Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: "Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΛΩΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ"



Τον "κώδωνα του κινδύνου" για τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχουν οι πολιτικές λιτότητας "κρούει" εκ νέου ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στον γερμανικό Τύπο.
"Όποιος νομίζει ότι τα ζητήματα του πολέμου και της ειρήνης στην Ευρώπη έχουν λυθεί κάνει ένα γιγαντιαίο λάθος", αναφέρει σε συνέντευξη στο "Der Spiegel" και προσθέτει: "Οι δαίμονες δεν έχουν εξαλειφθεί, απλά κοιμούνται, όπως μας έδειξαν οι πόλεμοι στη Βοσνία και στο Κόσοβο".
giounker"Προσωπικά τρομάζω από την ομοιότητα των καταστάσεων στην Ευρώπη του 2013, με αυτές πριν από 100 χρόνια αναφέρει", προσθέτοντας ότι και τότε η ιδέα ότι θα γινόταν ένας πόλεμος στην Ευρώπη φάνταζε εξωφρενική.
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αναφέρει ότι για την γενιά του το ευρώ ήταν ένα "όχημα" για την ειρήνη, ωστόσο σήμερα παρατηρεί με λύπη ότι υπάρχει μία τάση επιστροφής σε τοπικές και εθνικές νοοτροπίες.
Φέρνει και πάλι ως παράδειγμα το ρόλο της Γερμανίας, λέγοντας ότι ο τρόπος που ορισμένοι γερμανοί πολιτικοί επιτέθηκαν στην Ελλάδα "άφησε βαθιές πληγές" στη χώρα, ενώ δήλωσε σοκαρισμένος για τα πανό στην Αθήνα που έδειχναν την καγκελάριο Μέρκελ με ναζιστική στολή.
"Βγήκαν ξανά στην επιφάνεια αισθήματα που νομίζαμε ότι είχαν μείνει στο παρελθόν", σημειώνει, προσθέτοντας ότι και ο ιταλικός προεκλογικός αγώνας ήταν επίσης "αντιγερμανικός", ως εκ τούτου και "αντιευρωπαϊκός".
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου