Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Ο ΣΑΓΙΑΣ ΔΕΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ! ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ!

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης Σπύρου Σαγιά προκάλεσε...

...σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του RP,  η τοποθέτηση της Έλενας Παναρίτη στη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.  Στον Υπουργό Οικονομικών χρεώνεται η  επιλογή με απόλυτα προσωπικά κριτήρια ενός αμφιλεγόμενου προσώπου,   για τη μία από τις δύο – η άλλη είναι του Έλληνα πρέσβη –  πιο σημαντικές και κρίσιμες  θέσεις  εκπροσώπησης της χώρας στην Ουάσινγκτον αυτή την περίοδο.
Η σύγκρουση Σαγιά – Βαρουφάκη  επιβεβαιώνει  τις πολιτικές σκιές που πυκνώνουν τελευταία μεταξύ Μαξίμου και υπουργείου Οικονομικών. Η  επιλογή Παναρίτη αποτέλεσε το γεγονός που έκανε το ποτήρι «να ξεχειλίσει»  καθώς χαρακτηρίζεται ως «πραξικοπηματική» και στον Υπουργό Οικονομικών χρεώνεται πως προχώρησε «ερήμην του Μαξίμου και του κόμματος», δημιουργώντας  τετελεσμένα.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη,   η οξύτατη αντίδραση του Σπύρου Σαγιά υπήρξε απολύτως δικαιολογημένη καθώς η κα Παναρίτη αποτελώντας μέλος της πρώτης ομάδας διαπραγμάτευσης δεν είχε καμία απολύτως χρήσιμη συμβολή σε αυτή και είναι παράλογο  να επιβραβεύεται κατ’ αυτόν τον τρόπο  η αποτυχία στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης, την ώρα μάλιστα που η χώρα «καίγεται» να κλείσει η συμφωνία. Ομάδα που χάνει δεν την επιβραβεύεις, την απολύεις!
Ταυτόχρονα,  η σύγκρουση Σαγιά – Βαρουφάκη  προαναγγέλλει τον ανασχηματισμό του Υπουργού Οικονομικών. Ο Σπύρος Σαγιάς ανήκει στον στενό κύκλο των ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το να σηκώσει το γάντι της πρόκλησης δεν ήταν καθόλου τυχαίο.  Είναι μια κίνηση που καθιστά προφανές  πως  για το Μαξίμου είναι πλέον σαφές ότι «ο Βαρουφάκης μένει μέχρι να φύγει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου