Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

"ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ, Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ" . ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ (VIDEO)


SKOURLETIS
Συμφωνείτε;
Η δήλωση του κ. Σκουρλέτη που έγινε στο MEGA προκάλεσε την οργισμένη αντίδρση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου.
Αυτή είναι η επίμαχη δήλωση Σκουρλέτη, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
«Η αύξηση του ρεύματος είναι μια επιλογή που οδηγεί τελικά στο να έχουμε νεκρούς από κρύο αυτό το χειμώνα. Με δεδομένο ότι με το ρεύμα εισπράττεται τελικά και το χαράτσι, με δεδομένο ότι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, η επιλογή αυτή είναι επιλογή αυτό το χειμώνα να έχουμε νεκρούς από το κρύο. Είναι συνειδητή επιλογή. Ή να καούν από ξυλόσομπες ή να καταστραφούν τα δάση – βλέπετε καθημερινά ότι υπάρχει παράνομη υλοτομία – ή να ζούμε σε ένα νέφος αιθαλομίχλης με ανυπολόγιστες επιπτώσεις λόγω των αιωρούμενων σωματιδίων στις μεγάλες πόλεις όλης της Ελλάδας. Αυτά θα είναι τα αποτελέσματα μιας τέτοιας επιλογής. Και γνώση έχουν και λόγο έχουν. Τα πράγματα είναι γνωστά καθώς και οι επιπτώσεις. Αντικειμενικά η απόφαση αυτή οδηγεί σε νεκρούς. Μην κοροϊδευόμαστε. Το ρεύμα είναι πάρα πολύ ακριβό, δεν είναι φτηνό».
Απάντηση Σ.Κεδίκογλου
Την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσαν δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη ότι θα υπάρξουν νεκροί από το κρύο, λόγω των αυξήσεων στα τιμολόγια του ρεύματος σε συνδυασμό με την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.
«Δεν τον καταγγέλλουμε, γιατί μάλλον δεν έχει επίγνωση του τι λέει. Παραληρεί! Τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών», σημειώνει ο κ. Σίμος Κεδίκογλου.
Οπως αναφέρει, «ο κ. Σκουρλέτης προαναγγέλλει νεκρούς από το κρύο, λόγω αυξήσεων στην τιμή του ρεύματος που όμως δεν θα γίνουν πριν τον ερχόμενο Ιούνιο και που θα είναι πολύ μικρότερες από αυτές που προεξοφλεί. Επίσης, θα είναι πολύ μικρότερες από την αύξηση της τιμής ενέργειας τα τελευταία 10 χρόνια».
«Στη δεκαετία αυτή, η τιμή του πετρελαίου υπερτετραπλασιάστηκε, παρασύροντας και το κόστος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος», συνεχίζει ο κ. Κεδίκογλου και σημειώνει: «Την ώρα που η κυβέρνηση αναζητά λύσεις, ο κ. Σκουρλέτης εύχεται να καούν άνθρωποι από ξυλόσομπες ή να πεθάνουν από το κρύο, για να κερδοσκοπήσει πολιτικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου