Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: ΤΗΝ ΕΞΟΜΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΗΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!!! Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ!!!

Κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία ή άλλου παραγώγου του στην ονομασία της γειτονικής χώρας τάσσεται και επίσημα η Ελλαδική Εκκλησία. Όμως, η νέα στρατηγική της κυβέρνησης φαίνεται πως είναι ...

αυτή: όποιος διαδηλώνει υπέρ της Μακεδονίας να χαρακτηρίζεται χρυσαυγίτης! Αυτό συνέβη με την Εκκλησία την οποία η κυβέρνμηση Τσίπρα την εξομείωσε με τη Χρυσή Αυγή. 
Το σχετικό ρεπορτάζ έχει το mononews.gr:

Σε μια πρωτοφανή επίθεση κατά της εκκλησίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ, προχώρησε η κυβέρνηση, μη διστάζοντας μάλιστα να την εξομοιώσει με τη Χρυσή Αυγή, μετά την παρέμβαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στο Σκοπιανό όπου οι ιεράρχες τόνισαν ότι δεν δέχονται τον όρο «Μακεδονία» ή άλλο παράγωγο στην ονομασία της ΠΓΔΜ.

Μάλιστα, σε όσα διέρρεαν οι κυβερνητικοί κύκλοι αναρωτιόνταν πρώτον, «άραγε η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να συμπορευθεί με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής;».

Δεύτερον, εξέφραζαν απορία αν η ηγεσία της Εκκλησίας «αποφάσισε να κάνει ανοικτή παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας», και πρόσθεταν ότι καθώς ήδη με την κριτική της έχει ξεπεράσει τα όρια των «αρμοδιοτήτων» της, «μήπως να μας πει κιόλας η Εκκλησία και ποιο όνομα θέλει, για να το διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με τα Σκόπια;».

Τρίτον, από το ΥΠΕΞ ανέφεραν ότι η ηγεσία της Εκκλησίας δεν μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει την κυβέρνηση και να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Τέταρτον, η ηγεσία της Εκκλησίας εγκαλείται διότι «εμπλέκεται σε κρατικές και διπλωματικές υποθέσεις» και μάλιστα «σε τέτοια, τόσο σοβαρά εθνικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής», ενώ η ίδια «δεν θέλει να εμπλέκεται το κράτος στις ιερές υποθέσεις της».

Τέλος, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «η ηγεσία της Εκκλησίας η οποία δηλώνει ότι κόπτεται για τα εθνικά θέματα, επιβάλλεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και να εστιάζει στο εθνικό συμφέρον και όχι στην εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων ιεραρχών, και, πολύ πιθανώς, των προσωπικών πολιτικών ‘συγγενειών’ τους, με πρόσχημα δήθεν τις ανησυχίες του “ποιμνίου” τους για το ονοματολογικό».

Υπενθυμίζεται ότι οι συνοδικοί μητροπολίτες απέστειλαν και επιστολή προς τον πρωθυπουργό ζητώντας του να αφουγκραστεί τις ανησυχίες τους, ενώ νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε τονίσει: «Ολοι παρακολουθούμε με ενδιαφέρον, αγωνία και συγκίνηση αυτή την υπερκινητικότητα για το θέμα της Μακεδονίας» και εξήγησε ότι η παρέμβαση της Εκκλησίας στηρίζεται και στο γεγονός ότι ενδεχόμενη χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων θα έχει επιπτώσεις και στις τάξεις της Εκκλησίας γι’ αυτό και επανέλαβε ότι το Σκοπιανό «δεν είναι μόνο ζήτημα πολιτικό, εθνικό, είναι και εκκλησιαστικό».

Εν τω μεταξύ, ήδη είναι προγραμματισμένα δύο συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, το πρώτο στις 28 Ιανουαρίου και 4 Φεβρουαρίου.

4 σχόλια:

  1. ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ....ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ.
    ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ...ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΟΥΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Η ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΣΤΟ ΛΑΟ.
    ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ...ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΣΘΕΝΟΣ, ΗΡΩΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ
    ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΟΦΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
    ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΗΡΩΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ακατέργαστη Κτηνωδία χτυπάει τον τόπο μας τα τελευταία χρόνια που λιγοστεύει τα περιθώρια κάποιας Ελπίδας . Το μόνο που μπορεί να διακρίνει κανείς είναι κάποιες Ανθρώπινες Νησίδες Ολόρθες Αντίκρυ στον Βοριά . Κάποιες Αναλαμπές Αντίστασης . Κάποιες Αιχμάλωτες Σπίθες στην Μάχη του Φωτός .
    Και όπως το πλοίο έχασε την πυξίδα του και χτυπιέται σύρεται στα βράχια από τους δυνατούς ανέμους , έτσι και οι Έλληνες της σημερινής εποχής πλανώνται στην φουρτουνιασμένη θάλασσα έτσι στην τύχη .
    Η Πατρίδα μας σήμερα είναι σκιά ενός Ένδοξου Παρελθόντος . Αγέλες Λύκων , κομμουνιστών και Ριψάσπιδων ξεσκίζουν τις σάρκες μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιος διαδηλώσει υπέρ της ελληνικότητας της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ θα τον λένε χρυσαυγίτη...;
    Έτσι ε;;;
    Ποιος μιλάει! Ο πολιτικός απατεώνας, ο ψεύτης και κλέφτης.
    Κι'εγώ ΛΕΩ ρε "καραμήτρο Τσιπράκο", ότι όποιος παραχωρήσει το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στο κρατίδιο των γύφτων των Σκοπίων, θέλει κρέμασμα...!
    Ρε παπαρολόγοι προδότες και ολετήρες πολιτικάντηδες,
    όσοι από εσάς ψηφίσετε υπέρ της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στους γυφτοσκοπιανούς ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙΤΕ...!
    Και όταν έρθει η ώρα θα..."πάρετε το μήνυμα συστημένο" και με συνοπτικές διαδικασίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου πρέπει η Θεσσαλονίκη να έχει πάνω από 100.000 Έλληνες και να βροντοφωνάξουν ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ .
    Εάν ζούσε ο Χριστόδουλος δεν θα τολμούσαν οι Εφιάλτες να αμφισβητήσουν την Ιστορία μας .
    Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει τον Βρώμικο και ανθελληνικό ρόλο του ΕΛΕΕΙΝΟΥ ΚΚΕ των ΕΡΠΕΤΩΝ που εξακολουθεί να κοροϊδεύει τους ΑΦΕΛΕΙΣ με τους δήθεν αγώνες για τους εργαζόμενους . Οι τραμπούκοι κομμουνιστές ΦΑΣΙΣΤΕΣ του ΚΚΕ με το ΠΑ.ΜΕ / ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ξυλοκοπούν ανυπεράσπιστους πολίτες που δεν είναι κομμουνιστές .
    Στηρίζουν τους Σκοπιανούς στο όνομα και τους αποκαλούν Μακεδόνες .
    Οι Κομιτατζήδες Γερμανοτσολιάδες του ΣΙΧΑΜΕΡΟΥ ΚΚΕ του Σιωνιστή Σόρος θέλουν την ΔΙΑΛΥΣΗ της Ελλάδος . Χρηματοδοτούνται από τα Δημόσια Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δεκάδες εκατ. ευρώ και σαν τους τοκογλύφους έχουν τεράστιες περιουσίες .
    ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑ.ΜΕ Ο ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ .
    ΓΕΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΛΕΦΤΟΝΙΑ ΣΑΡΑΚΗΝΟΥΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ .
    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή