Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η19ΧΡΟΝΗ ΝΑΥΑΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕ 4 ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΕΝΑ 2ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ! ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονίζει η υπεράνθρωπη προσπάθεια 19χρονης κοπέλας από τη Συρία που κατάφερε να κρατήσει ζωντανό ένα κοριτσάκι στο ναυάγιο με τους παράνομους μετανάστες στην Κρήτη.

Στο πρόσωπο της 19χρονης Dooa Al Zamel οι γονείς της μικρής Νάντια είδαν τον σωτήρα του παιδιού τους. Η 19χρονη κοπέλα που κρατούσε στα χέρια της τη ζωή του μικρού παιδιού έδωσε μάχη για να το κρατήσει ζωντανό και την κέρδισε. Η μητέρα του μικρού κοριτσιού της είχε εμπιστευθεί τη ζωή του παιδιού της και εκείνη πάλεψε με τα κύματα, τη δίψα, το κρύο και τον τρόμο και τελικά κατάφερε να κρατήσει ζωντανό το μικρό αγγελούδι.

 «Πάρ' την, αν μπορείς να τη σώσεις», τα τελευταία λόγια της μητέρας
Η 19χρονη ηρωίδα της ασύλληπτης τραγωδίας του ναυαγίου με τους παράνομους μετανάστες ανοικτά της Κρήτης, εξιστόρησε στους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ πως η μητέρα και ο πατέρα της μικρής Νάντια πριν αφήσουν την τελευταία τους πνοή στα νερά της Μεσογείου την παρακάλεσαν να σώσει το παιδί τους. «Πάρ' την, αν μπορείς να τη σώσεις», ήταν τα τελευταία συγκλονιστικά λόγια της άτυχης μητέρας.
Η Dooa βρέθηκε πολλές φορές στα όρια της τρέλας. Ο θάνατος ήταν παντού δίπλα της. Όμως η παρουσία της μικρής Νάντια την «όπλιζε» με δύναμη, όπως αποκάλυψε ημέρες αργότερα στους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται πλέον εκτός κινδύνου το παιδί της «καρδιάς» της.
Οι δύο ναυαγοί και άλλοι τέσσερις μετανάστες από την Αίγυπτο διασώθηκαν από παραπλέοντα εμπορικά πλοία. Eνα Super Puma της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας τούς μετέφερε στην 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά απ' όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με σοβαρά συμπτώματα υποθερμίας και αφυδάτωσης.
Από μια κλωστή κρεμόταν η ζωή της μικρής
Η ζωή του παιδιού κρεμόταν από μία κλωστή, το οποίο χρειάστηκε να διακομιστεί στη Μονάδα Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε έκπτωση της λειτουργίας των ζωτικών οργάνων και βαριάς μορφής αφυδάτωση, όμως πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις τους για να το κρατήσουν στη ζωή. Σήμερα πια το κοριτσάκι έχει διαφύγει πλήρως τον κίνδυνο.
Όπως δήλωσε στο «Έθνος» ο διοικητής του Πανεπιστημιακού και Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Νίκος Χαριτάκης, η 19χρονη από τη Συρία επισκέφθηκε το παιδί στο νοσοκομείο μόλις ενημερώθηκε ότι συνήλθε.

Άδεια στην ηρωίδα να εγκαταλείψει τη χώρα
Με βουρκωμένα μάτια από τη συγκίνηση η Dooa μίλησε με το κοριτσάκι, που την αναγνώρισε και έδειξε να χαίρεται ιδιαίτερα. Η 19χρονη αποκάλυψε στους γιατρούς το όνομα της μικρής. Τους εξιστόρησε τις δύσκολες ώρες που πέρασαν στη θάλασσα. Τους είπε ότι οι γονείς της πνίγηκαν. Λίγο πριν χαθούν, η μητέρα την παρακάλεσε να πάρει το κοριτσάκι επειδή είχε σωσίβιο. «Πάρτο, μήπως και το σώσεις», ήταν οι τελευταίες κουβέντες της τραγικής μάνας.
Εξήγησε στους γιατρούς ότι όσο είχε στα χέρια της τη μικρή Νάντια ένιωθε ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη. «Η ζωή της ήταν στα χέρια μου. Αυτό ήταν τεράστια ευθύνη για μένα. Eνιωθα ότι πρέπει να παλέψω για να την σώσω. Eνιωθα ότι αυτή είναι η αποστολή μου», τους είπε συγκινημένη.
Τα εκφραστικά μάτια της Dooa αποκαλύπτουν τον πόνο που έχει βιώσει. Ο σύντροφός της πνίγηκε σε αυτό το ταξίδι ζωής για το ζευγάρι. Σκόπευαν να παντρευτούν και να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια στην Ιταλία. Πλέον δεν κάνει όνειρα. Νιώθει συντετριμμένη. Σήμερα φιλοξενείται σε κάποιο σπίτι στην πόλη των Χανίων. Από την Αστυνομία της δόθηκε η νόμιμη προθεσμία για να εγκαταλείψει τη χώρα.
ant1iwo.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου