Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ!

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ  ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ;

Xωρίς σημείο επαφής παραμένουν κυβέρνηση και τρόικα για το θέμα της αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), ενώ φως δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα ούτε για την υπόθεση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ).

Η προγραμματισμένη για χθες τηλεδιάσκεψη των δύο πλευρών με θέμα τα ΕΑΣ αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα και στη θέση της πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα με την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Αμυνας κυρία Φώφη Γεννηματά για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Η τύχη των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, και της βιομηχανίας σιδηρονικελίου ΛΑΡΚΟ παραμένει το πιο δύσκολο προαπαιτούμενο  για την εκταμίευση της υπο-δόσης του 1 δισ. ευρώ η οποία έχει εγκριθεί από τον Ιούλιο του 2013. 
Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Αμυνας απέρριψε για άλλη μια φορά την πρόταση της τρόικας για «λουκέτο» στην επιχείρηση και υποστήριξε ότι η όποια λύση πρέπει να εξευρεθεί γρήγορα αλλά χωρίς να ακυρωθούν οι ανεκτέλεστες παραγγελίες προς τα ΕΑΣ, ύψους 250 εκατ. ευρώ από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μαρόκο.
Το ίδιο στέλεχος περιέγραψε μια διαδικασία σταδιακής«σμίκρυνσης και αναδιοργάνωσης» της επιχείρησης.
Το σχέδιο της κυβέρνησης, στο οποίο ενίσταται η τρόικα, είναι η διάσπαση του στρατιωτικού από το πολιτικό σκέλος των  ΕΑΣ. Στρατηγικός στόχος είναι η διάσωση του πρώτου σκέλους για την εξυπηρέτηση των αναγκών του στρατού και την εκτέλεση των παραγγελιών.
Την ίδια στιγμή συνεχίζεται σε υπηρεσιακό επίπεδο το σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΛΒΟ. Στην τρόικα προτάθηκε από την κυβέρνηση το ίδιο ουσιαστικά «μοντέλο» λύσης που μελετάται για τα ΕΑΣ, δηλαδή να διαχωριστεί το πολιτικό από το στρατιωτικό σκέλος και να μετατραπεί το εργοστάσιο της ΕΛΒΟ σε στρατιωτική μονάδα παραγωγής.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου