Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!

Ατομική ευθύνη το Περιβάλλον

Με την ευκαιρία σήμερα την Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η Γραμμική Οικονομία, τα γνωστά...

καταναλωτικά πρότυπα και η κατασπατάληση σήμερα των φυσικών πόρων του αύριο, πρέπει να λάβουν άμεσα τέλος.
Οι πολύβουες, επικίνδυνες, ρυπογόνες πόλεις, η ζωή της έντασης και της υπερβολικής χρήσης προϊόντων, ακυρώνουν κάθε ατομική προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας της ζωής.
Το Περιβάλλον με συλλογική ευθύνη, παρουσιάζει πια σαφή έλλειψη και ανεπάρκεια που δεν αντισταθμίζονται με καμία ατομική οικονομική βελτίωση.
Είναι λοιπόν καιρός να δούμε συλλογικά μια νέα συμπεριφορά και να αλλάξουμε συνήθειες.
Να εφαρμόσουμε αυστηρά πολιτικές Κυκλικής Οικονομίας, όπου ελάχιστα απόβλητα θα καταλήγουν στην γη, στο νερό και στον αέρα.
Να πάρουμε σοβαρά τις νέες τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και να καταργήσουμε τις ρυπογόνες.
Να εφαρμόσουμε πολιτικές Βιώσιμης Κινητικότητας ακόμη και αν ξεβολευτούμε προσωρινά.
Να σεβαστούμε και να υπερασπιστούμε το πράσινο με κάθε κόστος.
Να επενδύσουμε στις πράσινες προμήθειες και τις τεχνολογίες.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συλλογική ευθύνη είναι το άθροισμα της ατομικής ευθύνης. Οχι μόνο πρέπει εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε και να αναπτύσσουμε με συνείδηση τις καταναλωτικές και συμπεριφορικές μας συνήθειες, αλλά πρέπει να επικροτούμε και να σεβόμαστε και τις πολιτικές επιλογές αειφορίας.
Εχουμε ατομική ευθύνη και συμφέρον, να σκεφτόμαστε παγκόσμια (Globally) και να δρούμε τοπικά (Locally) πιέζοντας καθημερινά την δημοτική αρχή να εφαρμόσει πολιτικές αειφόρου, πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης για να αλλάξουμε την ποιότητα της ζωής στις γειτονιές μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου