Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟ!

Αγαπητοί γείτονες,
 
Τελείωσε αισίως ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών με κύρια χαρακτηριστικά την πολυδιάσπαση των απόψεων, την αποχή κυρίως των μικρών ηλικιών, την έντονη αγανάκτηση του κόσμου για το γενικότερο πολιτικό σύστημα και την δυσπιστία του, το ανεπαρκές μέγεθος ενημέρωσης διαλόγου και επικοινωνίας και την διατήρηση του παλαιοκομματικού σκηνικού.
Μέσα σε ένα τόσο δυσμενές σκηνικό η δημοτική παράταξη «Συνεργασία για τις 8Προτάσεις» κατάφερε όχι μόνο να εδραιώσει ένα νέο μοντέλο και προφίλ πολιτικής κατά γενική ομολογία, αλλά και να καταγράψει ένα ποσοστό της τάξεως του 9% (8,87%) μέσα σε ελάχιστο χρόνο (1,5 μήνα) προεκλογικής εκστρατείας.
 
Εκτιμούμε ότι βασικό στοιχείο των επιδόσεων των 8Προτάσεων στο εκλογικό σώμα, δεν ήταν η θετική ή αρνητική κρίση, αλλά η ανεπαρκής πληροφόρηση.
 
Εκτιμούμε επίσης ότι η επιλογή μας να χρησιμοποιήσουμε ιδιαιτέρως το διαδίκτυο για να μην επιβαρύνουμε τις γειτονιές μας με αφίσες, περίπτερα και πανό, υπερβολικούς όγκους χαρτιού και άλλα ενοχλητικά προεκλογικά υλικά για μακρύ χρονικό διάστημα, πρόσφερε μεν μια άλλη αντίληψη στην προεκλογική εκστρατεία, απέκλεισε όμως σημαντικά ηλικιακά στρώματα από τις αντιλήψεις μας και τις θέσεις μας.
 
Είναι σαφές βέβαια ότι η ίδια η γενεσιουργός αιτία της συγκρότησής μας, οι συγκλίνουσες 8Προτάσεις, με την Εξυπνη Εξειδίκευση και την Συμπαγή Πρόταση Χρηματοδότησης, δεν ήταν δυνατόν να προβληθούν και να εξηγηθούν έτσι ώστε να γίνουν κατανοητές στο ευρύ κοινό μέσα σε 1,5 μήνα.
  
Ο λόγος που αργήσαμε να αποφασίσουμε ότι θα θέσουμε υποψηφιότητα για την διοίκηση του δήμου με τις 8Προτάσεις, είναι γνωστό ότι οφείλεται στην υπερβολική μας επιμονή για συνεργασίες με όλους τους ανθρώπους που έχουν μια προοδευτική αντίληψη και ανοιχτούς ορίζοντες. 
Γι αυτό άλλωστε δεχτήκαμε επανειλημμένως να ηγηθεί οποιοσδήποτε άλλος θα μπορούσε να συγκεντρώσει ευρύτερες ελπιδοφόρες συνεργασίες. 
Αυτό επιτεύχθηκε εν μέρει.
Δυστυχώς οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι κομματικές επιταγές κυριάρχησαν και μας απέκλεισαν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών.
 
Με τα παραπάνω στοιχεία κρίνουμε το εκλογικό αποτέλεσμα, δηλαδή ότι ένας στους δέκα ψηφοφόρους συνειδητοποίησε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ότι αποτελούμε μια νέα αντίληψη και κάτι διαφορετικό για την διακυβέρνηση του δήμου, ως ένα θετικό ξεκίνημα που ανοίγει ουσιαστικές προοπτικές για το δήμο μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε με σεβασμό στην δημοκρατία. Θα εκπροσωπήσουμε τους πολίτες των νέων αντιλήψεων και θα υπερασπιστούμε την στρατηγική της Εξυπνης Εξειδίκευσης και των 8Προτάσεων στο δημοτικό συμβούλιο και στα υπόλοιπα συλλογικά όργανα του δήμου. Θα κάνουμε θετική αντιπολίτευση προτείνοντας λύσεις και τη στρατηγική των 8Προτάσεων.
Εμείς θα συνεχίσουμε συνεπείς στους δύο μεγάλους μας στόχους: τη Φιλική Γειτονιά και την Κοινωνική Συνοχή.
 
Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την άμεση επικοινωνία με τον πολίτη και την δημοκρατία μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, την επιστημονική τεκμηρίωση των αποφάσεων, την κοινωνική πολιτική με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και σε συνεργασία με πιστοποιημένους έγκυρους φορείς, την βιώσιμη κινητικότητα, το ανοιχτό σχολείο στη γειτονιά, τη στρατηγική της χωρικής ταυτότητας και της έξυπνης εξειδίκευσης, τον τοπικό πολιτισμό συμμετοχής και έκφρασης και τον σωματειακό αθλητισμό για όλους.
 
Μέχρι να γίνει προφανής η αναγκαιότητα της νέας στρατηγικής για τον δήμο μας και να μετατραπούν οι 8Προτάσεις σε πλειοψηφικό ρεύμα.

2 σχόλια:

  1. ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΗΛΙΑ! ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ. ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΩΘΕΙΤΕ.
    ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΥΔΑΣΜΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ...ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΡΑΓΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.
    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ : ΑΠΟ ΤΟ 25% ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ. ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΤΙΓΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΓΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΡΑΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ.
    ΕΞΩ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έξω οι πληρωμένοι σχολιαστές λέω εγώ. Αυτοί που κάθονται στο εκλογικό στην Περικλέους, πάνω από το Tease και κράζουν και καλά ως αγανακτισμένοι πολίτες. Σας έχουμε μάθει πλέον.

    Υ.Γ. Ο Ηλίας πότε θα απαντήσει στον Κουγιουμτζόπουλο για τους ΧΑΙτες ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ που είχε στον συνδυασμό του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή