Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ!

Με έγγραφο τους 55 υπογράφοντες δημότες, γονείς μαθητών σε σχολεία...

του Δήμου Παπάγου-Χολαργού κατέθεσαν αίτημα συζήτησης στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Με το κείμενο τους οι υπογράφοντες ζητούν την ανάκληση της απόφασης της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία θα επιβληθεί νέος φόρος μέσω της αύξησης του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων σε όλους ανεξαιρέτως  τους ιδιοκτήτες ακινήτων του Παπάγου και του Χολαργού από 1η Ιανουαρίου 2018. Σύμφωνα με το Νόμο το ποσό της αύξησης δεσμεύεται στην κάλυψη των υλικοτεχνικών αναγκών των σχολείων.

Οι γονείς αναφέρουν ότι το ποσό των περίπου 80.000 ευρώ που θα συγκεντρωθεί μέσω της νέας φορολόγησης, μπορεί να καλυφθεί από τα 11,5 εκατ. ευρώ που υπάρχουν αδιάθετα στο ταμείο του Δήμου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Θανάσης Βαλυράκης ενημέρωσε τον εκπρόσωπο των υπογραφόντων ότι το θέμα θα ενταχθεί στην Ημερήσια Διάταξη της επερχόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στα μέσα Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία δεν είναι αιρετά μέλη Συλλόγων Γονέων. Στο συγκεκριμένο θέμα άλλωστε η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κα Μαργαρίτα Ξανθάκη τοποθετήθηκε υπέρ της επιβολής του νέου φόρου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζοντας ικανοποίηση, ενώ χαρακτηριστικά για την αύξηση του φόρου είπε: "...ήμασταν έτοιμοι να ξαναζητήσουμε, ...και όταν κάποια στιγμή είχαμε μια συνάντηση με τον Δήμαρχο, απλά και μόνο έτυχε να είμαστε σε παράλληλους δρόμους".

Ακολουθεί το κείμενο που κατέθεσαν οι 55 δημότες-γονείς:

Θέμα: "Ένταξη στην Ημερήσια Διάταξη της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του παρακάτω αιτήματος Δημοτών"

Χολαργός, 1 Δεκεμβρίου 2017

Εμείς, οι Δημότες και Γονείς μαθητών των σχολείων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την επιβολή ενός ακόμη φόρου στους ήδη επιβαρημένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς μας.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού με την οποία επιβλήθηκε 15% αύξηση στο Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (ΦΗΧ) με την αιτιολογία ότι το ποσό αυτό, όπως προβλέπει ο Νόμος, θα δαπανηθεί στις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων των παιδιών μας.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού με την οποία θα συγκεντρωθεί ποσό περίπου 80.000 ευρώ από τις τσέπες μας, την ώρα που στα ταμεία του Δήμου υπάρχουν ΑΔΙΑΘΕΤΑ 11 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού που ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ευθέως το Συνταγματικό Δικαίωμα των παιδιών μας για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού πoυ λήφθηκε την ώρα που μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης της δημόσιας παιδείας βαρύνει εμάς τους γονείς, οι οποίοι πληρώνουμε σε μόνιμη βάση για την καθαριότητα των σχολείων, τους τραπεζοκόμους, την αγορά γραφικής ύλης και ξενόγλωσσων βιβλίων, για τα αθλητικά, πολιτιστικά, εκπαιδευτικά προγράμματα και τις εκπαιδευτικές εκδρομές.

ΖΗΤΑΜΕ 
την ΑΜΕΣΗ ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού, 
ώστε να μην χρεωθεί ούτε 1 ευρώ επιπλέον στις τσέπες των γονέων και των 
δημοτών από 1/1/2018! Να συμπερηληφθεί το παρόν αίτημά μας στην Ημερήσια 
Διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να 
συζητηθεί και να εκδοθεί απόφαση επ’ αυτού. 

ΖΗΤΑΜΕ 
η Δημοτική Αρχή να στραφεί προς στην Κεντρική Κυβέρνηση για τη διεκδίκηση 
κονδυλίων που να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των μαθητών του 
Δήμου μας, και ΟΧΙ στην εύκολη λύση της φορολόγησης των Δημοτών!

2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ 55 ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ ; ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΘΕΣΜΟ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑΤΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΤΕ.
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΡΙΖΟΚΚΕ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΗΝ ΖΗΤΑΤΕ ΛΕΦΤΑ ΠΡΩΤΟΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΖΗΤΑΤΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΕΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΟΥ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ.ΟΧΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ.ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ "ΠΡΕΦΑ" ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ.ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ.ΚΚΕΔΕΣ - ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΖΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή