Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΟΥΡΝΟΣ, ΚΟΙΝΩΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ! Oh Yes! ( ΦΟΒΕΡΟ VIDEO)





Ο ΣΤΟΛΙΓΚΑΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ...ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΠΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ!!!



Ιδού και οι γραπτές αποδείξεις για το.., "Στούρνο"
Ο Στουρνάρας επικαλείται "εθνικό συμφέρον" για την είσπραξη του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ομως, το Υπ. Οικονομικών του οποίου προΐσταται ο κ Στουρνάρας, διαθέτει το ίδιο μηχανισμούς βεβαίωσης και είσπραξης φόρων. Τόσο καλούς μάλιστα, ώστε ανέλαβε παλαιόθεν και την βεβαίωση & είσπραξη εσόδων υπέρ τρίτων, εξ ου και τα περίφημα ΔΙΒΕΕΤ (Δικαιώματα Βεβαίωσης & Είσπραξης Εσόδων υπέρ Τρίτων), τα οποία λαμβάνουν ως επίδομα οι εφοριακοί εδώ και καμμιά 30ριά χρόνια και τα οποία αντιστοιχούν σε άλλον ένα μισθό. Οφειλε, λοιπόν ο κ. Στουρνάρας, ως Προϊστάμενος των υπαλλήλων του Υπουργείου του, να διατάξει τους υφισταμένους του, δηλ. τους υπαλλήλους των ΔΟΥ και, αν χρειαζόταν, και τους υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας να συντάξουν τους βεβαιωτικούς καταλόγους και στη συνέχεια να προβούν στην είσπραξη του χαρατσιού. Φαίνεται όμως οτι δεν μπορεί να τους κάνει ζάφτι, άλλως να τους επιβληθεί, κι' έτσι προτίμησε να απευθυνθεί στον ομόσταυλό του τον κ. Αρθούρο, κατ' ουσίαν να τον διατάξει, αγνοώντας-αδιαφορώντας για τις συνέπειες του νόμου.
Βάση δεδομένων, βεβαίως, θα έπαιρνε τη βάση δεδομένων που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ. Πχ, η Εφορία Χολαργού-Παπάγου-Αγ. Παρασκευής θα έπαιρνε τη βάση δεδομένων του Πρακτορείου της ΔΕΗ Χαλανδρίου κ.ο.κ.
Σε ό,τι αφορά την είσπραξη του χαρατσιού "κατ' ανάλογον εφαρμογήν" της είσπραξης των Δ.Τ., Δ.Φ., ΤΑΠ, εδώ υπάρχει η εξής ουσιώδης διαφορά: Οι Δήμοι, από την εποχή που θεσμοθετήθηκε το πρώτον (ΒΔ του '58) η είσπραξη των Δ.Τ. μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και εν συνεχεία νομοθετήθηκε με το Ν.25/75, δεν είχαν μηχανισμούς βεβαίωσης και είσπραξης. Ηταν ακόμα σε νηπιακή ηλικία από πλευράς οργάνωσης και μηχανοργάνωσης. Ανάλογα ισχύουν και για τον ΔΦ (Ν.1080/80) και για το ΤΑΠ (Ν.2130/93). Ηταν λοιπόν εύλογη η αναζήτηση κάποιου εισπρακτικού μηχανισμού και φυσικά ουδείς διαμαρτυρήθηκε γι' αυτό. Συνεπώς, και από αυτή την άποψη, δεν στέκει η "ανάλογος εφαρμογή", ήγουν καταχρηστικώς και καθ' υπέρβαση των κανόνων της χρηστής διοίκησης προβλέφθηκε στο νόμο η είσπραξη του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών.
Γίνεται, όθεν, φανερό οτι δεν στέκει το "εθνικό συμφέρον" αλλά ο στυγνός εκβιασμός: Η πληρώνεις το χαράτσι ή σου κόβω το ρεύμα. Αν δεχθούμε οτι προείχε το "εθνικό συμφέρον", τότε και όποιος χρωστούσε ΦΠΑ θα μπορούσε η ΔΕΗ να του κόβει το ρεύμα, ή όποιος χρωστάει εισφορές στο ΙΚΑ να του κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ. Ακόμα καλύτερα, να μην γίνεται δεκτός σε δημόσιο νοσοκομείο όποιος δεν πλήρωσε το χαράτσι ή να μην μπορεί να εγγράψει τα παιδιά του σε δημόσιο σχολείο κ.ο.κ.
Αμ, η ρύθμιση "Αστικού δικαίου" μέσα σε νόμο Δημοσίου δικαίου (φορολογικό) τί σου λέει; "Θα το πληρώνει, λέει, ο ενοικιαστής και θα το συμψηφίζει στα νοίκια με τον ιδιοκτήτη. Ο Θεός να μας φυλάει από Στουρνάρες και Κτηνάρες.
Η παράβαση του αρθ. 261 ΠΚ "Παρότρυνση υφισταμένων" είναι αυταπόδεικτη, δεδομένου ότι έχουμε διαταγή Προϊσταμένου προς υφιστάμενο (τον Αρθρούρο). Θα έλεγα δε οτι μπορεί να εφαρμοσθεί και η αυτόφωρη διαδικασία, διότι το αδίκημα είναι συνεχές/διαρκές, συγχρόνως δε και αυτεπέγγελτα διωκόμενο, ενώ δεν απαιτείται άδεια από τη Βουλή για την άσκηση ποινικής διώξεως, διότι ο Στουρνάρας δεν είναι βουλευτής. Σε ό,τι αφορά το αρθ. 186 "Πρόκληση σε τέλεση πλημμελήματος", το αρθρο 186 ανήκει στο Κεφάλαιο ΣΤ "Περί επιβουλής της δημοσίας τάξεως" και δεν ξέρω αν ο Στουρνάρας επιβουλεύεται την δημόσια τάξη (εξέγερση, στάση, κατάληψη δημοσίων κτιρίων κλπ). Απ' αυτόν πάντως, με τα μυαλά που φοράει, όλα να τα περιμένει κανένας.
Για να το ρίξουμε και λίγο στην πλάκα, διότι αυτούς δεν μπορεί να τους πάρει κανείς στα σοβαρά, θυμάμαι μια σκηνή από τον "Μιχαλιό του 14ου Συντάγματος", όπου ο αξέχαστος κωμικός Κούλης Στολίγκας ως καθηγητής Αγγλικών mr. Αρθούρος πληροφορεί με άψογη Οξφορδιανή προφορά έναν γονέα για τις επιδόσεις της κόρης του, την οποία χαρακτηρίζει Στουρνάρι: "Στούρνος μίστερ Παπαντόπουλος, Στουρνάρι, ώ γιές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου