Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΙΔΟΥ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2015!

Απολογισμός ποιμαντικού έργου του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού για το έτος 2015:
Ο ιερός ναός της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού έκανε χθες, κατά την εορτή του Αγίου Πνεύματος και εν μέσω δεκάδων ενοριτών, τον δημόσιο απολογισμό του 2015. Ευχαριστούμε τον ιερό ναό που μας τον έστειλε και τον δημοσιεύουμε:

Η ενορία της Φανερωμένης Χολαργού αγαπητοί μου ενορίτες ιδρύθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 1930  ο θεμέλιος Λίθος στο μεγάλο μας ναό τέθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 1954 , και τα  εγκαίνια  έγιναν στις 28 Νοεμβρίου 1971
Και από τότε  συνεχίζεται  το κύριο μέλημα των ιερέων που διακόνησαν και διακονούν την ενορία σας, που είναι να τελεί τα ιερά Μυστήρια, να αγιάζει τους ανθρώπους, και να ορθοτομεί τον λόγο της  αποκεκαλυμμένης αληθείας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Όμως οι υπεύθυνοι  κάθε  ενορίας δεν μπορούν να  μην σκύψουν και στα επιμέρους  θέματα που όταν εμφανιστούν σε μια ενορία,  χρειάζονται την κατάλληλη ποιμαντική φροντίδα για την πνευματική ενίσχυση του κάθε  ανθρώπου. Τέτοια θέματα είναι της κατηχήσεως των νέων μας, αλλά και  όπως περίτρανα αποδεικνύεται στη εποχή μας της κατηχήσεως και των μεγαλυτέρων ανθρώπων , της συμβουλευτικής στα νέα ζευγάρια και στους νέους γονείς, οι   πνευματικές αναζητήσεις των φοιτητών μας,  η  διδασκαλία της ελληνικής βυζαντινής μουσικής,  η αντιμετώπιση της ανεργίας,της φτώχειας συνανθρώπων μας, η συντήρηση και η φροντίδα του ναού. κ. α. Ο χρόνος  κυλά γρήγορα και είναι αμείλικτος  και φυσικά δεν εξαιρεί  την κτιριακή υποδομή και των  Ιερών Ναών. Στο ναό μας μεγάλα,επίπονα  και πολυδάπανα έργα έγιναν  την χρονιά που μας πέρασε και αφορούσαν την  προστασία της κτιριακής υποδομής του ναού  μας από τις υγρασίες και τα βρόχινα νερά. Συγκεκριμένα έγινε μόνωση περιμετρικά σε όλο το μήκος του ναού έως θεμελίων .Έγινε    απομάκρυνση με αυτόματο τρόπο των βρόχινων  υδάτων από τις υπόγειες αίθουσες του ναού μας, καθώς και επισκευή των υγρασιών κυρίως στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου με  αναγκαστική επέκταση  και επισκευή της αιθούσης. Στεγανοποιήθηκαν  και οι υγρασίες περιμετρικά  και εξωτερικά του τρούλου για την προστασία των αγιογραφιών του ναού μας,  έγιναν  οι απαραίτητοι ελαιοχρωματισμοί εξωτερικά του ναού και του κωδωνοστασίου, καθώς και η αλλαγή των φθαρμένων των παραθύρων του. Και συνεχίζω  επιγραμματικά στους  επιμέρους τομείς δράσεις και που αφορούν τον ναό μας.
Ιερές Πανηγύρεις πραγματοποιούνται στο Ναό μας τέσσερις φορές το χρόνο:
1)Την ημέρα της αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Ὑπεραγίας Θεοτόκου (22 και 23 Αυγούστου).
2) Του πρώτου Παρεκκλησίου μας, αφιερωμένου στη μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, στις 8 Νοεμβρίου.
3) Του δευτέρου Παρεκκλησίου του Ναού μας, αφιερωμένου στη μνήμη των νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, την Τρίτη του Πάσχα.
Και 4) Το εσπέρας της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, επί τη μνήμη της χαριτόβρυτου εικόνας, που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό μας, της επονομαζόμενης «Φανερωμένης εκ Λευκάδος».
Αγρυπνίες: Για τους φιλακόλουθους αδελφούς μας που αγαπούν την κατάνυξη, για τους εργαζόμενους που δεν θέλουν να στερηθούν τον εκκλησιασμό τελούμε Ιερές Αγρυπνίες.Συγκεκριμένα, τελούμε  Αγρυπνία μία φορά τον μήνα, με την ευκαιρία των θεομητορικών εορτών του έτους ή των εορτών των μεγάλων Αγίων της Εκκλησίας μας ή κατά την μνήμη Αγίου τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του οποίου φυλάσσεται στο Ναό μαςΣτη διάρκεια κάθε Ἱ. Αγρυπνίας τίθενται ες προσκύνηση  τα τεμάχια  των ιερών Λειψάνων τῶν Αγίων, πού φυλάσσονται στο Ναό μας.
Το Μυστήριο του Ευχελαίου, τελούμε όταν πλησιάζουν οι εορτές  των Χριστουγέννων,  εν τω μέσω της Μ. Τεσσαρακοστής,και κάθε Μεγάλη Τετάρτη προς σωματική και ψυχική ίαση  αλλά και  πνευματική ενίσχυση των ενοριτών μας.
Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο για τους ασθενείς και εμπερίστατους αδελφούς μας τελείται κάθε Τετάρτη απόγευμα, μετά τον Εσπερινό, όπου και μνημονεύονται τα ονόματα των αθετούντων ενοριτών μας, ως και των επισκεπτών από το κοντινό νοσηλευτικό ίδρυμα «ΙΑΣΩ». Στην συνέχεια γίνεται η Ενοριακή Σύναξη Πνευματικής Οικοδομής για άνδρες και γυναίκες. Θέμα τῶν φετινών συνάξεων μας ήταν : Οι εορτές της Εκκλησίας μας, σταθμός στη ζωή μας.
Ιερό Σαρανταλείτουργο.Από τις  14 Νοεμβρίου  ωςκαιτα Χριστούγεννα.καθημερινά  τελέσαμε τη Θεία Λειτουργία και προετοιμαστήκαμε γιατα Χριστούγεννα, «τη μητρόπολη τῶν εορτών» καθώς επίσης και από 1ης Αυγούστου έως και 23 που είναι η πανήγυρης του ναού μας.
Δεύτερη θεία Λειτουργία: Από την πρώτη Κυριακή του  Νοεμβρίου  έως το Πάσχα, και κάθε Κυριακή  τελέσαμε τη Β ́ Θεία Λειτουργία στην ενορία μας, και από φέτος η θ. Λειτουργία γίνεται  και θα γίνεται από 9.30 π. μ. – 12.00 π.μ. στο ανακαινισθέν Ιερό Παρεκκλήσιο Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Σήμαντρο.
Πρόγραμμαλατρευτικώνεκδηλώσεων αγίου δωδεκαημέρου, Πάσχα, της Πεντηκοστής, καθώς και το  ετοιμασία , το γραπτό κυριακάτικο αγιογραφικό  ανάγνωσμα, με το σχόλιο της ενορίας μας. Επίσης  διανέμονται στο εκκλησίασμα οι ακολουθίες του μεγάλου Αγιασμού της  γονυκλισίας , και των εγκωμίων της Μ. Παρασκευής, για μεγαλύτερη συμμετοχή των πιστών μας. Ένα καλό βιβλίο ανοίγει δρόμους, δείχνει ορίζοντες, ωφελεί και διδάσκει. Γι’ αυτό και Έκθεση βιβλίου λειτουργεί μόνιμα πλέον στον  Ναό μας, με βιβλία πνευματικού περιεχομένου, πατερικά, θεολογικά, διδακτικά, κατηχητικά και ειδικά βοηθήματα για γονείς και παιδιά.
Θείο Κήρυγμα: Ο λόγος του Θεού ακούγεται κάθε Κυριακή και μεγάλη εορτή, κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας, ως λόγος οικοδομής, και ελπίδος.
Το Μυστήριο της μετανοίας τελείται στην ενορία μας από όλους τους Εφημερίους, τακτικώς σύμφωνα με το καταρτισθέν πρόγραμμα αλλά και  εκτάκτως όποτε οι αδελφοί μας νιώσουν επιτακτική την ανάγκη να καθαρίσουν την ψυχή τους, και  να επικοινωνήσουν με τον Πνευματικό.
Μαθήματα παραδοσιακών χορών για μικρούς και ενήλικες γίνονται κάθε Σάββατο,από τις αρχές Οκτωβρίου έως τέλος Ιουνίου στις  4.00  για τους μικρούς μας φίλους  εδώ στο ναό μας, και από 5.00 -9.00  για ενήλικες,  στους φιλόξενους χώρους του σημάντρου , με  μια ελάχιστη όμως συμμετοχή στα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα  του χώρου.
Μαθήματα βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής, για αρχαρίους και προχωρημένους σε τρία τμήματα παραδίδονται από τους Ιεροψάλτες του ναού μας και μάλιστα αρκετοί  μαθητές έχουν ήδη επανδρώσει το ψαλτήριο του ναού μας αλλά και έχουν καταλάβει θέσεις σε άλλους ιερούς ναούς των Αθηνών και της επαρχίας. 
Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου τελέσαμε  το Μνημόσυνο ὑπέρ αναπαύσεως της ψυχής τοῦ μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου (+) ΕΥΘΥΜΙΟΥ Μπάτρα  - ὁ  οποίος επί σειράν ἐτῶν διακόνησε στον Ιερόν Ναόν μας - μετηνσυμπλήρωσηενός ἔτους οπότηνεις Κύριον εκδημία του.
Εκδηλώσεις :Με τη συνεργασία και τον ολόθερμη συμπαράσταση του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, πραγματοποιήσαμε μία επίσκεψη αγάπης στο Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα τις παραμονές των Χριστουγέννων. Επικεφαλής ήταν ο ίδιος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπός μας κ. Ιερώνυμος και μαζί του νέοι των ενοριών μας (αγόρια Λυκείου και φοιτητές). Παραδώσαμε στους υπευθύνους τα είδη που  συλλέξαμε  που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μας και ήταν αποκλειστικά για τις ανάγκες των  εκεί εφήβων κρατουμένων.
Εκδήλωση για την έναρξη της νέας ιεραποστολικής-κατηχητικής χρονιάςκάναμε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου,  στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Παπάγου-Χολαργού, όπου έγινε  Αφιέρωμα στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, με αφορμή τη συμπλήρωση 300 ετών από τη γέννησή του, παρουσιάστηκαν Δημοτικοί παραδοσιακοί χοροί από το παιδικό χορευτικό συγκρότημα της ενορίας μας, έγιναν παρουσιάσεις με τραγούδια και μουσική από τους νέους  της ενορίας μας με μια έντονα συγκινητική ατμόσφαιρα και με  πολύ μεγάλη επιτυχία  και πλήθος κόσμου.
Χριστουγεννιάτικη συναυλία βυζαντινής μουσικής  με τον τίτλο «Δεῦτεἴδωμεν πιστοί που ἐγενήθη ὁ Χριστός…», ἡ οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, στον Ἱ. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.
"Ω Γλυκύ μου Έαρ". Τη Δευτέρα 7 Απριλίου το απόγευμα, παρουσιάστηκε στον κατάμεστο κόσμου Ιερό Ναό μας, από τη Δημοτική Χορωδία Περάματος, το Βυζαντινό ορατόριο σε αρμονική μορφή: "Ω Γλυκύ μου Έαρ" Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.
Συναυλία βυζαντινής μουσικής  Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, σε κατάμεστο ναό και με την παρουσία τοπικών αρχόντων, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό μας, την Κυριακή 23 Μαρτίου,  (της Σταυροπροσκυνήσεως),  συναυλία βυζαντινήςμουσικήςμεεκκλησιαστικούςύμνους της περιόδου του Τριωδίου  και της ΜεγάληςΕβδομάδος,  από τη βυζαντινή Χορωδία τῶν Ιεροψαλτών τουΙερού Ναού μας και τῶν σπουδαστώντηςΣχολήςβυζαντινήςμουσικήςτηςενορίας μας, υπό τη διεύθυνση τουΠρωτοψάλτη μας κ. Γεωργίου Χατζηχρόνογλου.
Προσκυνήματα  : 6 ήμερο προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα και στους Αγίους τόπους , στην Κωνσταντινούπολη,  αλλά και σε διάφορα μοναστήρια και αξιοθέατα της πατρίδος μας γίνονται  με την συμμετοχή ενοριτών που τους παρέχεται η ευκαιρία μικρής αναψυχής, προσευχής,  πνευματικού ανεφοδιασμού και αλληλογνωριμίας μεταξύ τους με την  ευθύνη του π Συνεσίου .
 Το Ενοριακό Αρχονταρίκι: με την ευθύνη του π.  Κωνσταντίνου  κάθε Κυριακή δίδει τη πνευματική ευκαιρία  στους αδελφούς μας για ενημέρωση και κατανόηση επίκαιρων θεμάτων που αφορούν την οικογένεια ,την πατρίδα μας , την καλύτερη  κατανόηση των μεγάλων αληθειών της πίστης μας ,  με την βοήθεια εκλεκτών προσκεκλημένων και ειδικών επιστημόνων.
Με τη χάρη του Θεού και υπό την εμπνευσμένη πατρική καθοδήγηση του Μακ. Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου, θα λειτουργήσουν κι εφέτος οι θερινές μαθητικές Κατασκηνώσεις της Ι. Αρχιεπισκοπής μας, με τη συνεργασία του Γραφείου Νεότητος και του Ιδρύματος Κατασκηνώσεων.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, από το περσινό καλοκαίρι η δραστηριότητα αυτή φιλοξενείται στους πολύ όμορφους ιδιόκτητους χώρους της Ι. Αρχιεπισκοπής μας, στη θέση Μαρσόρη στον Αυλώνα Αττικής.
Τα οφέλη από την εκκλησιαστική Κατασκήνωση είναι πολλά και ουσιαστικά. Το έργο και η πνευματική προσφορά τους στα παιδιά μας είναι πολύ σημαντικά για τη ζωή τους, αλλά και για τη μετέπειτα πορεία τους, αφού τα εφόδια που παίρνουν, η κοινωνικοποίηση, η ανάληψη ευθυνών και πρωτοβουλιών, οι αλησμόνητες στιγμές που ζουν και η συμμετοχή τους στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μένουν ανεξίτηλες στην καρδιά τους.Πληροφορίες -δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να έχετε από τον Υπεύθυνο Ιερέα Νεότητας της Ενορίας μας, τον π Κωνσταντίνο.
Το Ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο του Ιερού Ναού μας  είναι ένα από τα 144 συνολικά ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και είναι υπεύθυνο για κάθε ενορίτη που έχει οιανδήποτε ανάγκη σε υλική, ηθική ή άλλου είδους βοήθεια ή συμπαράσταση.Να τι κάνουμε όλοι μαζί κάθε μήνα:
Γεύμα αγάπης:  Κάθε μεσημέρι  εκτός Κυριακής στις 12.30, στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης που στεγάζεται στους φιλόξενους χώρους του σημάντρου,  προσφέρεται γεύμα αγάπης σε  από 55 έως 70 αδελφούς μας. Συνολικά από την ημέρα που εγκαινιάσθηκε ( Μάιος 2012)από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ ΙΕΡΩΝΥΜΟ τον Β   οι προσφερόμενες μερίδες ξεπέρασαν  τις 45.000.
Ενοριακό παντοπωλείο:  Στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης, γίνεται δια-νομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης:
• καθημερινά από 11π.μ. έως 13 μ.μ για έκτακτες περιπτώσεις και
• σε τακτική βάση, κάθε 15 του μήνα και κάθε 30 του μήνα. με κατ’ οίκον παράδοση, σε πρόσωπα με κινητικά προβλήματα
 Συγκέντρωση και διανομή ρούχων και υποδημάτων:  Στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης γίνεται επίσης  συγκέντρωση  και διανομή ρούχων, υποδημάτων, ειδών οικιακής χρήσης και παιχνιδιών για  ενδεείς αδελφούς μας, και το περίσσευμα  φέτος 257 μεγάλα κιβώτια παραδόθηκαν στο νέο κατάστημα το  «Ιμάτιο» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που ενδύει αστέγους και άπορους αδελφούς μας, στο σύλλογο των παιδιών που προσπαθούν να απαλλαγούν  με αποτελεσματικό τρόπο από την μάστιγα των ναρκωτικών,  αλλά και  σε κλιμάκιο για την εξωτερική Ιεραποστολή στην Μαδαγασκάρη.Σημειώνουμε ότι εβδομάδα που είναι αφιερωμένη στην  εξωτερική Ιεραποστολή, από την 1η έως και  8 Μαρτίου στην ενορία μας συγκεντρώσαμε διάφορα είδη αναγκαία για τον λαό και τα παιδιά της Μαδαγασκάρης, με τη συγκινητική συμμετοχή των ενοριτών μας και τη συνεργασία του Φιλοπτώχου  και της νεανικής Εστίας.  Μάλιστα όλοι μαζί φορτώσαμε ένα μεγάλο κοντέινερ  που περιείχε μεταξύ άλλων οικοδομικά υλικά, τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης, εκκλησιαστικά είδη, σχολικά είδη, παιχνίδια, είδη προσωπικής υγιεινής,  ποδήλατα, παπούτσια και είδη οικιακής χρήσεως κ,α.
Τακτική διανομή οικονομικών βοηθημάτων: Στις 15 κάθε μήνα διανέμονται χρηματικά βοηθήματα σε ενορίτες μας οικογένειες,  ανέργους,  φοιτητές και  μαθητές που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Σχολικά είδη σε μαθητές: Το Φιλόπτωχο, συνέχισε τη στήριξη σε μαθητές οικογενειών που χρήζουν βοηθείας, για την αγορά των απαραίτητων σχολικών ειδών, όχι μόνο στην έναρξη αλλά και σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, Επιπρόσθετα, έστειλε επιστολή προς τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας, ζητώντας τη συνδρομή τους για την από κοινού αντιμετώπιση περιπτώσεων μαθητών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή ακόμη και κρουσμάτων υποσιτισμού.
Ενοριακή τράπεζα αίματος:  Χάρις στις δύο αιμοδοσίες που γίνονται  κάθε χρόνο στην ενορία μας – τον Οκτώβριο και την Κυριακή των Βαΐων - μπορούμε και καλύπτουμε τις ανάγκες σε αίμα ασθενών ενοριτών μας, οι οποίοι σε μια τόσο δύσκολη στιγμή της ζωής τους, αισθάνονται έμπρακτη την αγάπη και το ενδιαφέρον της Εκκλησίας μας. Οι εθελοντικές αιμοδοσίες γίνονται πλέον σταθερά στο σήμαντρο, λόγω του ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πιστεύουν και στηρίζουν αυτή την  προσφορά έχει αυξηθεί ακολουθώντας έμπρακτα όλους τους πατέρες του ναού μας και φέτος συγκεντρώθηκαν 179 φιάλες αίματος.
Πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου “ΣΗΜΑΝΤΡΟ”, η κοπή της Αγιοβασιλόπιταςτου Φιλοπτώχου της ενορίας μας. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν για την προσφορά τους, οι εθελόντριες κυρίες του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου , οι κυρίες της την Εθελοντικής Αιμοδοσίας, οι κυρίες που πραγματοποίησαν τον Έρανο της Αγάπης, οι κυρίες που καθημερινά ετοιμάζουν το φαγητό που προσφέρεται από το Ενοριακό συσσίτιο και λοιποί εθελοντές της ενορίας μας που υποστηρίζουν έμπρακτα το φιλανθρωπικό της έργο. Σε όλους απονεμήθηκαν ευχαριστήριες επιστολές και έπαινος, και μια  ευλογία για πνευματική οικοδομή.
Η μνήμη της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, παραστάτιδος του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της Ενορίας μας, τιμήθηκε  κι εφέτος με την πρέπουσα λαμπρότητα στον Ιερό Ναό, όπου έγινε και ο ετήσιος Απολογισμός και  τιμήθηκαν  όλοι οι εθελοντές ,  καθώς και η μνήμη του Αγίου Εφροσύνου του μαγείρου, προστάτου των ενοριακών συσσιτίων.
Επίσκεψη σε αστέγους της Αθήνας : Το Φιλόπτωχο προγραμμάτισε εκ νέου επίσκεψη σε αστέγους της Αθήνας στις 21 Οκτωβρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 9:30 μ.μ., στο πλαίσιο της οποίας προσέφερε ενδύματα, κουβέρτες, νερό, γλυκά, κρουασάν, χυμούς, φαγητό  κ.ά. στους εμπερίστατους αδελφούς μας, ως ένδειξη αγάπης και συμπαράστασης στις δύσκολες συνθήκες επιβίωσής τους.
 Για την ενίσχυση  του ενοριακού συσσιτίου το φιλόπτωχο διοργάνωσε δύο προσκυνήματα  σε μοναστήρια της Αττικής καθώς και  χριστουγεννιάτικη και πασχαλινή δωροέκθεση όπου τα δώρα τα ετοίμασαν οι κυρίες του φιλοπτώχου και προσφέρθηκαν σε συμβολικές τιμές. 
Στις εορτές των Χριστουγέννων και κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα  προσφέρθηκαν  έκτακτα βοηθήματα και εορταστικά τρόφιμα στους αδελφούς μας καθώς έγινε και  ποιμαντική μέριμνα στα ιδρύματα της ενορίας μας , στο γηροκομείο της  οδού Περικλέους ενορίας μας και στο νοσοκομείο της οδού μεσογείων., με  Ιερό ευχέλαιο, εξομολόγηση  και θ. Κοινωνία .
Οι ιερείς μας  ακόμα  φροντίζουν να είναι  καθημερινά  με  τη συμμετοχή ιερέων  και των άλλων δύο ενοριών  του Χολαργού στο κοιμητήριο της πόλης μας, για να τελούν τις ιερές ακολουθίες  και τις τελετές στο όμορφο εκκλησάκι του,  όπου κάθε χρόνο την Κυριακή των Μυροφόρων τελούμε και το πάνδημο  μνημόσυνο για όλα τα νέα παιδιά που είναι ενταφιασμένα στο κοιμητήριο
Κάθε Σαββατοκύριακο  γίνονται συνάξεις των νέων παιδιών μας από τα νήπια έως και τους μαθητές λυκείου. Συζητάμε μαζί τους για όλα τα θέματα που τους αφορούν δίδοντας μαρτυρία πίστεως και αγάπης. Στο τέλος παίζουν διάφορα  παιχνίδια,  μαθαίνουν παραδοσιακούς και δημοτικούς χορούς, κάνουν εξορμήσεις, εκδηλώσεις , εκδρομές , κ.α.
Τελέσαμε και Τελούμε τη Θεία Λειτουργία τις ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεωνκαι αμέσως μετά την ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, με τη συμμετοχή των γονέων.
Στο τομέα των εκδηλώσεων γίνονται με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και το Πάσχα,  , εκδηλώσεις με την συμμετοχή των νέων μας. Συγκινητική ήταν η εκδήλωση που έγινε στο δημαρχείο  με ειδικό αφιέρωμα στο απελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου, όπου  οι νέοι μας, μας κατά συγκίνησαν όταν  διάβασαν  γράμματα  μελλοθανάτων ,  όταν απήγγειλαν  ανάλογα ποιήματα και  όταν μας τραγούδησαν  όλα μαζί με την βοήθεια της πρεσβυτέρας  Μαγδαληνής Στούμπου. Επίσης οι ιερείς μας διακονούν κατά περιόδους στις  Ιερές Μονές Πετράκη, π Συνέσιος , Νταού Πεντέλης π Ιωάννης , τις εορτές του Πάσχα  ακόμη και την μακρινή Γερμανία π Ευγένιος, και στο κοιμητήριο Χολαργού.

 Αυτά  τα λίγα ! κάναμε και ζητάμε τις προσευχές σας για συνέχιση του ποιμαντικού έργου στην ενορία μας και  στην επόμενη χρονιά με ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση στις προσδοκίες της εποχής αλλά και στις δικές σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες  μπορείτε   όσοι είστε χρήστες του υπολογιστή, να ενημερώνεστε  από την  επίσημη ιστοσελίδα του Ναού μας στο Διαδίκτυο. Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου