Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ! ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ-ΦΩΤΙΑ!

Λαιμητόμος στη μεσαία τάξη και οριστική εξόντωσή τους θα είναι αυτά που έρχονται τον Σεπτέμβριο στα πλαίσια της λεγόμενης 3ης αξιολόγησης! Ο Κωνσταντίνος Βουδούρης αναφέρει για το άρθρο του στη...

Deal News: "Αναλύω τα μέτρα-"καταιγίδα" που θα ζητήσουν από Σεπτέμβρη για να σαρώσουν και να διαλύσουν την αγορά εργασίας στην Ελλάδα"
Σχετικό με την εξόντωση της μεσαίας τάξης είναι και το άρθρο που ακολουθεί από τον Προκόπη Χατζηνικολάου (liberal.gr):
Η επιχειρηματική δραστηριότητα δημιουργεί αλλεργία στους κυβερνώντες, την απεχθάνονται. Και για πρώτη φορά, τουλάχιστον μεταπολιτευτικά, η κυβέρνηση προχωρά στην δήμευση εισοδημάτων χωρίς μάλιστα οι φορολογούμενοι να χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο. Μέσα σε ένα χρόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διπλασίασε τη φορολογία. Συγκεκριμένα, κατάφερε να δημεύσει σχεδόν το σύνολο των εισοδημάτων των φορολογούμενων αυξάνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές και τους φόρους (επί της ουσίας πρόκειται για δύο φόρους).

Κατάφερε να διαλύσει τα νοικοκυριά, καθιστώντας ασύμφορη την εργασία από κάποιο ποσό και πάνω και συγκεκριμένα πάνω από τα 50.000 ευρώ. Από την επεξεργασία πραγματικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων καθώς και των δηλώσεων των φορολογούμενων προκύπτουν συμπεράσματα που δεν τα χωράει ο νους. Ξεπερνάει κάθε λογική τα όσα έχει νομοθετήσει η σημερινή κυβέρνηση που οδηγούν στον εξευτελισμό των εργαζομένων.

Δεν είναι δυνατόν κάποιος με καθαρό εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα ύψους 60.996,41 ευρώ να ζει το μήνα με 1.127,36 ευρώ. Θα περίμενε κανείς ότι ο ανωτέρω θα είχε τουλάχιστον ένα εισόδημα ύψους 3.500-4.000 ευρώ. Και όμως όχι. Οι φόροι και οι εισφορές φθάνουν στο 77,82%. Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος δούλεψε το 2016 για το κράτος.

Από τα 60.996,41 ευρώ, του έμειναν στο χέρι 13.528,32. Δούλεψε σκληρά για το ανωτέρω ποσό, το οποίο θα μπορούσε να κερδίσει οπουδήποτε αλλού ως μισθωτός και χωρίς το άγχος εάν θα καταρρεύσει το επόμενο έτος εξαιτίας των τακτικών της κυβέρνησης σε κάθε διαπραγμάτευση, εάν θα βρει πελάτες και εάν θα μπορέσει να ζήσει την οικογένεια του με 1.127,36 ευρώ. Δεν είναι απλώς σοκ, είναι κατάντια για όλους τους φορολογούμενους που είδαν μέσα σε ένα χρόνο να χάνουν σχεδόν τα πάντα.

Ειδικότερα:

Το 2016 (εισοδήματα 2015) ο ανωτέρω πλήρωσε στο ελληνικό δημόσιο για εισοδήματα ύψους 66.181,25 ευρώ τα εξής:
- Φόρο εισοδήματος 19.342,44 ευρώ 
- Εισφορά αλληλεγγύης 3.367,95 ευρώ
- Τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ
- Ασφαλιστικές εισφορές 5.700 ευρώ

Συνολικά δηλαδή το ποσό των 29.060,39 ευρώ η διαφορετικά το 43,91% των καθαρών κερδών του.

Το 2017 (εισοδήματα 2016) ο ανωτέρω πλήρωσε στο ελληνικό δημόσιο για χαμηλότερα εισοδήματα και συγκεκριμένα 60.996,41 ευρώ τα εξης:
- Φόρο εισοδήματος 23.191,83 ευρώ
- Εισφορά αλληλεγγύης 4.372,74 ευρώ
- Τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ
- Ασφαλιστικές εισφορές 19.073,36 ευρώ αυξημένες κατά 234% σε σχέση με το προηγούμενο έτος
- Φόρο πολυτελούς διαβίωσης 179,67 ευρώ
Συνολικά θα πληρώσει 47.468 ευρώ ή το 77,82% του εισοδήματος του.

Όλα αυτά αποτελούν μία εντυπωσιακή στρέβλωση της οικονομίας. Και όλα αυτά έγιναν γιατί οι κυβερνώντες αρνούνται ακόμα και σήμερα να προχωρήσουν σε δομικές μεταρρυθμίσεις. Αρνούνται τις επενδύσεις (τουλάχιστον μέχρι πρότινος) κάτι που φαίνεται και από τις τεράστιες καθυστερήσεις στην υπόθεση του Ελληνικού. Κάθε τρεις και λίγο κάποιος κυβερνητικός παράγοντας δημιουργεί προβλήματα στην επένδυση.

Ασχολούνται με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης όταν αυτές δεν είναι της αρεσκείας τους, έχουν διαλύσει την υγεία, ενώ η εκπαίδευση βυθίζεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια.

Και δυστυχώς το επόμενο έτος θα είναι ακόμα χειρότερο. Οι ασφαλιστικές εισφορές θα είναι αυξημένες (καθώς δεν θα αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα για τον υπολογισμό τους) εξέλιξη που θα περιορίσει ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που αποφάσισαν τελευταία χρόνια να εγκαταλείψουν τη χώρα επειδή δεν έβρισκαν δουλειά και δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα το πράξουν τα επόμενα χρόνια επειδή η φορολογία και οι εισφορές είναι τόσο υψηλές που δεν αξίζει να δουλεύουν στη χώρα αυτή.
------------------------------------------------------------
Πηγή: liberal.gr-Προκόπης Χατζηνικολάου 

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΟΥΣ !!!!!!! ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΙΟΜΕΝΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ !!!!!! ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ ΕΦΤΑΝΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΑΜΕΙΕΥΜΕΝΑ ΒΑΡΟΥΣΑΝ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΑΝ!!!!!!!!!!! ΠΡΩΤΑ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΦΟΡΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΚΟΒΑΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ !!!!!!!ΞΕΡΩ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΜΕ 65 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΞΩ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΖΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΤΡΑΣΕΓΓΟΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟ 1999 ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΛΟΓΩ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΠΑΘΑΝ ΟΛΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΗΤΑΝ ΚΡΑΤΗΘΗΤΕ ΠΑΡΑ ΚΑΤΙ 1 ΔΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ !!!!!!ΑΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΛΠ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΤΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΟΥ ΤΙ ΛΕΝΕ !!!!!!!!ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΩΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΡΚΟΥΝ !!!!!! Υ.Γ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΤ/ΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή