Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: "ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ! ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΣΟΒΟ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Ή ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ" (ΕΛΛΑΔΑ)!

Σε μία πρόταση που σίγουρα δεν άρεσε στους Σκοπιανούς προχώρησε ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής της Καλιφόρνια Ντάνα Ροχραμπάχερ στο αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι Vizion Plus...

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ροχραμπάχερ, η δημιουργία της ΠΓΔΜ από μόνη της ήταν ένα αποτυχημένο σχέδιο, και η ατμόσφαιρα είναι «ώριμη» για επανασχεδιασμό των συνόρων στην περιοχή.
Σύμφωνα με το RT, o Αμερικανός γερουσιαστής τόνισε: «Υπάρχει τέτοια διχόνοια στη χώρα τους, ώστε δεν θα είναι ποτέ ικανοί να ζήσουν μαζί στο μέλλον. Για αυτόν τον λόγο Κοσοβάροι και Αλβανοί από την ΠΓΔΜ θα πρέπει να είναι μέρος του Κοσόβου και η υπόλοιπη ΠΓΔΜ να είναι μέρος της Βουλγαρίας ή όποιας χώρας πιστεύουν ότι έχουν σχέση».
Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων αντέδρασε οργισμένα σε αυτή την δήλωση, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Τα Σκόπια, απαντώντας στις δηλώσεις του Αμερικανού Γερουσιαστή, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, τόνισε πως: «Οι απόψεις του δημιούργησαν μεγάλο άγχος στη «Μακεδονία» και την ευρύτερη περιοχή. Πυροδοτεί εθνικιστική ρητορική στις γειτονικές χώρες, πηγαίνοντας μας πίσω στο παρελθόν. Πιστεύουμε ότι το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα άρει κάθε αμφιβολία αναφορικά με τις δηλώσεις και θα επιβεβαιώσει την πολιτική της απέναντι στην «Μακεδονία» και τα Βαλκάνια».
multi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου