Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ!

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με την ψήφο εμπιστοσύνης να γυρίζει μπούμεραγκ στην κυβέρνηση καθώς 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένοι να καταψηφίσουν την κυβέρνηση. Μετά από αυτό ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για εκλογές μέσα στο Νοέμβριο. 
Η ιδέα για ψήφο εμπιστοσύνης ήταν του Βενιζέλου, ο οποίος παρέσυρε τον Σαμαρά σε μια θανάσιμη παγίδα. Εκτός από τους 3 πασόκους που θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία να μετρήσει πολύ περισσότερους από τους 121 βουλευτές που χρειάζεται να πουν όχι στην εκλογή προέδρου Δημοκρατίας που θα υποδείξει η κυβέρνηση. 
Πολιτικοί αναλυτές κάνουν λόγο για κίνηση με ρίσκο που στοχεύει στο να διαφανεί ότι δεν κινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα, έτσι ώστε να σταλεί μήνυμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ότι η κυβέρνηση είναι σε θέση να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία της και να λάβει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις τόσο ενόψει των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων με την τρόικα όσο και ευρύτερα με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2015. 
Τις αποφάσεις του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη με την ακόλουθη δήλωση: «Κατά τη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, αποφασίστηκαν και ανακοινώνονται τα εξής:
1. Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τη συνταγματική πρακτική, έναν μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015. 
2. Με την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής, η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν, σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος». Οσο για τον Βενιζέλο, αυτός δήλωσε> «Αποφασίσαμε δύο θεσμικές κινήσεις πολιτικής σταθερότητας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
 «Οι δυνάμεις της ανευθυνότητας, της δημαγωγίας και της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και διαβεβαίωσε: «Η πατρίδα θα προχωρήσει γιατί υπάρχει σχέδιο που την βγάζει από την κρίση και την οδηγεί στην επόμενη μέρα».
arouraios.gr

1 σχόλιο:

  1. Τα πουλάκια μου,σαν να είναι ακόμα φοιτητές στο Αμέρικα,χαμογελαστά και ανέμελα όπως τότε.Με λίγες ρυτίδες,χωρίς σοφία,με γεμάτες τσέπες.Καλά παιδιά,τι να σου πώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή