Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ 4 ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ!

Μια νέα, σύγχρονη φιλοσοφία στη διαχείριση των απορριμμάτων της πόλης θέλουν να εφαρμόσουν οι Δήμοι Ηρακλείου Αττικής, Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και Μεταμόρφωσης, προκειμένου να εναρμονιστούν με τις πολιτικές που έχουν, εδώ και χρόνια, υιοθετηθεί...


από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και οι οποίες θέλουν τη διαλογή των απορριμμάτων να ξεκινά από την πηγή (το σπίτι, δηλαδή, και την επιχείρηση), να συνεχίζεται σε τοπικό επίπεδο Δήμου και να καταλήγει, αφού έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια ανακύκλωσης και έχουν απομείνει όσο το δυνατό λιγότερα υπολείμματα, στην ταφή.
Αυτή άλλωστε, είναι και η πολιτική που προωθεί και θα χρηματοδοτήσει η νέα διοίκηση του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Αττικής (ο φορέας που διαχειρίζεται τα απορρίμματα των δήμων του λεκανοπεδίου), όπως έχει εξαγγείλει η περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Συνδέσμου, Ρένα Δούρου: ξεχωριστά τοπικά σχέδια διαχείρισης, με έμφαση στην ανακύκλωση και τη διαλογή στην πηγή.
Στην κατεύθυνση αυτή οι 4 όμοροι δήμοι έχουν έρθει σε συνεννόηση προκειμένου να συστήσουν ένα κοινό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων που θα εξυπηρετήσει και τις τέσσερις πόλεις. ΄
Ήδη οι δήμαρχοι, Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος και Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας, έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά επαφών μεταξύ τους για την ανταλλαγή απόψεων, η οποία κατέληξε σε συνάντηση με τη Ρένα Δούρου. Η περιφερειάρχης Αττικής άκουσε θετικά τις πρώτες σκέψεις και τα σχέδια των δημάρχων, τόνισε ότι το πλάνο των τεσσάρων δήμων είναι εναρμονισμένο με τη νέα φιλοσοφία του ΕΔΣΝΑ και δεσμεύθηκε να χρηματοδοτήσει ένα ώριμο σχέδιο που τυχόν να προκύψει από τις συνεννοήσεις.
Έπειτα από αυτή την εξέλιξη οι δήμαρχοι αποφάσισαν, στην τελευταία τους συνάντηση πριν από λίγες ημέρες, να συστήσουν ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από τους αρμόδιους για τα θέματα Καθαριότητας του κάθε δήμου, η οποία θα εξειδικεύσει το σχέδιο και τις προτάσεις για το κοινό πλάνο διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων πόλεων.

2 σχόλια:

  1. Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΑ ΔΟΥΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ . ΓΕΜΙΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΛΥΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eδώ,στο δήμο μας,θα κάνουμε κάτι προς την κατεύθυνση της ανακύκλωσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή