Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ!

Την ώρα που ο λαός ξεσκίζεται στους φόρους, την ώρα που έχει καταργηθεί το αφορολόγητο και 6,3 εκατομμύρια Έλληνες έχουν φτωχοποιηθεί βιαίως από τους εθνοπατέρες μας, οι ίδιοι αυτοί οι εθνοπατέρες  με τροπολογία τους αφήνουν στο απόλυτο φορολογικό απυρόβλητο τους  εφοπλιστές! Δείτε τι αναφέρει για το θέμα το news247.gr

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την οικειοθελή συνεισφορά των εφοπλιστών

Υπερψηφίστηκε με 52 ψήφους υπέρ, 36 κατά και ένα «παρών», στο Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής, και μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η επίμαχη τροπολογία που αφορά την οικειοθελή συνεισφορά των εφοπλιστών.

Υπέρ της νέας ρύθμισης τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την καταψήφισαν οι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, των Ανεξάρτητων Έλληνες, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ, ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός δήλωσε «παρών».

Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά την οργάνωση θρησκευτικών κοινοτήτων και ενώσεων, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και επί των άρθρων του, με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η τροπολογία επισημοποιεί τη σχετική συμφωνία με ορισμένες τροποποιήσεις και ταυτόχρονα σπεύδει να καταργήσει το περίφημο άρθρο 14 του ν. 4223/2013, που αποτέλεσε «casus belli» για τους εφοπλιστές, καθώς τριπλασίαζε για τα επόμενα τρία χρόνια τη φορολογική υποχρέωση όλων των πλοίων, τα οποία διαχειρίζονται εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα, είτε βρίσκονται στο ελληνικό νηολόγιο είτε έχουν ξένη σημαία.
Βάσει της σχετικής τροπολογίας, η οποία βρίσκεται στο σχέδιο νόμου για την οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και άλλες διατάξεις της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του υπ. Παιδείας, το σχετικό Συνυποσχετικό που είχε υπογραφεί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της ΕΕΕ, Θεόδωρο Βενιάμη, αποκτά ισχύ νόμου, ενώ παράλληλα υιοθετούνται και ορισμένες τροποποιήσεις στον τρόπο καταβολής της εισφοράς, όπως αυτές συμφωνήθηκαν μεταξύ των δύο πλευρών τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.
Ειδικότερα, τα 420 εκατ. ευρώ προβλέπεται πλέον να κατανεμηθούν σε τέσσερα χρόνια (2014, 2015, 2016 και 2017) κατά το ποσό των 105 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ωστόσο, το ποσό που αναλογεί στο 2017 προβλέπεται να καταβληθεί έως τον Φεβρουάριο του εν λόγω έτους, ώστε να προσμετρηθεί στα κρατικά έσοδα του 2016. Ειδικά για το τρέχον έτος, η καταβολή της οικειοθελούς παροχής ορίζεται να γίνει έως το τέλος Οκτωβρίου.

Σημαντικό είναι επίσης να τονιστεί ότι η νέα τροπολογία προβλέπει ότι αν στο τέλος της περιόδου το ποσό που συγκεντρωθεί είναι χαμηλότερο των 420 εκατ. ευρώ, η εφοπλιστική κοινότητα έχει την υποχρέωση να προτείνει τρόπους κάλυψης της διαφοράς.

Εν ολίγοις, βάσει της συμφωνίας των δύο πλευρών, οι πλοιοκτήτες οφείλουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να συνεισφέρουν τουλάχιστον 420 εκατ. ευρώ στα δημόσια έσοδα.


Σχόλιο δικό μας: Βεβαίως και δεν εγκρίνουμε τέτοιες πρακτικές τρομοκρατίας. Όμως για μια ακόμη φορά οι καταστροφείς του τόπου, οι πολιτικοί είναι ηθικοί αυτουργοί και της τρομοκρατίας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου