Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΜΠΕΙΡΟΣ 55ΧΡΟΝΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ! ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΠΑΓΟ...

Χρήστος Ανανιάδης: Ο 55χρονος έμπειρος ορειβάτης που σκοτώθηκε στον Όλυμπο
Δεν υπολόγισε καλά τον πάγο και γλίστρησε, λέει η Πυροσβεστική - Ήταν ...


οδηγός βουνού και εκπαιδευτής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης
Ο Χρήστος Ανανιάδης, ορειβάτης 55 ετών από την Θεσσαλονίκη, είναι το θύμα της νέας τραγωδίας στον Όλυμπο, καθώς έχασε τη ζωή του αφού τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση κατά τη διάρκεια αναρρίχησης το απόγευμα της Δευτέρας.


«Ήταν μια επιχείρηση που κράτησε δώδεκα ώρες περίπου, με αντίξοες καιρικές συνθήκες, με -12 βαθμούς Κελσίου πάνω στο βουνό. Δυστυχώς το Σάββατο είχαμε τα δύο νεαρά παιδιά που ήταν άπειρα και από χτες Δευτέρα θρηνούμε έναν από τους πιο έμπειρους ορειβάτες της Βορείου Ελλάδας. Ήταν οδηγός βουνού και εκπαιδευτής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης. Δίδασκε από το 1989 και είχε εκπαιδεύσει πολύ κόσμο σχετικά με την αναρρίχηση. Δυστυχώς δεν υπολόγισε τον πάγο και κάτω από τον πάγο υπήρχαν πέτρες και γλίστρησε, παρόλο που φορούσε αθλητικά παπούτσια με καρφιά από κάτω, με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό γύρω στα 40 μέτρα περίπου», λέει στο protothema.gr ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης κ.Ευάγγελος Φαλάρας.
Ο Χρήστος Ανανιάδης ξεκίνησε να ασχολείται με τα αθλήματα του βουνού σε ηλικία 18 ετών, μέσα από τις δράσεις της Ο.Α.Λ. Θεσσαλονίκης και πολύ γρήγορα, το 1985, παρακολούθησε με επιτυχία τη Σχολή Βοηθών Εκπαιδευτών Ορειβασίας). Ακολούθησαν πολλές επαναλήψεις κλασσικών διαδρομών, αρκετές νέες διαδρομές, και πολλές χειμερινές αναβάσεις τόσο σε βουνά της Ελλάδας (Όλυμπος, Αστράκα, Γκαμήλα, Γκιώνα, Βαράσοβα, Φαλακρό, Mετέωρα) όσο και του εξωτερικού Αλπεις, Δολομίτες, Καύκασος). Το 1993 παρακολούθησε με επιτυχία την Σχολή Εκπαιδευτών Ορειβασίας της ΕΟΟΑ. Είχε πολύχρονη εκπαιδευτική δραστηριότητα, όπως και συμμετοχή σε διοικητικά συμβούλια ορειβατικών συλλόγων.
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου