Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ!

Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας (κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο) από την Παρασκευή 30/01. Τονίζεται ότι λόγω των βροχοπτώσεων που έχουν ήδη σημειωθεί το τελευταίο διάστημα σε αρκετές από τις περιοχές που θα επηρεαστούν, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν πλημμυρικά...

επεισόδια και επομένως απαιτείται αυξημένη επαγρύπνηση. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται επίσης να δοθεί στους πολύ θυελλώδεις ανέμους που θα πνέουν, τόσο στα πελάγη όπου θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και μεγάλα ύψη κύματος στις ακτές, όσο και σε πολλές χερσαίες περιοχές.
Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευή 30/1/2015 έως και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 01/02/2015 τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι :
• Οι πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, στη Βόρεια Ελλάδα (ιδιαίτερα σε δυτική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη) και στο Ανατολικό Αιγαίο (ιδιαίτερα στα βόρεια τμήματα). Πολύ ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Ελλάδας (κυρίως στην Κεντρική Στερεά).
• Οι πολύ ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ιδιαίτερα στον ορεινό άξονα της Πίνδου.
• Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι νοτίων έως νοτιοδυτικών διευθύνσεων με τις εντάσεις τους κατά τόπους να φτάσουν τα 9 και πιθανόν τα 10 μποφόρ. Μεγαλύτερη διάρκεια και εμμονή θα παρουσιάσουν οι άνεμοι στα Κεντρικά και Βόρεια πελάγη του Ιονίου και ιδιαίτερα του Αιγαίου.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία ανάλογα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια και της νέα εβδομάδας, με μικρότερη πιθανότητα ένταση, αλλά χωρίς να αναμένεται ουσιαστική βελτίωση του καιρού.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη του καιρού θα δοθούν με νεώτερες ανακοινώσεις, ενώ λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.
Στρατής Βουγιούκας ΕΑΑ-Πεντέλη Παρασκευή 30/1/2015, Ωρα 12:00
meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου