Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΤΙΓΚΑΣ: "ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ;;;"!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ


Δελτίο Τύπου 9

                                                     19 Φεβ. 2018

Κούλουμα την Καθαρή Δευτέρα. 
Γιατί όχι και στο Δήμο μας;
Με την ονομασία κούλουμα χαρακτηρίζεται ο υπαίθριος ...

πανηγυρισμός της «Καθαρής Δευτέρας». Αν και δεν έχει εξακριβωθεί η αρχαία προέλευση της γιορτής αυτής που αποτελεί θρησκευτική γιορτή, κατ΄αυτή γιορτάζεται η αμέσως μετά το τέλος της Αποκριάς,  έναρξη της Τεσσαρακοστής. Οι γιορτάζοντες τα «Κούλουμα» τρώνε άζυμο άρτο «λαγάνες» ενώ καταναλώνουν κυρίως νηστίσιμα φαγητά που τα λέμε σαρακοστιανά όπως π.χ. ταραμά, ταραμοσαλάτα, θαλασσινά, ελιές, κρεμμύδια, διάφορα λαχανικά, χαλβά κ.ά.
Αν κάποιος παρακολουθήσει τις μέρες αυτές τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο διαφόρων δήμων της χώρας, θα διαπιστώσει ότι πάρα πολλοί δήμοι απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους δημότες και κατοίκους τους.
Με αυτή τους καλούν να παρευρεθούν στο χώρο που θα γιορτασθούν τα κούλουμα, για να διασκεδάσουν, να απολαύσουν παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα, να χορέψουν και να τραγουδήσουν, ξεφεύγοντας έστω και για λίγο από την όχι και τόσο ευχάριστη καθημερινότητά τους.
Τα κούλουμα μπορεί να συνδυασθούν ταυτόχρονα και με άλλες δραστηριότητες όπως κατασκευή παραδοσιακού χαρταετού και πέταγμά του, μικρό αγώνα δρόμου ή και δενδροφύτευση.
        Είναι απορίας άξιο γιατί δεν γιορτάζονται και στο Δήμο μας τα κούλουμα. Θα ήταν μια όμορφη ανάσα στους δημότες μας μέσα στα τόσα και τόσα που καθημερινά βιώνουν. Τα κούλουμα δεν είναι μια συνήθης εκδήλωση γιατί πέραν των άλλων προσφέρεται δωρεάν διασκέδαση και φαγητό.
Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης προτείνουμε να γιορτάζονται και στο Δήμο μας τα κούλουμα. Εφόσον χρήματα υπάρχουν, που κατά τα λεγόμενα του Δημάρχου τα ταμειακά διαθέσιμα είναι – τώρα περίπου 9.500.000 Ευρώ – το μόνο που χρειάζεται είναι η βούληση του Δημάρχου που δυστυχώς  και στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει.

Δέσμευσή μας:
Η ανάγκη για λίγη χαρά και διασκέδαση, αλλά και η ανάγκη παροχής τροφής υπάρχει σε πάρα πολλές οικογένειες στο Δήμο μας. Η άποψη ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που πεινούν στο δήμο μας δεν ισχύει.   Ήδη από το Κοινωνικό Παντοπωλείο περιμένουν τρόφιμα πλέον των 270 οικογενειών. 
Η δέσμευσή μας είναι να διοργανώσουμε κούλουμα και στο Δήμο μας όπως συμβαίνει και σε πολλούς άλλους Δήμους.


 Αν θέλετε διοργανώστε. Αν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε θα τα διοργανώσουμε εμείς.                                                                         





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου