Χρυσής Αυγής με την πίστη, το βίωμα και την Ορθοδοξία του Ευαγγελίου;» και επαναλαμβάνει ότι «είναι ευθέως αντίστροφες και αλληλοαποκλειόμενες». Διευκρινίζει ότι «δεν πολιτικολογεί» εναντίον ορισμένου κόμματος, τονίζοντας ότι στο ίδιο και σε παλαιότερα κείμενα έχει ασκήσει κριτική και σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς και επισημαίνει ότι «θεολογεί», υπερασπιζόμενος την αληθινή Ορθοδοξία.
«Μια εθνική εκκλησία που μπορεί να μάχεται τα μέλη μιας άλλης εκκλησίας, λόγω του χρώματος των μελών της, είναι μια αιρετική εκκλησία» ξεκαθαρίζει ο μητροπολίτης και απευθυνόμενος στη Χρυσή Αυγή, συνεχίζει: «Χαίρομαι που αποδοκιμάζετε τις απειλές και τις χυδαιολογίες οι οποίες άλλωστε δεν με φοβίζουν, αλλά εκθέτουν όσους τις εξακοντίζουν».
«Βέβαια προσφέρετε και μία σημαντική είδηση. Ότι στις εκδηλώσεις συμμετείχατε προσκεκλημένοι από τους διοργανωτές. Είναι πλέον ευθύνη δική τους να απαντήσουν, αν το επιχείρημά σας είναι αληθές η ψευδές» καταλήγει ο μητροπολίτης.
Αυτή είναι η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής προς τον μητροπολίτη:
«Σε απάντηση των δηλώσεων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σιατίστης, τον ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το πολιτικό μας πρόγραμμα, το οποίο εκδόθηκε το 1992: "η Χρυσή Αυγή στηρίζει την Ορθοδοξία σαν απαραίτητο συστατικό του Έθνους μας και στοχεύει στην ανάδειξη του εθνικού χαρακτήρα της Εκκλησίας και στην αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης με Ελληνορθόδοξες αρχές και ιδανικά»
«Επίσης τον πληροφορούμε ότι η Χρυσή Αυγή ουδέποτε έκανε πολιτική, πραγματοποιώντας "χριστεμπόριο", όπως πλείστοι πολιτικοί με φωτογραφίες σε λιτανείες κλπ. Η παρουσία μας στη συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κατόπιν προσκλήσεως των οργανωτών της διαμαρτυρίας. Μας αδικεί με όσα είπε και μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας Ιεράρχης πολιτικολογεί εναντίον συγκεκριμένου κόμματος, ενώ δε λέει λέξη για κόμματα και πολιτικούς που δηλώνουν ευθέως άθεοι, βλάσφημοι και ανήκουν σε σκοτεινές λέσχες, μυστικές εταιρείες και δόγματα», σημειώνει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου