Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!! ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ!!!

Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!

Από τις 28 Μαρτίου είχε κατατεθεί στη Βουλή και είχε στο γραφείο του ο Τάκης Μπαλτάκος, το αίτημα της «Άμεσης Δημοκρατίας» για διεξαγωγή πανελλήνιου δημοψηφίσματος! Άνωθεν παρέμβαση εξουδετέρωσε το …όπλο της δημοκρατίας από τα χέρια του λαού!

ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΛΟΝΙΖΟΤΑΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ! ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΜΩΣ ΠΑΛΙ ΠΙΣΘΑΓΚΩΝΑ ΔΕΜΕΝΟ…

Του Μάκη Βραχιολίδη
Πολλά είναι τα κρυμμένα μυστικά που αποκαλύπτουν και άλλους ουσιαστικούς λόγους της αποπομπής του Τάκη Μπαλτάκου από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου. Ένα από αυτά τα σημαντικότερα όμως ήταν ότι ο κ. Μπαλτάκος είχε στο γραφείο του το αίτημα του Κινήματος «Άμεση Δημοκρατία» για διενέργεια πανελλήνιου δημοψηφίσματος,  την ίδια ημέρα που θα διεξάγονται οι δημοτικές εκλογές (18 Μαΐου) έξω από τα εκλογικά τμήματα της χώρας!
Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι το Κίνημα «Άμεση Δημοκρατία» έδινε διορία στο πολιτικό προσωπικό μέχρι τις 8 Απριλίου προκειμένου να απαντήσει, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διεξάγει μόνο του ατύπως το δημοψήφισμα!
Ο Τάκης Μπαλτάκος απεπέμφθη από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και μοιραίως το αίτημα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος παρέμεινε μέχρι τις 8 Απριλίου κλεισμένο στο συρτάρι του γραφείου του!
Τι συνέβη λοιπόν; Ο Τάκης Μπαλτάκος ήταν έτοιμος να εγκρίνει το αίτημα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αλλά άνωθεν παρέμβαση τον έθεσε στο περιθώριο, με αφορμή τη συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη; Ή μήπως ο ίδιος ο Μπαλτάκος είχε καταχωνιάσει το αίτημα που θα έδινε στον λαό τη δυνατότητα να εκφραστεί δημοκρατικά;
Από ποιους λοιπόν απετράπη η διεξαγωγή του πρώτου, μετά από πολλά χρόνια, δημοψηφίσματος, τώρα, που η δημοκρατία μας έχει υποταχθεί στο άρμα των τοκογλύφων και η ανάγκη για την ελεύθερη λαϊκή έκφραση είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη; Τώρα που η αντίσταση του λαού μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων ή των διαμαρτυριών στο Σύνταγμα έχει εκφυλιστεί, το δημοψήφισμα φάνταζε ως η μοναδική διέξοδος λύση του λαού και της δημοκρατίας.
Ποιοι λοιπόν ήταν αυτοί που …έθαψαν το δημοψήφισμα; Ποιοι επιδίωξαν και πέτυχαν εκ νέου να αποστερήσουν από τον λαό τη δυνατότητα να εκφραστεί δημοκρατικά;
Πρώτ’ απ’ όλα ήταν οι δανειστές-τοκογλύφοι!  Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου (αν και άνθρωπός τους) τόλμησε να προτείνει δημοψήφισμα για ευρώ ή δραχμή, μετά από λίγες μέρες τον έφαγε η μαρμάγκα και τον …πέταξαν από την πρωθυπουργία, για να τον διαδεχθεί ο άνθρωπος των τραπεζών Παπαδήμος. Τώρα όμως, το δημοψήφισμα της «Άμεσης Δημοκρατίας» ήταν πενταπλό!!!  Έθετε πέντε ερωτήματα-φωτιά τα οποία ουσιαστικά θα έδιναν τη Δημοκρατία στα χέρια του λαού. Όταν το δημοψήφισμα ανάμεσα στα άλλα ζητήματα έθετε αυτό της απόσβεσης των δανείων εν είδει σεισάχθειας, ποιους έθιγε; Τους δανειστές βεβαίως!
Αλλά και το πολιτικό σύστημα κλονιζόταν από ένα τέτοιο δημοψήφισμα το οποίο έθετε το ζήτημα της αλλαγής του Συντάγματος με Συντακτική Εθνοσυνέλευση!
Πίσω απ’ όλα αυτά όμως θεωρείται ότι βρίσκονται οι εβραιοσιωνιστές οι οποίοι θα ενοχλούντο σφόδρα από ένα δημοψήφισμα το οποίο θα έβαζε τον λαό στο τιμόνι της πληγείσας ελληνικής δημοκρατίας!        
Το γεγονός ότι τη θέση του Τάκη Μπαλτάκου λαμβάνει ο κ. Φώτης Καημενάκης, πρώην Αρεοπαγίτης και Πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, μάλλον δείχνει ότι η υπόθεση του πανελλήνιου δημοψηφίσματος  πάει στις… καλένδες!
Ωστόσο, το Κίνημα «Άμεσης Δημοκρατίας» λαμβάνοντας υπ’όψιν την αναστάτωση που προήλθε από την αποπομπή Μπαλτάκου, αν μέχρι το Σαββατοκύριακο δεν λάβει απάντηση θετική στο αίτημά του θα προχωρήσει αυτοβούλως και ατύπως  στο πανελλήνιο δημοψήφισμα.
Παρακάτω δημοσιεύουμε κατ’ αποκλειστικότητα το αίτημα για δημοψήφισμα που είχε κατατεθεί στη Βουλή και είχε στο γραφείο του Τάκης Μπαλτάκος :

    
«Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Η «Άμεση) Δημοκρατία στην πράξη
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (Κατά το άρθρο 44 παρ.2, εδάφιο Α του Συντάγματος)


ΠΡΟΣ
1. Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά
2. Γραμματέα Υπουργικού Συμβουλίου κ. Π. Μπαλτάκος 
3- Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Β. Μεϊμαράκη


Κοινοποιούμενη:
1.      κ. Πρόεδρο της «Δημοκρατίας» Κ. Παπούλια
2.       κ.κ. Προέδρους Πολιτικών Κομμάτων
3.      Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών

Την 25η Μαρτίου 2014 ανακοινώθηκαν στην Πνύκα οι τελικές θέσεις του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας για στήριξη στις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 18πς Μαΐου σε όλη την χώρα όσων Πατριωτικών - Δημοκρατικών αγημάτων έχουν χαρακτηριστικά   των Σ.Ε.Δ. (Σωμάτων Ενεργών Δημοτών, που προοπτικά θέλουν να μετεξελιχτούν σε Σύγχρονες Εκκλησίες του Δήμου), τα οποία και θα διοικούν τους δήμους και τις  περιφέρειες της χώρας, κυρίως με δημοψηφίσματα, ασκώντας πρωτίστως θεσμούς και εφαρμογές Άμεσης Δημοκρατίας.
Από κοινού εκτέθηκαν δημόσια οι θέσεις του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας για να διεξαχθεί ταυτόχρονα στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 σε ένα ψηφοδέλτιο, αξιοποιώντας τον ίδιο κρατικό μηχανισμό του Υπουργείου Εσωτερικών. ΠΕΝΤΑΠΛΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ κατ' άρθρο 44. παρ. 2, εδάφιο Α του Συντάγματος για κρίσιμα εθνικά θέματα που ενδεικτικά αναφέρουμε και παρακαλούμε να κινήσετε τις σχετικές διαδικασίες του Συντάγματος μέσω του Υπουργικού σας Συμβουλίου.
Με το παρόν έγγραφο προτείνεται κατ' αρχήν από το Κίνημα μας, στα πλαίσια των αρχικών προβλέψεων του Συντάγματος, ότι θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η Λαϊκή Κυριαρχία, η οποία κατ' εξοχήν πρέπει να ασκείται με την διεξαγωγή πολυθεματικού δημοψηφίσματος κατ7 άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος με τα εξής κρίσιμα εθνικά θέματα:
1.      Κατάργηση συμβάσεων διοδίων με ιδιώτες για ελεύθερη χρήση εθνικών οδών.
Ναι |     |   Όχι |     | 
2. Απαγόρευση ιδιωτικοποιήσεων πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας μας, όπως ενδεικτικά νερό και ενέργεια. Ναι |     |  Όχι|     | 
 3. Αλλαγή του Συντάγματος με Συντακτική Εθνοσυνέλευση αντί του ισχύοντος με αναθεώρηση από τη Βουλή. Ναι |     |  Όχι|     | 
4.  Καθιέρωση από την πολιτεία κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος για τους πολίτες. Ναι |     |  Όχι |     | 

5. Απόσβεση (σεισάχθεια) των οφειλόμενων από τους πολίτες χρεών προς
το δημόσιο και τις τράπεζες, λόγω πραγματικής αδυναμίας αποπληρωμής
τους. Ναι|     |           Όχι|     | 

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimovulio@dimovoulio.gr μέχρι την 8η Απριλίου 2014 για το αίτημα του πενταπλού δημοψηφίσματος, ακόμη δε και σε άλλα κρίσιμα κατά την κρίση σας θέματα, άλλως θα κηρυχθεί η θεσμική Πρωτοβουλία Πολιτών νια διοργάνωση ατύπως του Δημοψηφίσματος αυτού, έξω από κάθε εκλογικό Κέντρο της χώρας, από Λαϊκές Επιτροπές Δημοψηφίσματος και με τους  ίδιους προσελθόντες  εκλογείς  μόλις ψηφίσουν την 18η Μαΐου 2014».
"Ελεύθερη Ώρα, Νέολι Άνθρωποι"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου