Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

 ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΘΑ ΑΠΟΓΥΜΝΩΣΟΥΝ ΚΙ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

Σοβαρά προβλήματα δημιουργούν για ακόμα μία χρονιά οι ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στο Καστελόριζο, αλλά και σε άλλα ακριτικά νησιά. Οι καθηγητές δεν επαρκούν ώστε να καλύψουν τις διδακτικές ώρες, ούτε και για τους μαθητές της Γ Λυκείου που στο τέλος της χρονιάς θα πρέπει να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις.
Ήδη μια μαθήτρια από το Καστελόριζο μετακομίζει σε συγγενικό της σπίτι στην Αθήνα προκειμένου να τελειώσει το Λύκειο. Όπως δήλωσε η διευθύντρια του Γυμνασίου- Λυκείου του Καστελόριζου, Ντέπυ Μούζακ « Ξεκινήσαμε τη σχολική χρονιά με δύο καθηγητές και τώρα δεν έχουμε φιλόλογο, μαθηματικό, φυσικό, θεολόγο. Έχουμε μια εξαιρετική μαθήτρια, με επιτυχίες σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, που κλαίει γιατί δεν ξέρει πως θα ανταπεξέλθει στις πανελλήνιες εξετάσεις. Τη χαντακώσαμε.»
  • Τα παράδοξα
Η μοναδική φιλόλογος που μετατέθηκε αυτή τη σχολική χρονιά στο Καστελόριζο ήταν από την Καβάλα και διένυε τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Ενώ θα κάλυπτε τη θέση αυτή για ένα περίπου μήνα, μέσα στην πρώτη εβδομάδα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Στην Κάσο έγινε διορισμός ενός μαθηματικού, ο οποίος όμως εκτελεί χρέη αντιδημάρχου στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να απορρίψει τελικά τη θέση του καθηγητή.
  • Επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά
Την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ζήτησε η δημοτική αρχή στο Καστελόριζο με επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Νικόλας Ασβέστης. Ο κ. Ασβέστης μεταξύ άλλων αναφέρει « Με ποια κριτήρια γίνονται οι τοποθετήσεις καθηγητών στα κενά που σας δίνει ο εκάστοτε προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης; Εμείς από ότι πληροφορηθήκαμε από τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Παπαδομαρκάκη, μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις και από εμένα αλλά και από τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, είναι ότι εκείνοι έχουν κοινοποιήσει στο υπουργείο τις ανάγκες και τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία και από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα του υπουργείου να καλυφθούν οι θέσεις. Για ποιο λόγο δεν καλύπτονται τα κενά στα σχολεία, όχι μόνο τα δικά μας, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί; Κάποιος από το γραφείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου εμμέσως πλην σαφώς μας άφησε το υπονοούμενο να στείλουμε τα παιδιά μας σε φροντιστήριο. Μα πως είναι δυνατό, τη στιγμή που δεν υπάρχουν καθηγητές στο νησί να υπάρχουν και φροντιστήρια; Αυτή είναι η δωρεάν παιδεία που παρέχει το κράτος στους Έλληνες;».
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου