Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΜΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΚΟΙΤΙΔΕΣ! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ;;;

Εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων, κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου τμήματος της Παλμύρας, μίας από τις σημαντικότερες πολιτισμικές κοιτίδες του αρχαίου κόσμου.

Οι δυνάμεις της οργάνωσης Ισλαμικό κράτος εισέβαλαν σήμερα στην πόλη της Παλμύρας, στη Συρία, και σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τζιχαντιστές «κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου τμήματος» της πόλης...

Σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται στο δυτικό τμήμα της πόλης.
Ο αρχαιολογικός χώρος της Παλμύρας, μίας από τις σημαντικότερες πολιτισμικές κοιτίδες του αρχαίου κόσμου, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, βρίσκεται στο νοτιο-δυτικό τμήμα της πόλης.
Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους ξεκίνησαν την επίθεση κατά της Παλμύρας την Τετάρτη και προωθήθηκαν προς τον αρχαιλογικό χώρο την Πέμπτη και χθες. Οι τζιχαντιστέςεκτέλεσαν τουλάχιστον 49 πολίτες κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Η Παλμύρα είναι στρατηγικής σημασίας για το Ισλαμικό Κράτος, καθώς ανοίγει τον δρόμο προς την μεγάλη συριακή έρημο που συνορεύει με την επαρχία Αλ-Ανμπαρ, του Ιράκ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχεται από την τζιχαντιστική οργάνωση.
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου