Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ SIEMENS;


Φοβούνται ότι θα σκάσει…βόμβα που θα τινάξει στον αέρα το πολιτικό σύστημα
ΣΥΡΙΖΑ: Καλύπτουν τον σύμβουλο του Σαμαρά!
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ Ο ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΚΟΜΜΑΤΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ!
από τον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Από την πρώτη στιγμή που έσκασε η βόμβα της Λίστας Λαγκάρντ,  τρόμος κατέλαβε το Μαξίμου και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! Τρόμος, γιατί η λίστα Λαγκάρντ μπορεί να τινάξει όλο το πολιτικό σύστημα στον αέρα και να στείλει στη φυλακή πολλούς επώνυμους. Μην ξεχνάμε ότι  οι  NEW YORK TIMES έχουν γράψει ότι η λίστα είναι ικανή να ανατρέψει την πολιτική σκηνή της Ελλάδος. Φαίνεται, πως το σάπιο σύστημα έχει επιδοθεί σε αγώνα για να εμποδίσει κάθε αποκάλυψη για τη μεγάλη λεηλασία της χώρας. Η κωλυσιεργία είναι εμφανής, τόσο από τον επικεφαλής της προανακριτικής επιτροπής κ. Μαρκογιαννάκη, όσο και από το ΣΔΟΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με καταγγελία του εμπλέκει τον Σύμβουλο του Α. Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, με τα 550 εκατομμύρια δολάρια της λίστας Λαγκάρντ. Αφήνει  δε να εννοηθεί ότι σχετίζεται με τη SIEMENS, ενώ την ίδια ώρα ο κ. Μαρκογιαννάκης με τη στάση του δείχνει να τον προστατεύει απόλυτα. Αυτό το γαϊτανάκι εάν ξετυλιχτεί, πιθανώς να αποκαλύψει πολλές κρυμμένες …βόμβες για πρόσωπα και πράγματα και για πιθανούς στενούς δεσμούς της λίστας Λαγκάρντ με τη Siemens.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του  καταγγέλλει ότι έγινε προσπάθεια να αποτραπεί η διερεύνηση του συγκλονιστικού στοιχείου ότι το δεξί χέρι του πρωθυπουργού κ. Σταύρος Παπασταύρου, φέρεται ως συνδιαχειριστής επενδυτικού fund συνδεόμενου με τη μεγαλύτερη κατάθεση στη λίστα Λαγκάρντ, ύψους 550 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο κ. Σαμαράς οφείλει να απαντήσει σε ερωτήματα-φωτιά:
"Έχει ζητήσει και λάβει εξηγήσεις από τον Σύμβουλό του για το θέμα αυτό;
Σε ποιες άλλες δραστηριότητες εμπλέκεται ο σύμβουλός του, ο οποίος προετοιμάζει τα ταξίδια του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό και τον συνόδευσε μάλιστα και στην επίσημη επίσκεψή του στο Κατάρ;
Έχει ο κ. Παπασταύρου σχέση με την εταιρία Siemens και ποια; Είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο κ. Παπασταύρου προετοίμασε το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Γερμανία, την παραμονή του οποίου υπογράφηκε ο ανυπόγραφος επί μήνες σκανδαλώδης εξώδικος συμβιβασμός που είχε διαπραγματευθεί ο κ. Βενιζέλος;

ΤΟ…ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ
Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της επιτροπής, Θοδωρής Δρίτσας, Σταύρος Κοντονής και Ζωή Κωνταντοπούλου, καταγγέλλουν
το προεδρείο της προανακριτικής επιτροπής ως απόπειρα συγκάλυψης,  που μεθοδεύτηκε από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.  Συγκεκριμένα, η απόφαση της επιτροπής να διευρύνει τον κατάλογο με τα πολιτικά πρόσωπα που πρόκειται να καταθέσουν αποκλειστικά στους οικονομικούς εισαγγελείς αλλά και η καθυστέρηση κατάθεσης στην επιτροπή του πορίσματος με τα πλήρη στοιχεία για τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση τους. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-μέλη της επιτροπής, τονίζουν: «Εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορούν, με φθηνά επικοινωνιακά κόλπα, να δημιουργούν "μαγικές εικόνες", είναι γελασμένοι. Και εάν λογαριάζουν ότι θα παίξουν παιχνίδια συγκάλυψης στην πλάτη του λαού και της κοινωνίας, λογαριάζουν χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζουν οι τρεις βουλευτές και προσθέτουν:
«Ας απαντήσουν, λοιπόν. Πώς είναι δυνατόν μέχρι σήμερα οι Τράπεζες - που ανακεφαλαιοποιούνται αφειδώς με δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού και που αμείβονται επιπλέον με εκατομμύρια ευρώ και πάλι του ελληνικού λαού από το ΤΑΙΠΕΔ, ως σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων - να μην έχουν αποστείλει στο ΣΔΟΕ πλήρη στοιχεία για τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ;»
Θέτουν επίσης τα εξής ερωτήματα:
«Πώς είναι δυνατό το ΣΔΟΕ και ο επικεφαλής του κ. Στασινόπουλος να μην έχουν κάνει καμία ενέργεια για την επίσπευση της διαδικασίας και για τη διευκόλυνση του ελέγχου, ενώ οι υπεύθυνοι μιλούν για έλλειψη προσωπικού, υποδομής και για υπαλλήλους που έχουν παράλληλα επιφορτισθεί με πλήθος άλλα καθήκοντα; Πώς είναι δυνατόν το Υπουργείο Οικονομικών και οι αρμόδιες υπηρεσίες του να βραδύνουν τόσο προκλητικά;
Πώς είναι δυνατόν οι κ.κ. Γεώργιος Ζανιάς (νυν Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, πρώην Υπουργός Οικονομικών, πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών) και Χάρης Θεοχάρης, νυν Γενικός Γραμματέας Εσόδων (από Ιανουάριο 2013) και Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων από Υπουργίας Ευ. Βενιζέλου, αμφότεροι υπηρετήσαντες στο Υπουργείο Οικονομικών από Υπουργίας Γ. Παπακωνσταντίνου, να φέρονται να “πληροφορούν τον Πρόεδρο της Επιτροπής” ότι «έχουν ήδη αποσταλεί στο ΣΔΟΕ όλα τα στοιχεία που αφορούν τα μέλη της οικογένειας Παπακωνσταντίνου», ενώ αποδεικνύεται ότι αυτό δεν συμβαίνει; Και

Πώς είναι δυνατόν, στη βάση αυτής της φερόμενης πληροφόρησης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μαρκογιαννάκης να ζητεί “πόρισμα εντός 2 ημερών” επί ελλιπών στοιχείων;»
Τέλος, οι τρεις βουλευτές αφού αφήνουν αιχμές για «το ποιους εξυπηρετεί αυτή η βραδυπορία» και διερωτώνται γιατί «κάποιοι βιάζονται να κλείσει η υπόθεση, χωρίς να έχουν αναζητηθεί ή συλλεγεί τα κρίσιμα στοιχεία», καταλήγουν ως εξής: 
«Ο λαός δεν είναι κουτός. Και η ταυτότητα ή η ταύτιση προσώπων, καταστάσεων και κομμάτων μιλάει από μόνη της».
Το newsbomb.gr ξεμπροστιάζει ως απαράδεκτο τον ρόλο του Προέδρου της προανακριτικής κ. Μαρκογιαννάκη, αναφέροντας συγκεκριμένο περιστατικό: Βρισκόταν εκτός της αίθουσας, την ώρα που η Ζωή Κωνσταντοπούλου ρωτούσε την μάρτυρα Γιάννα Παπαδάκου (δημοσιογράφο) εάν ο κύριος Παπασταύρου που αναγράφεται στην λίστα, είναι ο δικηγόρος - σύμβουλος του πρωθυπουργού. Αμέσως  «η Παπαδάκου ξεκινά  σφυροκόπημα με σαφείς αιχμές για απόπειρα απόκρυψης του “μυστηριώδους” κατόχου του ποσού των 500 εκατομ. δολαρίων. Αναφέρει συγκεκριμένα την κυρία Μαρία Παντελή, εκφράζοντας την αγανάκτηση της, για το ότι δεν έχει κληθεί ακόμα να καταθέσει στην επιτροπή, ενώ θα έπρεπε να είναι η βασική μάρτυρας!
Στο μεσοδιάστημα, ο κύριος Μαρκογιαννάκης ειδοποιείται (σύμφωνα με αυτήκοο μάρτυρα) ότι στην εξεταστική ακούγεται το όνομα “Παπασταύρου” και επιστρέφει στην αίθουσα άρον-άρον.
Εκείνη την στιγμή η Zωή Κωνσταντοπούλου ρωτά την μάρτυρα για τον κύριο Ροσσώνη της λίστας που σχετίζεται με την Siemens και την πιθανή συσχέτιση με το C4i! Ερωτήσεις απολύτως δικαιολογημένες, ειδικά μετά την αποκάλυψη ότι το ένταλμα Χριστοφοράκου που αφορούσε το C4i είχε γίνει αποδεκτό από τον Γερμανό εισαγγελέα αλλά ...ακυρώθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη!
Ο κύριος Μαρκογιαννάκης λοιπόν, αρπάζει την (άσχετη) αφορμή για το C4i, με κίνδυνο να εκτεθεί ο ίδιος, προκειμένου να σταματήσει την ενοχλητική Κωνσταντοπούλου και τις αποκαλύψεις για τον πρωθυπουργικό σύμβουλο».

ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: «Ο  ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙ ΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ»
Και ο κ. Καπερνάρος, μέλος της επιτροπής  κατηγόρησε  ευθέως τον κ. Μαρκογιαννάκη, ζητώντας ακόμη και την παραίτησή του: «Ο κ. Μαρκογιαννάκης τελικά πρέπει να αντιληφθεί και να συνειδητοποιήσει, ότι πρέπει να ενεργεί και αυτός ως Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών και όχι ως κομματικό όργανο. Αλλιώς, έχει την δυνατότητα ανά πάσα στιγμή, να αναγνωρίσει την αδυναμία του να συμμορφωθεί με τους νόμους και να παραιτηθεί». Είναι χαρακτηριστική η οργή την οποία προκάλεσε η στάση του κ. Μαρκογιαννάκη στον κ. Καπερνάρο, ο οποίος πριν από ένα μήνα χτύπησε με δύναμη το χέρι του στο τραπέζι και από τότε αναγκάστηκε να το βάλει σε νάρθηκα!
ΠΑΝΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Αυτό που κυκλοφορεί πλέον για τον ρόλο των μελών της επιτροπής, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ότι πάνε να ρίξου στα μαλακά τον κ. Παπακωνσταντίνου, μετατρέποντας το κακούργημα σε πλημμέλημα και να λήξει εκεί όλη η ιστορία χωρίς άλλους κραδασμούς για το πολιτικό σύστημα.

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ …ΘΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ!
Από την πρώτη στιγμή που έσκασε η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και συστάθηκε η προανακριτική επιτροπή, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιδόθηκαν σε εργώδη προσπάθεια να την κουκουλώσουν.   Τα μέλη της επιτροπής, που εκπροσωπούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ!!! Παρά το γεγονός ότι ο κ. Πεπόνης έδωσε εντολή να προχωρήσουν οι διαδικασίες διερεύνησης της λίστας Λαγκάρντ, η προανακριτική επιτροπή έθεσε σε ψηφοφορία για το εάν θα δοθεί στη δημοσιότητα ή όχι!!! Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (έξι άτομα) ψήφισαν να μην δημοσιοποιηθεί η λίστα,  διότι είναι προσωπικό δεδομένο!!! Μόνο η ύστατη στροφή που έκανε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου έγειρε την πλάστιγγα της πλειοψηφίας προς όσους ζητούσαν την δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Διαφορετικά, δεν θα μαθαίναμε ποτέ τα ονόματα που περιέχονται σε αυτή!!!

ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ;

Ένας από τους λόγους που τα μέλη της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν τη δημοσιοποίηση των ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ, πρέπει να αναζητηθεί στον φόβο για το γαϊτανάκι που θα αρχίζει να ξετυλίγεται, με το ένα όνομα να οδηγεί στο άλλο και τελικά στη μεγάλη βόμβα που θα τινάξει στον αέρα όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα. 
Ήδη προ ημερών, ο  βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλης Καπερνάρος αποκάλυψε στην Επιτροπή ότι λογαριασμοί συγγενικών προσώπων τόσο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη όσο και του Άδωνι Γεωργιάδη, περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ!
Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο βουλευτές της ΝΔ είναι μέλη της προανακριτικής επιτροπής, ο δε κ. Βαρβιτσιώτης είναι και αντιπρόεδρός της. Ο κ. Βαρβιτσιώτης μετά την αποκάλυψη του κ. Καπερνάρου παραδέχθηκε ότι μεταξύ των ονομάτων της λίστας είναι και αυτό του θείου του. Για δε τον κ. Γεωργιάδη ο κ. Καπερνάρος τον ενημέρωσε ότι πρόκειται για τραπεζικό λογαριασμό της συζύγου του, Ευγενίας Μανωλίδου, στην Ελβετία! Ο κ. Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Twitter διέψευσε το γεγονός και τόνισε  πως η σύζυγός του δεν έχει ούτε ένα ευρώ στην Ελβετία.
Επίσης, ο Ευθύμιος Βιδάλης, στενός φίλος και συνεργάτης του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, εμπλέκεται στην λίστα Λαγκάρντ. Το όνομα της συζύγου του κ. Βιδάλη, Μαρίας, φέρεται να περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ, ενώ μέχρι τώρα είχε περάσει απαρατήρητο και ασύνδετο με τον στενό υπουργικό φίλο και σύμβουλο, καθότι πολλά έντυπα είχαν πιστέψει ότι το όνομα της Μαρίας Βιδάλη στη λίστα, αφορούσε γνωστή ηθοποιό.
Εάν στα παραπάνω ονόματα, συμπεριληφθεί αυτό του κ. Παπασταύρου το οποίο φέρεται να σχετίζεται και με τη SIEMENS και εάν θυμηθούμε τα δωράκια από τη SIEMENS που είχε πάρει ο Σαμαράς από τη δεκαετία του 1990 όταν ήταν Πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ, τότε γίνεται αντιληπτό γιατί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα και χωρίς συνέπειες με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου