Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟ BULLYING ΚΑΙ ΣΕ ΧΟΛΑΡΓΟ-ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ! ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Το τραγικό θύμα Βαγγέλης Γιακουμάκης, το πρώτο θύμα σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης από συμφοιτητές του, άνοιξε τον...φάκελο του bullying σε όλα τα σχολεία και σχολές της Ελλάδος. 
Το bullying σαρώνει και τα προάστια της Αθήνας. Μαθητές προσπαθούν με νταηλίκι και την σωματική δύναμή τους να επιβληθούν σε μικρότερης δύναμης μαθητές αλλά και συναισθηματικής φύσεως άτομα. Πολλά, τα περισσότερα περιστατικά μένουν στην αφάνεια. 
Μιλήσαμε με τον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Χολαργού κ. Δημητρόπουλο και όσα μας είπε ήταν εντυπωσιακά...


"Μπήκα στις αίθουσες και μίλησα στους μαθητές/μαθήτριες της Γ' τάξης Γυμνασίου, με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τον άτυχο φοιτητή. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα παιδιά προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν το φαινόμενο ή αδιαφορούσαν για τις διαστάσεις του. Έλεγαν δηλαδή ότι το παιδί ίσως να αυτοκτόνησε για άλλους λόγους που δεν είχαν σχέση με το bullying και γενικά υποβάθμιζαν το φαινόμενο" 

Το σχολείο σας αντιμετωπίζει πρόβλημα bullying; 
--"Έχουμε πολλές καταγγελίες στο δικό μας σχολείο. Μάλιστα, ένας μαθητής του σχολείου μας προέρχεται από σχολείο της Αγίας Παρασκευής, όπου εκεί είχε πέσει θύμα σοβαρού περιστατικού bullying: τον είχανε ρίξει μέσα σε κάδο απορριμμάτων! Πρέπει να σας πω όμως ότι τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί στο σχολείο μας, στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι μεμονωμένα και δεν μπορούμε να τα κατατάξουμε στο bullying όπως το εννοούν οι ειδικοί του είδους, ότι δηλ. για να είναι τέτοιο πρέπει να έχει διάρκεια, να είναι επαναλαμβανόμενο. Οι καταγγελίες που έχουμε, αφορούν μεμονωμένα περιστατικά, ωστόσο τα εξετάζουμε. 
Κοιτάξτε, η παιδεία μας έχει ξεφτίσει. Έχουμε χάσει τον προσανατολισμό της και οι αιτίες της επέκτασης του bullying πρέπει ν' αναζητηθούν στην ίδια την ποιότητα της παιδείας. Πρέπει να αλλάξουν πολλά στημαθητική εκπαίδευση από τη ρίζα τους". 

4 σχόλια:

  1. ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ .....ΜΕ ΤΟ BULLYING .
    ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ,ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΠΟΥΚΕΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!

    ΓΚΕΓΚΕ ;

    ΕΝΑΣ ΓΟΝΕΑΣ ΠΟΥ ΑΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ , ΘΑ ΤΟΥ ΓΑΜΗΣΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ,ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ. ΟΠΟΙΟΙ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ! Η ΟΡΓΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΩΝ-ΠΑΡΤΑΚΗΔΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕ "ΑΙ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ "Ε"

    ΚΕΚΤΗΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ...

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 5:22

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εκφοβισμός στα σχολεία υπάρχει, από κάποιους νταήδες ,αλλά όχι μόνο εκεί.
    Εκτός του ενδοσχολικού εκφοβισμού ,δυστυχώς υπάρχει και σε άλλους φορείς ενδο....εκφοβισμός,.Ίσως και ενδοεθελοντικός σε άτομα που προσφέρουν ,σε νεαρά παιδιά ,με οράματα ,που κάποιοι ντα...ες ,για δικούς τους λόγους και συμφέροντα ,ασκούν εκφοβισμό και τρομοκρατία.
    Πρέπει για όλες τις μορφές βίας και τρομοκρατίας να αντιδράσουμε και να τις αντιμετωπίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή