Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ο ΗΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ "ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ"

Απαντήσεις σε ερωτήματα του «ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Από την αρχή του προεκλογικού αγώνα  είχαμε τονίσει ότι επιτυχία για εμάς δεν θα είναι μόνο η νίκη στις δημοτικές εκλογές, αλλά η συναίνεση, η σύνθεση και η συνεργασία την επόμενη μέρα. Υπό αυτή τη σκοπιά και στα πλαίσια μιας υγιούς και εποικοδομητικής συνεργασίας, απαντάμε στα ερωτήματα που τέθηκαν από το «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ», εκφράζοντας θέσεις μας, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν ήδη παρουσιαστεί στο πρόγραμμά μας. Και συγκεκριμένα:

1.      Ερώτηση:
Τι θα κάνετε για την υπεράσπιση των πολιτών και της πόλης μας από τις μνημονιακές πολιτικές;

Τα τελευταία χρόνια η πατρίδα μας αλλά και όλοι εμείς, ο καθένας ξεχωριστά, πέρασε πολλά. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να μην είναι κανείς μόνος του στην κρίση. Γι’ αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε δράσεις που υπάρχουν ήδη στο δήμο μας, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φροντιστήριο, το κοινωνικό φαρμακείο και την κοινωνική ιματιοθήκη, ενισχύοντάς τη λειτουργία τους με κινητοποίηση για ενεργή συμμετοχή από ομίλους επιχειρήσεων και οργανισμούς. Παράλληλα σκοπεύουμε να επενδύσουμε και σε νέες υποδομές όπως η τράπεζα χρόνου και το κοινωνικό ανταλλακτήριο. Για την ανακούφιση του οικογενειακού προϋπολογισμού και τη βελτίωση της τοπικής οικονομίας, οι δράσεις μας θα επικεντρωθούν σε ενέργειες όπως την ίδρυση Δημοτικού Γραφείου Εύρεσης Εργασίας και Συμβουλευτικής καθώς και συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο για προβολή της τοπικής αγοράς.

2.      Ερώτηση:
Τι θα κάνετε για τον εκδημοκρατισμό της λειτουργίας του Δήμου και τη διασφάλιση της ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών;

Πιστεύουμε πολύ στο άνοιγμα στην κοινωνία και τη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις. Η μικρή γεύση που πήραμε από την ανταπόκριση του κόσμου στο ειδικό ερωτηματολόγιο που μοιράσαμε, μας έδωσε να καταλάβουμε τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος. Στόχος μας είναι η ανάδειξη διαδικασιών παραγωγής πολιτικής, ιδεών, προτάσεων και τελικά λύσεων. Επίσης αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες να εμπλουτίσουμε τη λειτουργία αυτών των δράσεων ενθαρρύνοντας τόσο τους αιρετούς όσο και τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά. Γι’ αυτό το λόγο σκοπεύουμε να καθιερώσουμε την ώρα του Δημότη, όπου κάθε εβδομάδα ο Δήμαρχος θα συζητά και θα απαντά σε ερωτήσεις και αιτήματα πολιτών, καθώς και διαδικασίες που θα ξεκινούν από τους ίδιους τους πολίτες, όπως η υπηρεσία Συνεργατικής Διατύπωσης Αιτημάτων (e-Petition), ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις και συλλογή e-υπογραφών.

3.      Ερώτηση:
Θα προχωρήσετε σε ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών;

Πιστεύoυμε σαφώς ότι ο Δήμος, δεν είναι επιχείρηση. Η οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών, όσο λογική κι αν φαίνεται σε επιχειρηματικό επίπεδο, θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην κοινωνική του λειτουργία. Πιστεύουμε ωστόσο στη συνεχή αξιολόγηση των δημοτικών υπηρεσιών και στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου για μια αποτελεσματική διοίκηση. Επίσης δεν πιστεύουμε στα ημίμετρα ή τις κατ’ επίφαση λύσεις με συμβασιούχους που έρχονται για τρεις ή πέντε μήνες στο δήμο μέσω ΜΚΟ με πολύ χαμηλές αμοιβές. Ο δήμος δεν είναι ΜΚΟ, απαιτεί οργάνωση και προγραμματισμό, οφείλει να απαιτεί αποτέλεσμα από τους εργαζόμενους  και να τους αμείβει ανάλογα.

4.      Ερώτηση:
Τι θα κάνετε για τη διαχείριση των απορριμμάτων και όσα προβλέπει ο νόμος 4042/2012 και όχι απλά και μόνο για την καθαριότητα;

Όπως έχουμε αναφέρει και στο πρόγραμμά μας, πέρα από τη μελέτη καθαριότητας που θεωρούμε προαπαιτούμενο για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, βαρύνουσα σημασία έχει η εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων διαχείρισης οργανικών αποβλήτων και κομποστοποίησης. Πιστεύουμε ότι το στοίχημα της επόμενης πενταετίας είναι η μείωση των απορριμμάτων στη πηγή και γι’ αυτό το λόγο σκοπεύουμε να προωθήσουμε την κομποστοποίηση, διαθέτοντας στους κατοίκους ειδικά δοχεία και ενημερώνοντας με ειδικά σεμινάρια για το σωστό τρόπο ανακύκλωσης και την ιεραρχία διαχείρισης των αποβλήτων που εκφράζεται από την πυραμίδα πρόληψη, μείωση στην πηγή – επαναχρησιμοποίηση – ανακύκλωση – επεξεργασία πριν την ταφή – ασφαλής διάθεση.

5.      Ερώτηση:
Τι θα κάνετε για τη διαχείριση του ποσού των 6.000.000 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει ο Δήμος από την απαλλοτρίωση της Αττικής Οδού;

Πιστεύω ότι μια συγκεκριμένη απάντηση σε αυτή την ερώτηση εν όψει των εκλογών της Κυριακής θα είναι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα. Για τη διαχείριση όλων των εσόδων και των εξόδων του δήμου, νομίζω ότι απαιτείται οργάνωση, μελέτη και σωστά δομημένο επιχειρησιακό σχέδιο. Απλά θα περιοριστώ να τονίσω το αυτονόητο, ότι εν όψει της κρίσης, προτεραιότητά μας θα είναι η στήριξη των κοινωνικών δομών που αναφέρουμε στην πρώτη ερώτηση.

6.      Ερώτηση:
Ποια η θέση και η στάση σας για το ναζισμό και τη δράση της «Χρυσής αυγής»;

Είμαστε κάθετα αντίθετοι. Τελεία και παύλα.
  

Με εκτίμηση

Ηλίας Αποστολόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού

8 σχόλια:

  1. Καπως αργησες φιλε μου και τοχασες το τραινο. Μολις ειδες την πρωτοφανη συσπειρωση υπερ του Τιγκα , βγηκες να αποκηρυξεις την χρυση αυγη. Γιατι δεν τοκανες τοσο καιρο ; Μηπως θα αποκηρυξεις και τους 900 ψηφους του Δημητρακη; Δυστυχως για σενα δεν αρκουν μονο τα φραγκα για να αγοραζεις συνειδησεις. Την πατησες φιλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜ , ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΙΣ ΧΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
    ΤΟΣΟ ΚΟΒΕΙ , ΤΟΣΑ ΛΕΣ.

    Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΠΕ :

    Ποια η θέση και η στάση τους για το ναζισμό και τη δράση της «Χρυσής Αυγής»

    Τίγκας: Είμαστε απέναντι σε κάθε αντίληψη ολοκληρωτισμού. Ως προς τη δράση της Χρυσής Αυγής, πιστεύουμε ότι είναι καταδικαστέα, όταν βεβαίως οι δικαστικές αποφάσεις την χαρακτηρίζουν εγκληματική οργάνωση.

    ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ .

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΤΙΓΚΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΙΓΚΑ ΑΥΡΙΟ .

    ΤΗ ΠΑΤΗΣΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΕ ,ΤΗ ΠΑΤΗΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ .
    ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΣΕΒΟΜΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΘΗ ΤΡΑΓΙΚΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ .

    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ,ΣΤΟ ΛΕΩ ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ Χ.Α. ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Ή ΟΧΙ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.

    ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ 6 ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΜΑΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ.

    ΚΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΤΙΓΚΑΣ .
    ΕΣΕΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΟΝ ΤΙΓΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ.

    ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΒΡΙΖΕΤΕ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΚΑΤΑΡΓΙΕΣΤΕ, ΑΠΟΚΗΡΥΣΣΕΤΕ ΤΗ ΚΑΚΙΑ ,ΤΗΝ "ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ", ΤΗ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ, ΤΟ ΜΙΑΣΜΑ, ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ .

    ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΚΟΠΕΦΤΕ ΑΝ ΣΕ ΨΗΦΙΖΑΝ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ....

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ. .

    ΟΛΟ ΚΟΝΚΑΡΔΑ ΚΑΙ ΚΟΥΣΤΩΔΙΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΙΕΝΤΙΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ.

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ .

    ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ,ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tο αποτελεσμα θα το βγαλει η χ.α κυριοι διοτι ολοι τους ειναι μια γροθια και μπαβο τους.... οχι να βαζει ενα σωρο Πασοκτζηδες και Ν.Δτες στο ψηφοδελτιο του για να μαζεψει απο παντου....ψηφους.... και ξαφνικα η Χ.Α. του φταιει...?? Απο τη χ.α. βγηκε στο 2ο γύρω. .. απλα δεν ξερω..γιατι την καταδικαζει ετσι...?? Και να επαινει τους πασοκους.... καλο απογευμα κυριες μου και κυριοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΑΑΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ !
      Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ .
      ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΓΥΑΛΙΣΩ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΧΑΛΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑ 160 ΕΥΡΩ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ , ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΕΧΘΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΒΕΝΖΙΝΗ 9ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ) , ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΤΕΡΙ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΤΣΙΤΣΙΛΑ ΓΑΤΙΣΙΑ .

      ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η "ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ" ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , ΤΟ "ΜΙΑΣΜΑ" ΟΙ ΚΑΚΟΙ "ΝΕΟΝΑΖΙ" ΚΑΙ "ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" .


      ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ .


      χιχιχιχιχχιχιχιχ ,

      Διαγραφή
  6. Δεν εχει καταλαβει οτι η χρυση αυγη ειναι ΔΥΝΑΜΗ που ξεφτυλισε και το σαμαρα το μαλα... με τετοια ποσοστα που πηρεεε...αφουωελεγε ο σαμαρας κατω απο6% χαχαχα βλακες 16%και παμε ρεεεε...αρα ο αποστολοπουλος επρεπε να τη ΣΕΒΕΤΕ....γιατι εχει ποσοστα.... ΠΑΝΤΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμενα ουτε που με ενδιαφερει η χ.α. απλα μην νομιζουν οτι η χ.αυγη ειναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΑΚΗ Η ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΒΡΟΜΟΠΑΣΟΚΤΖΙΔΕΣ...οι οποιοι ξετουμε το κουμασια ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.....ΕΙΝΑΙ... ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΑΛΙ ΜΡΟΣΤΑ ΣΑΣ....καλο βραδυ σε ολη την ΕΛ.ΑΣ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ 650 ΓΙΟΥΡΩ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή