Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΗΜΕΡA ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ"!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Δελτίο Τύπου 32

                                21 Μαρτίου 2015

Παγκόσμια

Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ θεωρεί ότι ο ρατσισμός, ως διαχρονικό φαινόμενο, πρέπει να καταπολεμηθεί μέσα στις τοπικές ...

κοινωνίες. Ο ρατσισμός είναι κάτι περισσότερο από φυλετική προκατάληψη. Είναι κάτι σοβαρότερο από μορφή κακοποίησης, συναισθηματική, λεκτική ή και σωματική. Είναι καχυποψία, ακόμη και περιφρόνηση απέναντι σε άτομα με διαφορετικά φυσικά ή πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Κάθε μορφή ρατσισμού εμπεριέχει ένα πολύ επικίνδυνο χαρακτηριστικό. Θεωρεί την όποια διαφορετικότητα ή ανισότητα απόλυτη και αμετάβλητη.

Η πατρίδα μας έχει γίνει, εδώ και πολλά χρόνια, πύλη εισόδου μεταναστών, λόγω των εκτεταμένων θαλάσσιων συνόρων της. Το γεγονός αυτό εγκυμονεί τον κίνδυνο να οδηγηθούμε σε συμπεριφορές ξένες προς την παράδοση του ελληνορωμαϊκού δικαίου και την χριστιανική αντίληψη. Αυτά τα επικίνδυνα φαινόμενα μόνο μέσω της παιδείας, του ανοικτού σχολείου και της κοινωνικής συνοχής μπορούν να καταπολεμηθούν.

Σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης, τα αυξανόμενα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών στον τομέα της αντιμετώπισης φαινομένων που σχετίζονται με τον κοινωνικό αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, έχουν διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο απαιτήσεων από τους αιρετούς. Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, γίνεται επιτακτική η ανάγκη να αναλάβουμε όλοι οι αιρετοί πρωτοβουλίες καλλίτερης αντιμετώπισης καίριων κοινωνικών προβλημάτων. Τα γεγονότα που συγκλόνισαν το Παρίσι τον περασμένο Ιανουάριο μέσα στο κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη, συνέβησαν.

Στον Δήμο μας, το προβλεπόμενο από τον "Καλλικράτη" Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών έχει, δυστυχώς, μείνει ανενεργό από το 2011. Στην πόλη μας ωστόσο, κατοικούν ή εργάζονται ξένοι ενώ λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία πολωνικό σχολείο. Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών θα έπρεπε να έχει λειτουργήσει ως φορέας έρευνας και μελέτης θεμάτων που σχετίζονται με την ένταξη και ενσωμάτωση των ξένων στην τοπική κοινωνία μας.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, καταδικάζει κάθε μορφή ρατσισμού με οποιοδήποτε μορφή και αν εκδηλώνεται και όπως και σε όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας, είναι πρόθυμη να στηρίξει την Δημοτική Αρχή στην προώθηση και επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με την αναγνώριση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ως βάσης ελευθερίας, δικαιοσύνης και ειρήνης.   


3 σχόλια:

  1. EΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝΝ ΕΛΛΑΔΑ . Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρατσιστές είναι όλοι αυτοί που τα τελευταία χρόνια εισέβαλαν στην Πατρίδα μας από την Ασία και την Αφρική , οι ισλαμοφασίστες , που σκοτώνουν ανυπεράσπιστους συμπολίτες μας ιδίως ηλικιωμένους και δεν μιλάει κανένας κερατάς αντιρατσιστής του κώλου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΙΓΚΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΓΕΣ ΣΤΟ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΟΤΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΩΣΟΥΝ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ

    ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή