Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΤΑ 56 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΔΙΑΠΡΕΠΗΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΜΑΟΣ! ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ. ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ...

Ο διαπρεπής φιλόλογος και ποιητής από την Άμφισσα, Δημήτρης Αρμάος, καθηγητής σε νυχτερινό σχολείο, άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 56 ετών.  Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 2 Ιουνίου, στις 5 το απόγευμα, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.
 

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Αρμάος...


Γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1959. Σπούδασε Φιλολογία και εργάστηκε αποκλειστικά ως επιμελητής εκδόσεων, ενώ από το 1994 εργαζόταν ως καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης. Είχε δημοσιεύσει τα Ποιήματα Ι και ΙΙ (1979 και 1984), καθώς και ανάτυπα ποιητικών εργασιών.

Ο Δημήτρης Αρμάος, αδελφός της επίσης φιλολόγου Ελένης Αρμάου, άφησε πίσω του πλούσιο συγγραφικό, επιστημονικό και ποιητικό έργο.

Πρόσφατα είχε κυκλοφορήσει και ένας συγκεντρωτικός τόμος των ποιημάτων του από τις εκδόσεις Ύψιλον, με τον τίτλο «Βίαιες εντυπώσεις των ετών 1975 - 2007».

Μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του Δημήτρη Αρμάου, ο αν. υπουργός Πολιτισμού, Ν. Ξυδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένας συγκεντρωτικός τόμος των ποιημάτων του των τελευταίων δεκαετιών. Όμως, ο Δημήτρης Αρμάος είχε πολλά ακόμα να προσφέρει στα ελληνικά γράμματα. Από τους σημαντικούς ποιητές της γενιάς της μεταπολίτευσης, φιλόλογος με στέρεη παιδεία, διακεκριμένος δοκιμιογράφος και κορυφαίος επιμελητής βιβλίων, μας άφησε πολύπλευρο λογοτεχνικό και επιστημονικό έργο. Κυρίως, όμως, μας αφήνει τη ζωντανή μνήμη του βαθύτατα ευγενούς ανθρώπους, του ακατάκριτου και πράου, του καλού και αγαθού, του πολυαγαπημένου φίλου, του συνοδοιπόρου των πνευματικών διαδρομών. Θα ακούμε πάντα το γέλιο του. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του Ζωή και στους γιούς του Κωνσταντίνο και Πτολεμαίο.
http://www.thetoc.gr/politismos/article/simera-triti-i-kideia-tou-poiiti-dimitri-armaou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου