Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΕΞΙΣΩΝΕΙ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ!

Σε εποχές νόμου 4000 φαίνεται πως θέλει ο ξαναγυρίσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας την ελληνική κοινωνία όπου το παράπτωμα του γιαρτώματος θα τιμωρείται βάσει αντιτρομοκρατικού νόμου.

Μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης,τόνισε μεταξύ άλλων ότι "το γενικό φαινόμενο της βίας στην κοινωνία πρέπει να το αντιμετωπίσουμε από το γιαούρτι μέχρι το γκαζάκι, μέχρι τη βόμβα. Είναι καιρός να το αντιμετωπίσουμε τώρα".


Δηλαδή ο υπουργός Δημόσιας Ταξης εξισώνει τις βόμβες των τρομοκρατών με τα γιαουρτώματα που επιφυλάσσουν οι πολίτες στους πολιτικούς που έχουν φέρει τη χώρα εδώ που την έφεραν, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Αυτή η άκρως επικίνδυνη πολιτική που διακήρυξε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δημιουργεί ανησυχία ως προς τους σκοπούς και τους στόχους που εξυπηρετεί.

Η δήλωση αυτή του υπουργού Δημόσιας Τάξης έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών προεξάρχοντος του πρωθυπουργού ο οποίος είχε δηλώσει την περασμένη Παρασκευή στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. ότι «Παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έγιναν μόνο από την Χρυσή Αυγή» (έχοντας βγάλει και δικαστική απόφαση ότι ΕΓΙΝΑΝ παραβιάσεις του νόμου από την ΧΑ) Και «ότι Καμία ανοχή στην παρανομία και σε πράξεις βίας που υπονομεύουν την Δημοκρατία, να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της έντασης που οδηγεί στην βία και τον φαύλο κύκλο της βίας που οδηγεί στην ένταση».

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θέλει ή τι ακριβώς επιζητά η κυβέρνηση με το κλίμα που επιχειρεί να δημιουργήσει. Ένα κλίμα εκφοβισμού και πάταξης κάθε μορφής κοινωνικής αντίστασης την ώρα που η χώρα οδηγείται δέσμια σε νέα σειρά σκληρών οικονομικών μέτρων, όσο και αν αυτό μπορεί να το αρνούνται κάποια από τα στελέχη της..

Για την ιστορία ο νόμος 4000 «περί τεντιμποϊσμού» ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1958 και ήταν νόμος του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Καλλία. Ο νόμος αυτός καθόριζε την αντιμετώπιση των νεαρών ταραχοποιών, που ήταν γνωστοί ως «τεντιμπόηδες», οι οποίοι έριχναν γιαούρτια ή φρούτα σε περαστικούς.

Ο Νόμος 4000 άρχισε να εφαρμόζεται στις 3 Σεπτεμβρίου του 1958. Οι πρώτοι τέσσερις νεαροί οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για το παράπτωμα του γιαουρτώματος και της εξύβρισης κατά της Αρχής, όπου οι αστυνομικοί τους κούρεψαν με την ψιλή, τους έσκισαν τα ρεβέρ των παντελονιών τους και στη συνέχεια τους περιέφεραν μπροστά στους εμβρόντητους περαστικούς, με χειροπέδες και με κρεμασμένη στο λαιμό πινακίδα, που έγραφε «Είμαι τεντιμπόης και έριξα γιαούρτι σε γυναίκα».

Η εφαρμογή του, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των μηνυομένων για εξύβριση, περιύβριση αρχής, έργω εξύβριση, αντίσταση κατά της αρχής, σωματική βλάβη κ.λπ., είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις, όχι μόνο του νομικού κόσμου αλλά και του λαού.


agiorgitikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου