Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ!

ΣΚΑΤΑ ΚΙ ΑΠΟΣΚΑΤΑ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΩΝ...ΦΙΛΟΖΩΩΝ!
Πόσοι άραγε είναι εκείνοι οι φιλόζωοι που αφήνουν  τις ακαθαρσίες των σκύλων τους στα πεζοδρόμια και όπου αλλού αφοδεύουν με αποτέλεσμα να τις πατά ο κάθε ανυποψίαστος περαστικός;  Το φαινόμενο εξακολουθεί να αποτελεί μάστιγα για πολλούς δήμους. Και εδώ στην περιοχή Χολαργού-Παπάγου είναι σοβαρό πρόβλημα ενώ δεν λείπουν τα έντονα παράπονα δημοτών. Οι ...φιλόζωοι γράφουν στα παλιά τους υποδήματα τον κοσμάκη και συνεχίζουν απτόητοι να δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους-δημότες. Αφήνουν τους σκύλους τους να αφοδεύουν όπου λάχει και συνεχίζουν την πορεία τους χωρίς να μαζέψουν τα...σκατά τους. 
Εμείς εδώ από τον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή" έχουμε αναφερθεί στο πρόβλημα ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Αυγουρόπουλος με συνεχή αρθρογραφία του επισημαίνει την ανάγκη ευαισθητοποίησης τόσο των...φιλόζωων όσο και του Δήμου. Δείτε ένα παλαιότερο άρθρο του Θανάση Αυγουρόπουλου. 

Γιατί πρέπει να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες των σκύλων….

 Δείτε όμως κι ένα φωτορεπορτάζ από άλλο site στην περιοχή του Νέου Κόσμου με τις ...επιδόσεις των φιλόζωων στους δρόμους της πόλης:

"Ένα σπαρταριστό …διαφωτιστικό του πολιτιστικού επιπέδου κάποιων ζωοφίλων… που ξετρύπωσε αναγνώστης μας και μας το έστειλε. Δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2012 στο μπλοκ Νέος Κόσμος… Τα λέει όλα…




 Σε απέραντο Σκατο-Ναρκοπέδιο έχουν μεταβληθεί τα πεζοδρόμια του Νέου Kόσμου από τους φιλοζωϊκά ….ευαίσθητους -τινές- κατοίκους…της. Αδιαφορώντας για τον συνάνθρωπό τους …ζωόδικα επιτρέπουν στα ζα τους να αποπατούν, όπου τους κατέβει με αποτέλεσμα η διέλευση από τα πεζοδρόμια να είναι μια σχοινοβασία επίπονος. Διότι η νάρκη- σκατό είναι σε κάθε βήμα τους. Αν την πατήσουν, ανατινάσσεται και το σπίτι τους ολάκερο, όπου μεταφέρουν τη βρώμα κι αντιλαμβάνεστε τι γίνεται εκεί .. Ανάστα ο κύριος.
Δεν ξέρουμε πώς να χαρακτηρίσουμε αυτούς τους φιλόζωους… Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι από την άφθονη διούρηση φιλοζωϊας που διακατέχονται έχουν μεταβληθεί και οι ίδιοι … σε τετράποδα .. Δείτε την εικόνα σε στενό πεζοδρόμιο της Αμεινοκλέους… Κι είναι μάλιστα σκατάκια από σκυλάκια …σαλονιού..Ναι και τα βλαχαδερά έχουν σαλόνια και στο Δοργούτιον…"
Τι κάνει ή τι έχει κάνει για το συγκεκριμένο πρόβλημα η κ. Πουτλίδου που έσπευσε να μας μηνύσει μέσα σε ένα 24ωρο επειδή αναφέραμε ότι αδέσποτος σκύλος δάγκωσε περιπατητή στου Παπάγου; Την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία δεν εκπροσωπεί; Αφού λοιπόν η φιλοζωική της οργάνωση είναι πανελλαδική, μπορεί να μας πει τι ενέργειες έχει κάνει στου Παπάγου-Χολαργού για να καταστείλει το φαινόμενο; Έχει έρθει σε επαφή με τον Δήμο, έχει έρθει σε επαφή με τις τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις; Έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση προς τους φιλόζωους της περιοχής για το μεγάλο αυτό πρόβλημα; Έχει σκεφτεί τι αγανάκτηση συσσωρευμένη υπάρχει από πολίτες που δεν χρωστάνε τίποτε να πατάνε τα σκατά του σκύλου ενός φιλόζωου, καθώς πηγαίνουν στη δουλειά τους; Μπορεί να μας απαντήσει; Να σπεύδει μέσα σε ένα 24ωρο να κάνει μηνύσεις ξέρει. Άλλωστε και η φωτογραφία της μπροστά από το γραφείο του Εισαγγελέα το αποδεικνύει. Καμμιά φωτογραφία από πρωτοβουλία σαν κι αυτή που περιγράφουμε μπορεί να μας δείξει;
Πάντως, παιδιά σχολείου έχουν αναρτήσει βίντεο και δείχνουν πώς πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ο φιλοζωος που βγάζει το σκύλο του στο δρόμο για να κάνει την ανάγκη του! 
Δείτε το βίντεο.   


5 σχόλια:

  1. Ωραίο επίπεδο! Σοβαρός λόγος! Καθόλου υπερβολές! Άρθρο με σοβαρή ματιά στην επίλυση του προβλήματος! Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οδοκαθαριστές στο δήμο σας δεν υπάρχουν;
    Επιπλέον, πως ξέρετε ότι τα κακάκια είναι από οικόσιτους σκύλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
    Tα περιττώματα και τα ούρα των άστεγων και των μεταναστών δε σας ενοχλούν?
    Οι μαμάδες που κατεβάζουν το βρακί του παιδιού τους όπου τους έρθει και τα κάνουν όπου να'ναι για να προλάβουν το κακό δε σας ενοχλούν?
    Και εν τέλει τα περιττώματα αυτά έχουνε ταμπέλα που γράφουν ότι είναι από σκύλο?
    Μάλλον θα πρέπει να κάνουμε ευθανασία σε όλους για να είναι κάποιοι ευτυχισμένοι στον "αποστειρωμένο" κόσμο τους...
    Χάλασαν τα β.προάστεια από τότε που νεόπλουτοι και βλάχοι κατεβήκανε από τα χωριά και ήρθαν να μας κάνουν μάθημα περί καθαριότητας... Ευτυχώς που η Κηφισιά δεν ανήκει σ'αυτή τη βρωμοφυλλάδα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε απόλυτο δίκιο και δυστυχώς το κακό συνεζίζεται και επιδεινώνεται.Είναι και της μόδας τώρα να έχει ο κάθε κομπλεξάρας το σκυλάκι του,να το περιφέρει όπου γουστάρει λυτό και να το αφήνει να χέζει γελώντας για τα κατορθώματα του.Και επειδή η πολιτεία απλά δεν ασχολείται με το θέμα δεν πρέπει να κάνουμε εμείς κάτι γι αυτο; Στο πεδίο του ´Αρεως και παρά τις πινακίδες που απαγορεύουν σκύλο χωρίς λουρί υπάρχουν ανά πάσα στιγμή καμια 50 αρια σκυλάκια με τους ηλίθιους ιδιοκτήτες τους που περιφέρονται ελεύθερα και φυσικά έχουν καταχέσει το πεδίο αλλά και άλλα τόσα αδέσποτα.Στη Ν.Υόρκη στο central park υπάρχει ένα λιβάδι αρκετών τεραγωνικών χιλιομέτρων το οποίο έχει μια μικρή πινακίδα απέξω που απλά λέει όχι σκυλοι.Ε,δεν υπάρχει μέσα ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ.Επίσης τα πάρκα αστυνομεύονται και επιβάλλονται πρόστιμα τα οποία πληρώνονται αλλιώς...μέσα.

      Διαγραφή
  4. Φίλε καθαρόαιμε πρωτευουσιάνε άντε να μαζέψεις τα σκατάκια του μωρού σου (αλήθεια μήπως τα κάνετε μαζι;) και μάθε πως απλά εκμεταλλεύεστε την απουσία σοβαρού κράτους και ναι ...δεν είστε φιλόζωοι,κομπλεξάρες του κερατά είσαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή