Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 5 ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΜΑΘΙΟΥ ΝΙΜΙΤΣ! ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΜΕΣΑ! ΜΙΛΗΣΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ "ΕΝΤΙΜΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ" ΤΩΡΑ! ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΟΤΙ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΟΥΜΕ ΕΠΙ 27 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"!!!

Η μεγαλύτερη προδοσία των πολιτικών σκερβελέδων σε βάρος της Ελλάδος από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Έτοιμη να αναγνωρίσουν τα Σκόπια με τον όρο "Μακεδονία". Μάλιστα, οι 140 χώρες...

που έχουν αναγνωρίσει τα  Σκόπια ως |Μακεδονία" θα μας καταγγείλουν ότι επί 27 χρόνια κωλυσιεργούμε για να καταλήξουμε σήμερα να αναγνωρίσουμε τα Σκόπια ως "Μακεδονία" και να [πούμε από πάνω ότι αυτό είναι "έντιμος συμβιβασμός"!!!
Το ρεπορτάζ από το Πρώτο Θέμα:
Η σκοπιανή ιστοσελίδα MKD.mk αναφέρει τα πέντε ονόματα, τα οποία, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, έριξε στο τραπέζι
Στη δημοσιότητα έδωσαν ΜΜΕ της πΓΔΜ, επικαλούμενα πηγές στη Νέα Υόρκη, τα πέντε ονόματα που φέρεται να πρότεινε ο Μάθιου Νίμιτς στις διπλωματικές αποστολές Ελλάδας και Σκοπίων.


Ειδικότερα, η σκοπιανή ιστοσελίδα MKD.mk γράφει ότι ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην αμερικανική πόλη την Τετάρτη, έριξε στο τραπέζι τα ακόλουθα ονόματα:

- Republika Nova Makedonija/ Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας - Republika Severna Makedonija/ Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας
- Republika Gorna Makedonija/ Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας
- Republika Vardarska Makedonija/Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη
- Republika Makedonija (Skopje)/ Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια).

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η σύντομη γραφή των ονομάτων θα μπορεί να είναι:

- Nova Makedonija,
- Severna Makedonija,
- Gorna Makedonija,
- Vardarska Makedonija και
- Makedonija (Skopje)

Τι λέει το ΥΠΕΞ
Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών. «Κρατήστε επιφυλάξεις για όλα αυτά που βγαίνουν από τα Σκόπια», έλεγε συνεργάτης του Νίκου Κοτζιά. Ειδικώς για τα πέντε ονόματα επισημαίνεται ότι είναι όλα στη σλαβική γλώσσα κάτι που φαίνεται να μην είναι αποδεκτό από τους Αλβανούς των Σκοπίων, οι οποίοι απορρίπτουν τα προτεινόμενα ονόματα που περιέχουν όρους όπως «Gorna» ή «Severna». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου