Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΜΙΝΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ: ΤΙΣ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 6 ΜΟΛΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΕΝΩ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΡΟΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝOΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΞΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ!

Εγκληματεί ο Καμίνης σε βάρος της υγείας των παιδιών με το ανοίξει τις κατασκηνώσεις 6 μόλις μέρες μετά τις φονικές ππυρκαγιές στο Μάτι και στον Άγιο Ανδρέα, την ίδια ώρα που οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα...

του κινδύνου για τις επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία όσων εκτίθενται στο τοξικό περιβάλλον, ειδικά λίγες ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές. 
Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας στην Αττική από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου και για τις βραχυχρόνιες ή μακροχρόνιες επιπτώσεις που μπορεί να έχει η έκθεση του ανθρώπινου οργανισμού στους ατμοσφαιρικούς ρύπους που απελευθερώθηκαν, τόνισε μεταξύ άλλων: "Η πυρκαγιά συντελεί στην κατακόρυφη αύξηση των επιπέδων πολλών ατμοσφαιρικών ρυπαντών, τόσο σε αέρια, όσο και σε σωματιδιακή μορφή, ενώ η εγγύτητα με το μέτωπο της πυρκαγιάς, και ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην προσήνεμη πλευρά, συντελεί σε πολύ υψηλά επίπεδα έκθεσης σε πληθώρα ρύπων". Επίσης, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι  οι πυρκαγιές προκάλεσαν αυξημένη ρύπανση στο έδαφος, και γι' αυτό τον λόγο συνέστησε να αποφεύγεται η επαφή με το χώμα, κυρίως των παιδιών.
Και ενώ υπάρχει σαφής επισήμανση για τις επικίνδυνες βλάβες που μπορεί να προκαλέσει στην υγεία των παιδιών η επαφή τους με το χώμα, ο κ. Καμίνης για λόγους εντυπώσεων άνοιξε τις κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα έξι μόλις μέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές.Την ώρα δηλαδή που αυτές οι πυρκαγιές προκάλεσαν μεγάλη μόλυνση ατμοσφαιρική και στο έδαφος των περιοχών, ο Δήμαρχος Αθηναίων έστειλε τα παιδιά στο θανατηφόρο περιβάλλον! 
Ενώ η όλη ζώνη γύρω από το Μάτι και τον Άγιο Ανδρέα μύριζε κάπνα και απέπνεε οσμή αποπνικτική, ο Καμίνης λειτούργησε τις παιδικές κατασκηνώσεις. Διαβάζουμε από το iefimerida.gr: "Οι παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων, στον Άγιο Ανδρέα, άνοιξαν ξανά το πρωί της Κυριακής, έξι ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά.

Οι κατασκηνώσεις είχαν εκκενωθεί έγκαιρα, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, το απόγευμα της Δευτέρας και τα παιδιά που φιλοξενούνταν εκεί είχαν μεταφερθεί στην Αθήνα, με ασφάλεια.

«Οι παιδικές κατασκηνώσεις μας στον Άγιο Ανδρέα άνοιξαν ξανά. Μπορέσαμε να είναι, μέσα σε λίγες μέρες, και πάλι έτοιμες. Το χρειάζεται η περιοχή, το χαίρονται τα παιδιά της Αθήνας. Υποδεχόμαστε από το πρωί και παιδιά πυρόπληκτων οικογενειών. Τα χαμόγελα πρέπει να επιστρέψουν», έγραψε ο Γιώργος Καμίνης στο Twitter, δημοσιεύοντας και τις σχετικές φωτογραφίες".
Ρωτάμε: 
α) Την ώρα που έγκριτοι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία των παιδιών που εκτίθενται σε ένα τέτοιο τοξικό περιβάλλον, ο κ. Καμίνης ποια επιστημονική άδεια είχε για να επιστρέψει στην μπαρουτοκαπνισμένη κατασκήνωση τα παιδιά, μέσα σε 5-6 μέρες από τις πυρκαγιές;
β) Ποια αρμόδια υπηρεσία αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος μεταφοράς της κατασκήνωσης σε άλλο υγιές περιβάλλον ή σε αναστολή της λειτουργίας τους λόγω ανθυγιεινών συνθηκών;  
γ) Υπάρχει συνεχείς επίβλεψη των παιδιών ώστε να μην έρχονται σε επαφή με το χώμα, το οποίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία τους, σύμφωνα και με την επιστημονική άποψη του καθηγητή Σαρηγιάννη; 


Οι παιδικές κατασκηνώσεις μας στον Άγιο Ανδρέα άνοιξαν ξανά. Μπορέσαμε να είναι, μέσα σε λίγες μέρες, και πάλι έτοιμες. Το χρειάζεται η περιοχή, το χαίρονται τα παιδιά της Αθήνας. Υποδεχόμαστε από το πρωί και παιδιά πυρόπληκτων οικογενειών. Τα χαμόγελα πρέπει να επιστρέψουν

2 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΦΟΡΤΩΘΕΙ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΣΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠ'ΑΥΤΑ !!!!!!!!! ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟ Τ'ΑΦΕΝΤΙΚΑ !!!!!!!ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΧΡΩΜΟΥΣ ΣΙΝΕΜΑΣΚΟΠ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί να πεις μπράβο στον Καμίνη που εκκένωσε την κατασκήνωση, τον κατηγορείς. Αν είναι έτσι όπως τα λες, δεν πρέπει να πατάει κανένας στις περιοχές πέριξ του Ματιού. Οχι κ. Παρατηρητά,το Μάτι δεν είναι Τσερνομπίλ.
    Συγχαρητήρια, επίσης, στο ΓΕΣ και στο ΓΕΑ που εκκένωσαν έγκαιρα τα θέρετρα Αγ. Ανδρέα και Ζούμπερη, χωρίς να περιμένουν ειδοποίηση από τους ανίκανους της Πυροσβεστικής-Αστυνομίας.
    Επί τη ευκαιρία θυμήσου τον γνωστό πυροσβέστη που απαντούσε στο youtube εν ώρα υπηρεσίας στον Berry Decker ποιός είναι ο "bazoukiplayer" !! 😊 Και του τό 'πε και λάθος 😂 😂 😂 😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή