Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΣΠΑΤΤΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ 12.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΕΝΩ ΑΥΤΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει  η αποκάλυψη ότι η αναπληρώτρια..

υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου  εισπράττει επίδομα ενοικίου, ύψους 12.000 ευρώ τον χρόνο, για το σπίτι της στο Κολωνάκι, την στιγμή που αυτή και ο σύζυγός της υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου αποτελούν το πλουσιότερο ζευγάρι της ελληνικής κυβέρνησης σύμφωνα με τα πόθεν έσχες τους. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα για την κ. Αντωνοπούλου στην κυβέρνηση είναι εξαιρετικά βαρύ και για το γεγονός ότι η υπουργός έχει κάνει αίτηση για να πάρει το συγκεκριμένο βοήθημα. Δεν αποκλείεται δε εντός της ημέρας να υπάρξει παραίτηση που σίγουρα θα προκαλέσει αναταράξεις. 

Τη διαφωνία του για τη διάταξη της οποίας έκανε χρήση η αν. υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου για επιδότηση ενοικίου, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο υπουργός έκανε γνωστό επίσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Real FM", ότι ο κ. Τσίπρας έχει ήδη επικοινωνήσει με την υπουργό, στην οποία και παρέπεμψε για περαιτέρω δηλώσεις.Αναλυτικά, ο κ. Τζανακόπουλος είπε:

«Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αν. υπουργό (σ.σ. την Ρ. Αντωνοπούλου). Τής μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης. Και, από εκεί και πέρα, περιμένουμε τη δική της τοποθέτηση».

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «γνώμη του πρωθυπουργού είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει χρήση της σημερινής διάταξης», με τον κ. Τζανακόπουλο να υπογραμμίζει: «Η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει με σειρά ενεργειών της ότι προσπαθεί να εξορθολογήσει τα συστήματα των αμοιβών, τόσο των βουλευτών όσο και των υπουργών, με διατάξεις που αφορούν την φορολογική εξίσωση μεταξύ πολιτικών και όλων των υπολοίπων πολιτών. Έχουμε πάρει πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή και αυτό είναι το κεντρικό στίγμα αυτής της κυβέρνησης».


Τόσο η κ. Αντωνοπούλου όσο και ο σύζυγός της, υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, διαθέτουν μεγάλη περιουσία.

Ο υπουργός έχει χαρτοφυλάκιο με μετοχές και επενδυτικά προϊόντα που ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιο του κ. Παπαδημητρίου ανέρχεται στα 2.725.881 δολάρια, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του. Το χαρτοφυλάκιο αυτό, το κατείχε το 2015, όταν δεν είχε ακόμα υπουργοποιηθεί. Την ίδια χρονιά, δήλωσε εισοδήματα 453.429 δολάρια.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και σύζυγος του κ. Παπαδημητρίου, Ράνια Αντωνοπούλου, κατείχε μετοχές 340.000 δολαρίων σε χρηματιστήρια και καταθέσεις ύψους 11.400 ευρώ σε ελληνικές τράπεζες.

Το ζευγάρι υπουργών, έχει από κοινού καταθέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού 480.154 δολάρια. Επίσης, διαθέτει διαμέρισμα 110 τ.μ. στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και μία βίλα στη Σύρο 300 τ.μ., με 180 τ.μ. βοηθητικούς χώρους σε οικόπεδο 4.950 τ.μ. και πισίνα 80 τ.μ..


Βολές από τη ΝΔ και το Ποτάμι


«Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε παραίτηση, αλλά κάτι τέτοιο σε αυτήν την Κυβέρνηση δεν συνηθίζεται ακόμη και αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Εδώ όμως χάθηκε και το φιλότιμο», αναφέρει, μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

«H κυρία Αντωνοπούλου ζήτησε και έλαβε 1.000 ευρώ μηνιαίως επίδομα ενοικίου ως κάτοικος Νέας Υόρκης.

Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να επιστρέψει αμέσως και εντόκως τα χρήματα και να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες.

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ Θ.Καράογλου τονίζει σε ανακοίνωσή του πως η κ. Αντωνοπούλου μαζί με τον επίσης υπουργό σύζυγό της Δημήτρη Παπαδημητρίου «αποτελούν την πλουσιότερη οικογένεια της ελληνικής κυβέρνησης με ακίνητα στη Νέα Υόρκη και τη Σύρο».

«Με νόμο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το Κράτος πληρώνει τα ενοίκια ακόμη και των πλουσιότερων Υπουργών. Πιο συγκεκριμένα, με διάταξη του ν. 4336/15 καλύπτονται από το Δημόσιο τα έξοδα διαμονής στην Αθήνα, όχι μόνο των βουλευτών της επαρχίας -κάτι που ίσχυε έως τότε- αλλά και των εξωκοινοβουλευτικών Υπουργών. Και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο ή χωρίς περιορισμό στο ύψος του μισθώματος!

»Όπως, λοιπόν, προκύπτει από δημοσίευμα στο χθεσινό Τύπο, η -εξωκοινοβουλευτική- αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου ζητά και εισπράττει από το Κράτος 12.000 ευρώ ετησίως για το ενοίκιο στο σπίτι της στην Αθήνα, παρ’ όλο που, μαζί με τον επίσης Υπουργό σύζυγό της αποτελούν την πλουσιότερη οικογένεια της ελληνικής Κυβέρνησης, με ακίνητα, μεταξύ άλλων, στη Νέα Υόρκη και τη Σύρο.

»Δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς ότι αυτοί που έχτισαν πολιτικές καριέρες παριστάνοντας τους προστάτες των αδυνάτων, τελικά εκμεταλλεύονται μέχρι και την τελευταία δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος για να επωφεληθούν οικονομικά από τα χρήματα των φορολογουμένων. Αν, μάλιστα, ο νόμος δεν είναι αρκετά επωφελής, τον τροποποιούν αναλόγως.

»Όμως, τη στιγμή που χάνονται σπίτια λόγω της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και περικόπτεται το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, οι παραπάνω συμπεριφορές αποτελούν τεράστια πρόκληση, για την οποία πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

»Καλούμε την Κυβέρνηση να τροποποιήσει άμεσα την επίμαχη διάταξη, θέτοντας αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για τους εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς που δικαιούνται την επιδότηση και να βάλει όριο στο ύψος του μισθώματος που καλύπτει ο κρατικός προϋπολογισμός».

«Όταν ένας από τους πλούσιους υπουργούς εισπράττει επιδότηση ενοικίου 1.000 ευρώ το μήνα από τα χρήματα των φορολογουμένων, για ποια κοινωνική δικαιοσύνη μπορεί να μιλάει; Ποια ευαισθησία μπορεί να επικαλείται; Η υποκρισία και ο κυνισμός, βασικά στοιχεία της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σε όλο τους το μεγαλείο. Ας το βλέπουν όσοι ακόμη τους πιστεύουν» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.

ΠΑΣΟΚ: Η Ράνια Αντωνοπούλου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί


«Η κυρία υπουργός θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί και η επιδότηση να διακοπεί», τονίζει, αναφερόμενο στη Ράνια Αντωνοπούλου, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «η κυρία Αντωνοπούλου (και ο υπουργός σύζυγός της) λαμβάνουν επίδομα ενοικίου 12.000 ευρώ το χρόνο, με διάταξη που έφεραν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ». 

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι πρόκειται για «απαράδεκτη πρόκληση, όταν όχι μόνο έχουν τεράστια περιουσία, αλλά διαθέτουν αποδεδειγμένα ιδιόκτητη οικία στην Αττική». Μάλιστα, η ανακοίνωση καταλήγει καταλογίζοντας ευθύνες στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

 tanea.gr (τίτλος: δικός μας)

2 σχόλια:

  1. ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΛΙΠΟΤΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΠΙΛΑΣ .
    Όλοι αυτοί ......... κομμουνιστές , αριστεροί και κλεφτρόνια συριζαίοι απολαμβάνουν σήμερα ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ και πλούσιους μισθούς σε μια εποχή όπου εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες Σταυρώνονται κάθε μέρα με νέα Οθωμανικά Χαράτσια από μία Διεφθαρμένη ψευτοκυβέρνηση αριστερών απατεώνων .
    Ξεσκίζουν τις Σάρκες μας και υποθηκεύουν το μέλλον της Πατρίδος μας Δίνοντας Γη και Ύδωρ σε κάθε Διεστραμμένο Ξένο Δυνάστη .
    Αγέλες Λύκων κατασπαράζουν την χώρα μας .
    Ζούμε στην πιο Διεφθαρμένη χώρα της Γης , σε μια Εποχή απόλυτης προδοσίας και καταπίεσης που εξαθλιώνει μέρα με την ημέρα την ανθρώπινη Ζωή και Αξιοπρέπεια .
    Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός Εφιάλτη χωρίς ιστορικό προηγούμενο .
    Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό σε μια διεφθαρμένη Κοινωνία συμβιβασμού , παθητικότητας και απάτριδων .
    Αριστεροί Λιποτάχτες Τομαρόφιλοι και Ριψάσπιδες Ευδοκιμούν σε Περιόδους Βρωμιάς και Σαπίλας .
    Η Φαρέτρα της Νέας Τάξης Πραγμάτων στην Ελλάδα ήταν και θα είναι η ΞΕΝΟΦΕΡΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ΚΚΕ ΑΝΤΑRCIA ΚΑΙ ΜΚΟ .
    Ασχημονούν και απαξιώνουν Αρχές Παραδόσεις Αξίες και Θεϊκές Εντολές χιλιάδων χρόνων .
    Το μαύρο της Ψυχής τους δεν υπάρχει στον Ουράνιο Τόξο των Ανθρώπινων Αξιών .
    Όλο αυτοί οι Παρείσακτοι σιτίζονται πλουσιοπάροχα στα Δημόσια Ταμεία .
    Χλευάζουν τον ανθρώπινο πόνο και αξιοπρέπεια και χωρίς ίχνος Συμπόνοιας μετέτρεψαν την Ελλάδα σε Νεκροταφείο αθώων Ψυχών .
    ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ . ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ .
    Δεν υπάρχει Ανεξάρτητη Ελλάδα , βρισκόμαστε υπό ΞΕΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ .
    Τίποτα δεν είναι δικό μας και δεν ορίζουμε ούτε το μέλλον ούτε την τύχη μας .
    Η ανεργία , η Φτώχεια και η Εξαθλίωση ρήμαξαν αυτή την έρημη χώρα .
    Συμμορίες ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ λεηλατούν καθημερινά τις μεγάλες πόλεις καταστρέφοντας τα πάντα .
    ΓΕΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ .
    Μας κυβερνούν με ΕΝΤΟΛΗ της ΞΕΝΗΣ ΑΚΡΙΔΑΣ κομμουνιστές ΕΦΙΆΛΤΕΣ και Αρουραίοι των Υπονόμων .
    Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ .
    Παρέδωσαν την Ελλάδα στην Σύνοδο των Λύκων .
    Οι Ισχυροί της Γης έχουν βρει καταφύγιο στην αριστερή Λογοτεχνία του Δρόμου προκειμένου να πετύχουν τα ελεεινά τους Σχέδια Διάλυσης της Ελλάδος .
    Λήσταρχοι κομμουνιστές Δειλοί και ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ έχουν απολέσει κάθε έννοια Τιμής και Ανδρείας σε αυτό τον τόπο γλείφοντας Τούρκους Γυφτοσκοπιανους και Αλβανούς Λαθρέμπορους .
    Οι Τουρκο Κοτζαμπάσηδες του ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν πάνω στα ερείπια του Ελληνισμού .
    Η Υποκρισία η Απάτη και η Άγνοια στην πλέον απαστράπτουσα και μοχθηρή μορφή της .
    ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ .
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / ΑΡΚΑΔΑΣ
    ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά τα έγραψες φίλε Πατριώτη Παναγιώτη.
    Τόσα και άλλα τόσα να τους πεις και πάλι λίγα θα είναι.
    Κυβερνούν με την ψήφο των Ελλήνων αλλά "υπηρετούν" και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εχθρών της πατρίδος.

    Γονατισμένοι στα ΤΕΣΣΕΡΑ είναι τα λιγούρια...
    Τους κάναμε "ανθρώπους(;)" με τα αξιώματα που τους δώσαμε
    αλλά, η γυφτιά δεν λέει να ξεπλυθεί από πάνω τους...!
    Πεινάλες εκ πεποιθήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή