Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ: "ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠ' ΟΣΟΥΣ ΠΛΗΓΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ"!!!!

Το μεγαλείο του Ιησού Χριστού και της Ορθόδοξης πίστης μας είναι ότι όταν κλήθηκε να απολογηθεί ενώπιον των δικαστών και του Ποντίου Πιλάτου δεν υπερασπίστηκε τον εαυτόν Του. Αντιθέτως, περιορίστηκε να πει την φράση "Συ είπας". 
Το έργο του δημοσιογράφου κατά τεκμήριο και εκ προϊμίου αντίκειται σε αυτό που δίδαξε ο Χριστός. Είναι αντίθετο με το "μην κρίνεται ίνα μην κριθείτε".  Ο δημοσιογράφος πρέπει να κρίνει και επικρίνει, με γνώμονα όμως την αλήθεια και την υπεράσπιση του κοινού καλού και του δημόσιου αγαθού. 
Εάν δεχθούμε ότι ο δημοσιογράφος ξεκινά από λάθος κατεύθυνση τότε θα είναι από αυτούς που θα μπουν πρώτοι στην κόλαση!
Εάν όμως δεχθούμε ότι ο στόχος και αφετηρία του έντιμου δημοσιογράφου είναι η προάσπιση της αλήθειας και του δικαίου, τότε ίσως υπάρχει μια χαραμάδα ελπίδας γι' αυτόν να .... την γλιτώσει! 

Ο εκδότης του "Ανεξάρτητου & Διπλωματικού Παρατηρητή" συναισθανόμενος το βάρος της συγκλονιστικής ημέρας της Μεγάλης Παρασκευής και συνειδητοποιώντας την ύστατη και φοβερή εξομολόγηση του ληστή προς τον Ιησού, την ώρα που και οι δύο ευρίσκονταν στον σταυρό του μαρτυρίου, ζητεί συγγνώμη απ'όσους πλήγωσε. Όποιοι και αν είναι αυτοί. 
Όμως, ας γνωρίζουν όλοι ότι κίνητρο της κριτικής που τους άσκησε ο Βραχιολίδης ήταν η αλήθεια και το δίκαιο. Ένιωθε δηλαδή ότι θίγονταν, πλήττονταν η αλήθεια και το δίκαιο και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να θίξει, να μειώσει, πολύ δε περισσότερο να συκοφαντήσει τους ίδιους. Άλλωστε, ο εκδότης της εφημερίδος μας δεν είχε ούτε έχει ιδιώνυμα συμφέροντα. Η ιστορία του επί πολλά χρόνια αυτό δείχνει. Δεν διορίστηκε σε καμία θέση στο δημόσιο ούτε εξελέγη δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος, δεν είχε καμία διαπλοκή με κανέναν!!! Το μόνο που προσπαθεί με τις μικρές του δυνάμεις είναι να υπερασπιστεί την αλήθεια και τις πόλεις στις οποίες υπηρετεί επί δεκαετίες (Χολαργό-Παπάγου). 

Ωστόσο, το θέμα είναι πρωτίστως ηθικό: Μπορεί η κριτική και δη η δυσμενής κριτική χάριν δεδικαιολογημένου ενδιαφέροντος να προβλέπεται από την ελληνική Δικαιοσύνη και να θωρακίζει το έργο του δημοσιογράφου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο δημοσιογράφος είναι θωρακισμένος και απέναντι στον Χριστό και την διδασκαλία Του! Υπό το βάρος λοιπόν αυτής της ηθικής ο Μάκης Βραχιολίδης ζητεί συγγνώμη απ'όσους πλήγωσε με τα βέλη της κριτικής του! Εύχεται σε όλους Καλή Ανάσταση! 

1 σχόλιο:

  1. ΕΓΩ ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕ ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.
    ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΩ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ.
    ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΠΙΟ ΚΑΚΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ, ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΧΟΛΑΡΓΟΥ ΦΥΣΙΚΑ , ΤΟΥΣ ΑΠΑΛΛΑΣΣΩ ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΘΩΩΝΩ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ .
    ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΚΥΡΟΣ !
    ΤΙ ΚΥΡΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΦΑΝΕΡΑ Ή ΑΦΑΝΕΡΩΤΑ.
    ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ.
    ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΛΑΜΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΛΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΜΑΣ ΣΕ ΧΡΥΣΑΦΟΠΛΑΤΙΝΟ .
    ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΛΛΑΣΣΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΒΑΛΕ,ΠΛΑΚΑ ,ΕΙΝΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΛΩ ΠΟΛΥ.
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΙΠΑΜΕ, ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΟΛΑΣΗ ΝΑ ΠΑΝΕ.
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥΣ ,ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ, ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΟΥ ,ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΟΥ ,ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΥΤΕ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΟΥΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΣΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

    ΕΓΩ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΖΗΤΩ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ , ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ .
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ.

    ΩΣ ΑΤΟΜΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΕ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ Ή ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
    ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΜΕ ΚΡΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
    ΟΣΟ ΖΩ , Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ .

    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΠΑΣΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή