Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΙΤΕ ΣΚ@ΤΟΦΑΤΣΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ! ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ! ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!

Μεγαλοοικονόμου: Και ψήφισε το πολυνομοσχέδιο και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ
ρεπορτάζ Πρώτο Θέμα, τίτλος: δικός μας.
Πλέον, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί 145 βουλευτές - «Επέλεξα λοιπόν να...

συστρατευτώ σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια» ανέφερε σε δήλωσή της η βουλευτής - Επιστολή Τσίπρα σε Βούτση - Λεβέντης: Το βράδυ των εκλογών η κυρία Μεγαλοοικονόμου θα λάβει την απάντηση
Μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον η κυρία Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, καθώς το πολιτικό «φλερτ» που ξεκίνησε από την πλευρά της με την υπερψήφιση του προϋπολογισμού και συνεχίστηκε σήμερα με την θετική της ψήφο στο πολυνομοσχέδιο, εξελίχθηκε τελικά σε... σύμφωνο συμβίωσης με την κυβερνητική πλειοψηφία.


Συγκεκριμένα, η ανεξάρτητη βουλευτής που εκλέχθηκε στην Β' Πειραιά με την Ένωση Κεντρώων έστειλε επιστολή προς τον κ. Τσίπρα, δηλώνοντας την πρόθεσή της να προσχωρήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ακολούθησε επιστολή του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, με την οποία ενημερώνει ότι η κυρία Μεγαλοοικονόμου εντάσσεται στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενη βουλευτής.

Πλέον, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία αυξάνει σε 154.
Σε αποκλειστική της δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυρία Μεγαλοοικονόμου εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την επιλογή.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ανέλαβε όταν η ελληνική οικονομία και κοινωνία αντιμετώπιζαν μεγάλες δυσκολίες τις μεγαλύτερες των τελευταίων δεκαετιών. Δεν είχε ευθύνες γι' αυτό, ούτε ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνούσε τα τελευταία 40 χρόνια. Τα τελευταία δυο χρόνια δεν έγιναν θαύματα ούτε περιμέναμε να γίνουν, όμως η εικόνα της χώρας αρχίζει να αλλάζει. Αυτό φαίνεται από την θετική αντίδραση των αγορών, όπου για πρώτη φορά βλέπουμε τα επιτόκια να έχουν φθάσει στα επίπεδα του 2006, πριν δηλαδή να μπούμε στην κρίση, διεθνώς αναγνωρίζεται ότι η χώρα είναι σταθερή και μπορούν να γίνουν επενδύσεις, και όλοι όσοι ήταν πριν εναντίον μας τώρα είναι υπέρ μας. Επέλεξα λοιπόν να συστρατευτώ σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια» ανέφερε.

Εξηγώντας την θετική ψήφο της στο πολυνομοσχέδιο, η κυρία Μεγαλοοικονόμου είπε ότι, η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα ήταν αναγκαία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018. Επιπλέον, όπως είπε, ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνει, όπως η ολοκλήρωση του κτηματολογίου, έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια για το καλό της οικονομίας. Αναφορικά με τα οικογενειακά επιδόματα εκτίμησε, ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές απώλειες για τους δικαιούχους ενώ πρόσθεσε, ότι είπε και ο πρωθυπουργός, θα μπορούσαν να γίνουν διορθωτικές κινήσεις όπου απαιτείται μετά τον Αύγουστο του 2018.

«Φαίνεται πως όσο βαδίζουμε στην έξοδο από τα μνημόνια, η κυβερνητική πλειοψηφία αυξάνεται αντί να μειώνεται, όπως συνέβαινε σε αντίστοιχες ψηφοφορίες νομοσχεδίων για αξιολογήσεις επί προηγούμενων κυβερνήσεων», τόνισε κυβερνητικός αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου εντάσσεται στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενη με το κυβερνών κόμμα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη Λευκωσία, όπου θα βρεθεί αύριο για την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας, θα υπάρξει συνάντηση με το προεδρείο της ΚΟ, προκειμένου να εξεταστεί σε ποιες επιτροπές θα συμμετάσχει η κυρία Μεγαλοοικονόμου.

Επιστολή Τσίπρα σε Βούτση

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, σε συνέχεια της δήλωσης της κυρίας Μεγαλοοικονόμου, ο Αλέξης Τσίπρας τον ενημέρωσε ότι η βουλευτής της Β' Πειραιά εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ως συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής.
Λεβέντης: Το βράδυ των εκλογών θα λάβει την απάντηση

 «Το βράδυ των εκλογών η κυρία Μεγαλοοικονόμου θα λάβει την απάντηση» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, για την ένταξη της πρώην βουλευτού του κόμματός του, στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ως συνεργαζόμενη βουλευτής. 

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δεν έκρυψε και την ενόχλησή του για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα. «Πιστεύαμε ότι ο κ Τσίπρας είχε ένα ήθος. Τώρα έχασε κι αυτό το ηθικό πλεονέκτημά του» σχολίασε ο κ. Λεβέντης.

2 σχόλια:

  1. Ρε ποιους βάλαμε να μας "κυβερνήσουν...!"
    Ένα επιπλέον σούργελο, μαζί με τους υπόλοιπους σουρουκλεμέδες και σαλτιμπάγκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή