Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ ΜΕ DRONES ΓΕΜΑΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ! ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση με drones φορτωμένα με εκρηκτικά με στόχο τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Καράκας.

Κατά την διάρκεια ομιλίας του Μαδούρο, για την επέτειο των 81 χρόνων της δημιουργίας της Εθνικής Μπολιβαριανής Φρουράς (Guardia Nacional Bolivariana) ακούστηκαν δυο εκρήξεις κοντά στην λεωφόρο Μπολίβαρ...

στο Καράκας. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν απευθείας από την κρατική τηλεόραση ακούγονται οι εκρήξεις, ενώ διακρίνεται η σύζυγος του Μαδούρο που βρισκόταν δίπλα του να κοιτάζει στον ουρανό και να προσπαθεί να καλυφθεί. Η μετάδοση διακόπηκε ενώ δευτερόλεπτα μετά οι στρατιώτες που βρίσκονταν παρατεταμένοι μπροστά στον Μαδούρο για την εκδήλωση και την παρέλαση άρχισαν να τρέχουν έντρομοι προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Με αλεξίσφαιρα κάλυψαν τον Μαδούρο

Από το σημείο διακρίνονταν στήλες καπνού. Οι φρουροί του Μαδούρο μπήκαν μπροστά του ως ανθρώπινη ασπίδα, ενώ χρησιμοποίησαν και αλεξίσφαιρα για να τον καλύψουν. Ο πρόεδρος απομακρύνθηκε αμέσως με ασφάλεια από το σημείο, όπως και άλλα μέλη της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Άμυνας Βλαδιμίρ Παδρίνος. Ακολούθησε πανικός, καθώς πολλοί άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι. Όπως όλα δείχνουν, άγνωστοι επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Μαδούρο χρησιμοποιώντας εκρηκτικά από αέρος.

Στην κυβέρνηση σήμανε συναγερμός. «Πρόκειται για επίθεση κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Χορχε Ροντρίγκες και πρόσθεσε: «Απέτυχαν για μια ακόμη φορά. Απέτυχαν». Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο, ο Μαδούρο βρίσκεται καλά στην υγεία του, ενώ 7 στρατιώτες τραυματίστηκαν από την επίθεση. Οι εκρήξεις ακούστηκαν στις 5 και 41 το απόγευμα (2 και 10 τη νύχτα ώρα Ελλάδος).



«Προσπάθησαν να με δολοφονήσουν»

«Σήμερα προσπάθησαν να με δολοφονήσουν», δήλωσε ο Νικολάς Μαδούρο σε διάγγελμα του λίγη ώρα μετά την επίθεση με εκρηκτικά. «Εισάγουν στοιχεία στη Βενεζουέλα που δεν έχουν σχέση με τον λαό μας. Πραξικοπήματα και τώρα μια επίθεση εναντίον του προέδρου. Λυπάμαι πολύ. Λυπάμαι πολύ και λέω στην ολιγαρχία της Βενεζουέλας ότι εγώ είμαι η εγγύηση για την ειρήνη για να μπορείτε να ζείτε εσείς στη Βενεζουέλα. Αν μια μέρα μου κάνουν κάτι η Δεξιά θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με τα πρόσωπα εκατομμυρίων ταπεινών ανθρώπων, εργατών και αγροτών, στρατιωτών στους δρόμους που θα ζητήσουν να αποδοθεί Δικαιοσύνη με τα ίδια τους τα χέρια», τόνισε.

«Τι θα συνέβαινε αν πετύχαινε αυτή η επίθεση εναντίον μου; Τι θα συνέβαινε στους δρόμους της Βενεζουέλας; Δεν θέλω να κάνω ακόμη πιο δραματική την κατάσταση. Αλλά θα υπήρχε μια κατάσταση πολύ σοβαρή. Η ακροδεξιά στη Βενεζουέλα έχει μίσος και απόγνωση. Δεν τους νοιάζει γιατί δεν ζουν εδώ, ζουν στις ΗΠΑ. Έχουν ήδη συλληφθεί κάποια μέλη της συμμορίας που ανέλαβε αυτή την δουλειά. Είμαι καλά, είμαι ζωντανός και πιο αποφασισμένος από ποτέ. Για να προχωρήσουμε την επανάσταση».  

Ο Μαδούρο κατηγόρησε την «ακροδεξιά της Βενεζουέλας ότι «ευθύνεται για την απόπειρα δολοφονίας». Συγκεκριμένα είπε: «Η ακροδεξιά νομίζει ότι μπορεί να επιβληθεί με οποιονδήποτε τρόπο στη χώρα. Είναι πολύ σοβαρό αυτό που έκαναν. Οι έρευνες θα προχωρήσουν μέχρι το τέλος. Όποιος και να πέσει. Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι αρκετοί από τους εμπνευστές αυτής της επίθεσης εναντίον της ζωής μου βρίσκονται στις ΗΠΑ και ειδικά στη Φλόριντα. Ελπίζω ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να καταπολεμήσει αυτές τις συμμορίες».

 Ο Μαδούρο αναφέρθηκε στην 20η Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία η κυβέρνηση του θα υλοποιήσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις, γεγονός που όπως είπε είναι ο λόγος που η αντιπολίτευση στην Βενεζουέλα του επιτίθεται.

«Είναι απελπισμένοι επειδή ξέρουν ότι το οικονομικό μας πρόγραμμα θα φέρει οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο που στις 20 Αυγούστου θα έχει ένα σημαντικό βήμα με την νομισματική μεταρρύθμιση».

Ο Μαδούρο κατηγόρησε και τον πρόεδρο της Κολομβίας, Μανουέλ Σάντος, ότι είναι πίσω από την επίθεση. Πηγή από την προεδρία της Κολομβίας απέρριψε ως αβάσιμο τον ισχυρισμό αυτό, σχολιάζοντας ότι ο Σάντος ασχολείται με τα βαφτίσια της εγγονής του και όχι με την ανατροπή ξένων κυβερνήσεων. 

Φωτογραφίες: AP, Πηγή: iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου