Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

ΑΣΦΥΚΤΙΚΟΣ ΚΛΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ! ΕΡΝΤΟΓΑΝ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗ...ΜΑΚΔΕΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ"!!!

Ερντογάν: Είμαστε με τη «Μακεδονία»
Την υποστήριξή του στην ΠΓΔΜ στη διαμάχη της με την Ελλάδα για το ...


ζήτημα του ονόματος εξέφρασε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μια ημέρα μετά το συλλαλητήριο στην Αθήνα αλλά και εν όψει της επίσκεψης Ζάεφ στην Άγκυρα.

Μιλώντας σε σύνοδο Βαλκάνιων μεταναστών στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν σημείωσε πως «η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της "Μακεδονίας" (σ.σ. ΠΓΔΜ) στο συγκεκριμένο ζήτημα, απλώς επειδή η Ελλάδα δεν έχει δίκιο σε αυτή την περίπτωση» σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο της ΠΓΔΜ, TV NOVA.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Ελλάδα μπλοκάρει την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, ωστόσο η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την αλλαγή του ονόματός της. «Οι δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και ΠΓΔΜ είναι αδελφικοί» τόνισε ο τούρκος Πρόεδρος, προσθέτοντας πως «Άγκυρα και Σκόπια δεν έχουν καμία διαφορά και δεν πρόκειται να αφήσουμε τους αδελφούς μας μόνους. Θα είμαστε πάντα μαζί τους».

Οι δηλώσεις Ερντογάν έρχονται μια ημέρα μετά το συλλαλητήριο στην Αθήνα, αλλά και εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στις 12 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα.

Σύμφωνα μάλιστα με σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, ο Ζάεφ θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία, αλλά και τον τούρκο Πρόεδρο. Επίσης, έχουν οριστεί ραντεβού με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπινάλι Γιλντιρίμ, και τον πρόεδρο της Συνέλευσης της τουρκικής Δημοκρατίας, Ισμαήλ Κάχραμαν.
Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου