Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: "ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΠΟΙΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΜΕ ΚΟΣΟΒΑΡΟΥΣ! ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ"

Η Κύπρια ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, με παρέμβασή τη στην Επιτροπή Εξωτερικών του...

Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως σκιώδης εισηγήτρια της έκθεσης για την ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας, υποστήριξε ότι η εκεί Ελληνική Εθνική Μειονότητα βρίσκεται υπό διωγμό και ότι γίνονται διάφορες διοικητικές αλλαγές και μετακινήσεις πληθυσμών, όπως Κοσσοβάρων και άλλων μουσουλμάνων, προκειμένου να αλλάξει η δημογραφική ταυτότητα περιοχών, σε βάρος των Ελλήνων της Αλβανίας.
Η Ελένη Θεοχάρους θεωρεί σημαντικό τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, όπως προκύπτουν και από τις διεθνείς συνθήκες αλλά και όλων των άλλων θρησκευτικών, εκπαιδευτικών και περιουσιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων της Αλβανίας, αντί να καταπιέζονται βάναυσα.
Υποστήριξε επίσης πως δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας, εάν η χώρα αυτή δεν προβεί σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις προς αντιμετώπιση της διαφθοράς, της εγκληματικότητας, της διασύνδεσης της διοίκησης με την εγκληματικότητα και της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης.
Η Κύπρια Ευρωβουλευτής έχει καταθέσει σχετικές με το θέμα τροπολογίες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.
Η κ. Θεοχάρους επισημαίνει ότι η έκθεση για την Αλβανία είναι ελλιπής, εκφράζει μόνο ευσεβείς πόθους και οδηγεί στα ίδια σφάλματα που έγιναν όσον αφορά την Τουρκία. Δήλωσε ότι θα παλέψει ως το τέλος για την βελτίωσή της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου