Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑ...ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΤΣΕΠΩΝΑΝ ΧΡΥΣΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ! ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!!!

Παραδέχεται ο ΑΔΜΗΕ τα χρυσά «μπόνους» σε δύο στελέχη του 

Παραδέχεται με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ το ρεπορτάζ του...

www.protothema.gr αναφορικά με τις προληπτικές αμοιβές ύψους 20.000 ευρώ το μήνα αλλά και της αναδρομικής αμοιβής 200.000 ευρώ που έλαβαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της υπό αποκρατικοποίηση εταιρείας.
  
Όπως κατήγγειλε σε σχετική του ερώτηση ο τομεάρχης Περιβάλλοντος κι Ενέργειας του κόμματος της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, τα δύο στελέχη της θυγατρικής της ΔΕΗ σε μια περίοδο δύσκολη για τη χώρα, χρησιμοποίησαν νόμο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να εκτοξεύσουν τις μηνιαίες αποδοχές τους, στα 20.000 ευρώ (ανά μήνα!).  Και μάλιστα, με αναδρομική ισχύ από την εφαρμογή του νόμου 4354/16.12.2015 περί απελευθέρωσης αποδοχών των επικεφαλής των ΔΕΚΟ, που καταργούσε το ανώτατο πλαφόν που είχε θέσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ. Ως αποτέλεσμα της αναδρομικής ισχύος, οι δύο καταγγέλθηκε ότι έλαβαν περί τα 250.000 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2016 ως αναδρομικές αμοιβές ενός μόλις έτους.

Σε σημερινή του απάντηση ο ΑΔΜΗΕ και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του κ. Νίκος Καϊμάκης παραδέχθηκαν τους χρυσούς αυτούς μισθούς μιλώντας για αναθεώρηση αυτών, όχι όμως και για καθαίρεση όσων με τρόπο προκλητικό τους πέρασαν εν κρυπτώ και με τρόπο που προκαλεί εντύπωση σε μια κοινωνία ευρισκόμενη σε μεγάλο πρόβλημα. Ειδικότερα σε ανακοίνωση του ο κ. Καϊμάκης αν κι επιδιώκει να μεταθέσει τις ευθύνες, παραδέχεται την πράξη αυτή που θα κοστίσει χιλιάδες ευρώ στον ΑΔΜΗΕ λέγοντας πως «σε εφαρμογή του Ν 4354/2015 το προηγούμενο Εποπτικό Συμβούλιο της ΑΔΜΗΕ ΑΕ, που ως γνωστόν είχε διοριστεί από την προηγούμενη συγκυβέρνηση, πριν το τέλος της θητείας του προχώρησε σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του Ν 4354/2015 και επαναπροσδιόρισε με απόφασή  του, τις  αποδοχές  των ανωτάτων στελεχών της διοίκησης της ΑΔΜΗΕ ΑΕ, επικυρώνοντας και τη σχετική Σύμβαση που  καθόρισε το ύψος και την αναδρομικότητά τους.

Το νέο Εποπτικό Συμβούλιο που προτάθηκε από την σημερινή Κυβέρνηση και τη ΔΕΗ και διορίστηκε με πρωτοβουλία του βασικού μετόχου του, της ΔΕΗ ΑΕ, θα επανεξετάσει τη σχετική Σύμβαση και θα επανακαθορίσει τις αποδοχές των παραπάνω στελεχών του ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με το κοινά παραδεκτό μέτρο των αποδοχών που λαμβάνουν τα αντίστοιχα στελέχη των άλλων Δημόσιων Οργανισμών, σε συνδυασμό με τις οικονομικά αποδεκτές δυνατότητες της ΑΔΜΗΕ ΑΕ». Αυτό όμως που δεν απαντάται είναι εάν τα δύο στελέχη τα οποία από αυτή την ευνοϊκή απόφαση προμοδοτούνταν ζήτησαν να λάβουν αυτά τα προκλητικά χρήματα κι αν φυσικά επιλογή της κυβέρνησης είναι η παραμονή τους στη διοίκηση της θυγατρικής της ΔΕΗ σε μια περίοδο μάλιστα κατάρρευσης οικονομικής για την εταιρεία.

Διαβάστε την ανακοίνωση του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ, Νίκου Καϊμάκη:

«Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα αναφορικά με τις αυξήσεις των αμοιβών των στελεχών της ΑΔΜΗΕ ΑΕ (του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας) ο σημερινός Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΑΔΜΗΕ ΑΕ κ. Νίκος Καϊμάκης προέβει στην ακόλουθη δήλωση:
Σε εφαρμογή του Ν 4354/2015 το προηγούμενο Εποπτικό Συμβούλιο της ΑΔΜΗΕ ΑΕ, που ως γνωστόν είχε διοριστεί από την προηγούμενη συγκυβέρνηση, πριν το τέλος της θητείας του προχώρησε σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του Ν 4354/2015 και επαναπροσδιόρισε με απόφασή του, τις αποδοχές των ανωτάτων στελεχών της διοίκησης της ΑΔΜΗΕ ΑΕ, επικυρώνοντας και τη σχετική Σύμβαση που καθόρισε το ύψος και την αναδρομικότητά τους.
Το νέο Εποπτικό Συμβούλιο που προτάθηκε από την σημερινή Κυβέρνηση και τη ΔΕΗ και διορίστηκε με πρωτοβουλία του βασικού μετόχου του, της ΔΕΗ ΑΕ, θα επανεξετάσει τη σχετική Σύμβαση και θα επανακαθορίσει τις αποδοχές των παραπάνω στελεχών του ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με το κοινά παραδεκτό μέτρο των αποδοχών που λαμβάνουν τα αντίστοιχα στελέχη των άλλων Δημόσιων Οργανισμών, σε συνδυασμό με τις οικονομικά αποδεκτές δυνατότητες της ΑΔΜΗΕ ΑΕ».

Με νέα του δήλωση ο κ. Σκρέκας υποστηρίζει πως «πρόκειται για μια προκλητική πράξη που δίνει την αίσθηση πως η κυβέρνηση και οι εκλεκτοί της αδιαφορούν πλήρως για την οικονομική κατάσταση και τις δυσκολίες που ο μέσος Έλληνας αντιμετωπίζει» κι αναφέρεται σε «καθεστωτική αλαζονεία και αμετροέπεια που διακατέχει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεργάτες της». 
Πρώτο Θέμα (τίτλος: τροποποιημένος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου