Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

ΕΝΤΙΜΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ: ΙΔΟΥ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ!

Αλλαγές έρχονται στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων καθώς, πέρα από τις πιέσεις των δανειστών για οριζόντιες μειώσεις που οδηγούν σε μισθούς από 700 έως 1.000 ευρώ, υπάρχουν και αυτές που αφορούν όσους εξακολουθούν να παίρνουν ποσά πλέον του μισθού τους...

Στο στόχαστρο έτσι μπαίνουν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και εργαζόμενοι όπως οι Πολιτικοί Μηχανικοί του υπουργείου Ανάπτυξης στους οποίους πάγωσαν οι περικοπές πέραν του 25% που έγιναν στο δημόσιο με βάση το Μνημόνιο.
Έτσι λοιπόν πρώτοι στο στόχαστρο για μειώσεις μπαίνουν περίπου 66. 000 εργαζόμενοι που λαμβάνουν την προσωπική διαφορά.
Ομως, πέραν αυτών, και σε δεύτερη φάση, στο στόχαστρο μπαίνουν και όλα τα επιδόματα πέραν του μισθού που προβλέπονται στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα, προς… περικοπή πηγαίνουν αυτά που δίδονται ανά υπηρεσία και δεν ισχύουν για όλους. Απώτερος στόχος όλοι οι εργαζόμενοι με την ίδια θέση και τα ίδια προσόντα στο Δημόσιο να λαμβάνουν τον ίδιο μισθό.
Ωστόσο, αναμένεται και μια ακόμη αλλαγή, στην αντίθετη κατεύθυνση, καθώς αναμένεται η θέσπιση και η καταβολή επιδομάτων σε όσους έχουν θέσεις ευθύνης.
iefimerida.gr

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΑΤΙΜΟΣ .
    Ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ , ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ Ή ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ.

    ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΠΌ ΑΥΤΗ ΤΟΥ "ΕΝΤΙΜΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή