Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ: "ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΜΟΥ..."

                                    Ανακοίνωση Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά


Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία τις τελευταίες ημέρες αναπαράγονται και κοινοποιούνται μαζικά με προφανείς προεκλογικές σκοπιμότητες, θα ήθελα να δηλώσω το εξής :
Από την πρώτη κιόλας ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου μέχρι και σήμερα απαράβατο κανόνα και στάση ζωής μου αποτελούν η απόλυτη διαφάνεια και η εντιμότητα.
Τα  οικονομικά μου στοιχεία είναι δημοσιοποιημένα και βρίσκονται στην διάθεση του κάθε πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα έχω καλέσει και τους πολιτικούς μου αντιπάλους να πράξουν το ίδιο, δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση.
Επειδή δεν είναι δυνατόν να επιτρέψω  σε ΚΑΝΕΝΑΝ να θέσει σε αμφισβήτηση την ακεραιότητα και την εντιμότητά μου, ενημερώνω τους πολίτες ότι :

Οι δηλώσεις μου «Πόθεν Έσχες» για τα έτη 2011,2012,2013 είναι αναρτημένες στην Επίσημη Ιστοσελίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής και συγκεκριμένα στον παρακάτω σύνδεσμο :

(ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2012,2013,ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2011)

Επιπροσθέτως, η δήλωση «Πόθεν Έσχες» για το έτος 2014 (πριν καν υποβληθεί και πολύ πριν την καταληκτική εκ του Νόμου προθεσμία), όπως και η αντίστοιχη δήλωση μου για το έτος 2011(πρώτη χρονιά ανάληψης των καθηκόντων μου ως Δημάρχου) είναι αναρτημένες στην Ιστοσελίδα της Παράταξης «Αγία Παρασκευή , η πόλη μας», της οποίας είμαι επικεφαλής μαζί με ανακοίνωσή μου στην οποία καλούσα και τον κ. Γιάννη Σταθόπουλο Υποψήφιο Δήμαρχο, στο πλαίσιο της διαφάνειας να δημοσιοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία.

1)   Ακολουθεί ο αντίστοιχος σύνδεσμος στην Ιστοσελίδα της Παράταξης «Αγία Παρασκευή , η πόλη μας» :                             

2)   Tο κείμενο της σχετικής ανακοίνωσής μου την 18/2/2014, καθώς και της ανοιχτής μου επιστολής  προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Δικαιοσύνης (21/2/2014):

                                   

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΜΟΥ:

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Λ. Μεσογείων 415-417       
Αγία Παρασκευή, 15343                                      Αγία Παρασκευή, 18/ 2/ 2014 
Τηλ: 213-2004.500-530



Ανακοίνωση Δημάρχου Αγίας Παρασκευής

Διαφάνεια στην πολιτική ζωή της πόλης

Ανέκαθεν πίστευα ότι οι πολιτικοί που ζητούν την ψήφο των πολιτών και είναι πιθανόν να διαχειριστούν δημόσιο χρήμα, δεν πρέπει να εξαντλούν την λέξη «διαφάνεια» σε κενά περιεχομένου λόγια και μάλιστα μόνο για τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Οφείλουν πρώτα απ΄ όλα οι ίδιοι να έχουν σε «κοινή θέα» την οικονομική και περιουσιακή τους κατάσταση.
Στο πλαίσιο της απόλυτης αυτής πεποίθησής μου, καλώ τους υποψήφιους Δημάρχους των άλλων Δημοτικών Παρατάξεων, να πρωτοπορήσουμε στο θέμα αυτό αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση, διάφανης και κρυστάλλινης ζωής.
Τους καλώ να καταθέσουμε έως τις 15 Μαρτίου 2014 , με επίσημα έγγραφα , τα οικονομικά και περιουσιακά μας στοιχεία, όχι μόνο το τι κατέχουμε αλλά και με ποιόν τρόπο αποκτήθηκε.
Εγώ θα το πράξω, ανεξαρτήτως του εάν και τι θα πράξουν αυτοί.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ :

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Λ. Μεσογείων 415-417       
Αγία Παρασκευή, 15343                                                              
Τηλ: 213-2004.500-530                           Αγία Παρασκευή, 21 / 2 / 2014

Ανοιχτή επιστολή Δημάρχου Αγίας Παρασκευής

Προς: Αξιότιμο Υπουργό Εσωτερικών , κ. Ιωάννη Μιχελάκη
        Αξιότιμο Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου          

Αξιότιμοι κύριοι,
Σύμφωνα με “διαρροές” στα ΜΜΕ, τις τελευταίες ημέρες, ελέγχονται (μεταξύ άλλων) και αιρετοί για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων/νομιμοποίηση εσόδων από φερόμενες ως εγκληματικές δραστηριότητες. Στα σχετικά δημοσιεύματα δεν αναφέρονται τα ονόματα των αιρετών αυτών, με αποτέλεσμα όλοι οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες να καθίστανται όμηροι μιας ιδιότυπης “πολιτικής ομηρίας”.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να οδηγηθεί στις Δημοτικές Εκλογές   του ερχομένου Μαΐου με αυτή την εκκρεμότητα. Επειδή και οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν όλη την αλήθεια για τα πρόσωπα που διοίκησαν και πιθανόν να διεκδικούν εκ νέου την ψήφο τους, σας καλώ να δημοσιοποιήσετε την λίστα των ονομάτων των αιρετών, που εμπλέκονται στην συγκεκριμένη υπόθεση.





Τα παραπάνω στοιχεία είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της αλήθειας.
Για μένα η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ΕΥΘΥΝΗ και η ΕΥΘΥΝΗ είναι ΑΛΗΘΕΙΑ.
Μπορώ ακόμα να κοιτάζω τους πολίτες στα μάτια, μπορούν άραγε να κάνουν το ίδιο και αυτοί που προσπαθούν να με σπιλώσουν;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ»





1 σχόλιο:

  1. Μια και μιλούμε για πόθεν έσχες,ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού το έχει δημοσιεύσει;Το έχει έστω υποβάλει;Οι πρόεδροι των νομικών προσώπων ΔΟΠΑΠ και ΔΟΚΜΕΠΑ; Ας απαντήσουν δημόσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή