Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΖΗΚΑΣ: "ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ..."

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
22 Μαΐου 2015
Χαιρετίζουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σύσταση ομάδας έργου με σκοπό την εκπόνηση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες της Περιφερειακής αρχής...

Ως δημοτική παράταξη έγκαιρα είχαμε θέσει, από την προεκλογική περίοδο, τη σπουδαιότητα και την κρισιμότητα του έργου αυτού διοργανώνοντας σχετική ημερίδα και παρουσίαση της πρότασης μας για το Δήμο μας και εκδίδοντας φύλλο της εφημερίδας μας αφιερωμένο μόνο στο θέμα αυτό*.
Η κατάσταση στην Αττική είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους :
·         ανεξέλεγκτη διάθεση των απορριμμάτων – είτε αστικών, είτε βιομηχανικών -, που συντελεί σε υγειονομική και περιβαλλοντική καταστροφή,
·         υψηλά πρόστιμα από την Ε.Ε. για τη μη συμμόρφωση με τις κοινοτικές οδηγίες,
·         επιβάρυνση των πολιτών με συνεχώς αυξανόμενα δημοτικά τέλη, και
·         η ανακύκλωση σε απαράδεκτα χαμηλό ποσοστό, που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για τον προηγούμενο έτος κυμάνθηκε στο 2,5%, οδηγήθηκαν δε για ταφή πάνω από το 83% των σκουπιδιών.
Ένα Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων θα δώσει τη δυνατότητα διαλογής του μεγαλύτερου μέρους των ανακτήσιμων υλικών στην πηγή, δηλαδή στα όρια του Δήμου μας, συμβάλλοντας έτσι
·         στη δημιουργία θέσεων εργασίας,
·         στη μείωση της ποσότητας των μεταφερόμενων εκτος δήμου σκουπιδιών,
·         στον έλεγχο των αποφάσεων σχετικά με τα κόστη-δημοτικά τέλη, τα οφέλη-τέλος ανακύκλωσης, και τους χρηματοδοτικούς πόρους- ΕΣΠΑ, πράσινο ταμείο, κλπ.
και κυρίως τη διαχείρισή τους με ορθολογικά και διαφανή κριτήρια από δημόσιο φορέα, τον Δήμο μας.
Ιδιαίτερη σημασία έχει να συνειδητοποιήσουμε οτι τα σκουπίδια είναι δικά μας, δεν θα πάνε στην αυλή κάποιου άλλου και ο,τι το όφελος ή η επιβάρυνση από τον τρόπο που τα διαχειριζόμαστε μας αφορά.
Δηλώνουμε ότι ο Δήμος θα μας βρει θερμούς συμπαραστάτες στο έργο αυτό και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμβάλλουν ενεργά και ουσιαστικά.
Προσωρινό Συντονιστικό ΔΠΧΠ

6 σχόλια:

  1. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΥ ΓΛΥΦΕΙ ΜΕΡΑ ΝΥΚΤΑ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΛΕΨΕΙ ΚΑΠΟΥ ......... ΚΑΙ Ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ . ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΗΚΑ . ΖΗΤΩ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ........ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ....... VENCEREMOS ΣΥΝΤΡΟΦΕ . ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ . ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΧΑΒΙΑΡΙ ΚΑΙ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΑΡΗ . ΖΗΤΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ . Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ ΖΗΚΑ ...... ΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ζήτημα έχει τεθεί εδώ και δύο χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ενωση και αποτελεί οδηγία.Η Περιφέρεια το έχει θέσει από την αρχή του χρόνου.Οταν θα επιβληθούν τα πρόστιμα,ποιός θα τα πληρώσει και τί θα έχει να πει ο Δήμος;Τί σχέδιο έχει εκπονήσει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζηκα,ντροπη της αριστερας, σταματα να γλυφεις την ΔΕΞΙΟ η σταματα να λες οτι εισαι αριστερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαιρέτα μας τον πλάτανο Ζήκο...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζήκα προεκλογικά σε είχαν καταλάβει τι κουμάσι είσαι οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και σε μαύρισαν. Τώρα σε κατάλαβαν και οι άλλοι μισοί. Ο Αποστολόπουλος δεν έχει ανάγκη από συμβουλές. Απέδειξε ότι ξέρει να μαζεύει όλα τα πολιτικά σκουπίδια. Αντε αγόρι μου, τη βρώμα σου και στο κάδο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το ηλίθιο χαμόγελό σου ρε,μαρτυρά πολλά.Είναι αυτό που λέμε η ''γλώσσα του σώματος''.Τελικά είσαι το ''αγαπημένο θέμα'' πολλών συνδημοτών...πήγαινε τώρα να ''στηρίξεις'' μερικά λαμόγια,που κρύβονται πίσω από κάτι θάμνους ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή