Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ!

Εμμανουήλ Πασπαλίδης και Χρήστος Σύγγουνας. Δυο παλληκάρια της ΔΙΑΣ στον τομέα της Βορειοανατολικής Αττικής. 
Δυο άνδρες της Αστυνομίας που μεσάνυχτα πια, μετά τη βαρδιά τους κι ενώ πλέον είχαν πάρει το ιδιωτικό τους αυτοκίνητο από την περιοχή του Γέρακα για να επιστρέψουν σπίτι τους, βλέπουν στο δρόμο ένα νεαρό κορίτσι να περπατά, έχοντας στην αγκαλιά της ένα νεογέννητο σκυλάκι. 
Το κορίτσι έμοιαζε σαν να είχε χάσει το δρόμο. Οι αστυνομικοί το πλησίασαν με το αυτοκίνητό τους και του είπαν. "Είμαστε αστυνομικοί και θέλουμε να σε βοηθήσουμε. Πού πάς τέτοια ώρα;"
--Επιστρέφω σπίτι μου με τα πόδια.
Αστυνομικοί: Πού είναι το σπίτι σου; Μακρυά;
Κορίτσι: Είναι στον Τσακό.
Αστυνομικοί: Και τι ζητάς εδώ τόσο αργά; Μόνη σου και με τα πόδια, είναι αδύνατον να σε αφήσουμε να γυρίσεις στον Τσακό.
Κυκλοφορούν επικίνδυνοι κακοποιοί που μπορεί να σε βλάψουν. Πες μας πού είναι η διεύθυνση του σπιτιού σου και σε πάμε αμέσως τώρα. 

Το κορίτσι, υπάκουσε. 
Στη διαδρομή, οι ευσυνείδητοι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ρώτησαν το κορίτσι πώς και βρέθηκε μόνη της με το σκυλάκι αγκαλιά σε μια περιοχή αρκετά μακρινή από τον Τσακό. 
Το κορίτσι τους είπε ότι βρήκε το αδέσποτο σκυλάκι και ήθελε να το κρατήσει, ενώ ο φίλος της επέμενε να το επιστρέψει σε φιλοζωϊκή εταιρεία. 
--Διαφωνήσαμε αλλά δεν άντεξα άλλο. Έφυγα γιατί κι άλλες φορές που διαφωνούσαμε σήκωνε χέρι και με χτυπούσε. Γι' αυτό έφυγα...

Σε λίγη ώρα οι ευσυνείδητοι αστυνομικοί, γύρισαν το κορίτσι σπίτι του. 
Αυτοί είναι οι Έλληνες αξιωματικοί της ΔΙΑΣ. Που αγωνίζονται για το καλό σε όλη τους τη ζωή. Δεν μπαίνει στο καντάρι της κάθε πράξης τους το αν παίρνουν 700 ευρώ ή εάν έληξε η βάρδιά τους. Είναι οι αξιωματικοί της ΔΙΑΣ στους οποίους μπορούμε να ελπίζουμε. Γιατί υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. Και πράξεις σαν αυτές, των αξιωματικών Εμμανουήλ Πασπαλίδη και Χρήστου Σύγγουνα, μας το επιβεβαιώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου