Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! ΔΕΙΤΕ ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ! ΕΧΑΝΕ 0-2 ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕ 3-2! ΠΑΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΗ ΡΕΒΑΝΣ!

Κατάθεση ψυχής από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε 3-2 της Σπαρτάκ Μόσχας στην κατάμεστη Τούμπα, σε μια αναμέτρηση που βρέθηκε με την...


πλάτη στον τοίχο, αλλά έδειξε ισχυρό μέταλλο και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τα playoffs του Champions League.

Οι Ρώσοι ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και «πάγωσαν» την Τούμπα, αφού προηγήθηκαν 0-2 στο 17’, όμως οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν πτοήθηκαν και το ανέτρεψαν με τρία γκολ σε ένα τέταρτο (29’ Πρίγιοβιτς, 32’ Λημνιός, 44’ Πέλκας).

Κορυφαίοι για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ο Μάτος και ο Πέλκας, καθοριστική και η συμβολή του τερματοφύλακα Πασχαλάκη, που απέκρουσε το πέναλτι του Πρόμες στο 71’ και κράτησε το 3-2 για την ομάδα του. Την Τρίτη η ρεβάνς των δύο ομάδων στη Μόσχα.

Το ματς
Ο Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Πασχαλάκη κάτω από τα γκολπόστ και τους Μάτος-Βαρέλα-Χατσερίντι-Κρέσπο στην αμυντική τετράδα. Κεντρικοί χαφ οι Κάνιας, Μαουρίσιο, με τους Λημνιό, Πέλκα, Ελ Καντουρί να αγωνίζονται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πρίγιοβιτς.

Η Σπαρτάκ Μόσχας ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και πίεσε ψηλά τους Θεσσαλονικείς για να μην τους επιτρέψει να κάνουν το παιχνίδι τους. Στο 7’ μάλιστα οι Ρώσοι αιφνιδίασαν καθώς άνοιξαν το σκορ, μετά από μια ωραία ομαδική προσπάθεια που κατέληξε στον Ποπόφ, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μεγάλης περιοχής και «εκτέλεσε» τον Πασχαλάκη για να γράψει το 0-1.

Στο 14’ ο ΠΑΟΚ έγινε απειλητικός για πρώτη φορά στο ματς, με τον Πρίγιοβιτς να σουτάρει με το αριστερό μέσα από την περιοχή, αλλά τον γκολκίπερ των Ρώσων να μπλοκάρει με ευκολία. Στο 17’ η ομάδα του Λουτσέσκου γεύτηκε δεύτερη ψυχρολουσία, αφού η Σπαρτάκ Μόσχας διπλασίασε τα τέρματά της. Πιο συγκεκριμένα, η φάση ξεκίνησε με κεφαλιά του Λουίς Αντριάνο, που την έστρωσε στον Πρόμες, ο οποίος σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει και να αλλάζει πορεία και να μπερδεύει τον Πασχαλάκη, που απέκρουσε ασταθώς. Εν συνεχεία, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και έσκασε μέσα από τη γραμμή του τέρματος για το 0-2 των Ρώσων.

Ακολούθησε η κυριαρχία του ΠΑΟΚ, που είχε μεγάλη ευκαιρία στο 27’ με τον Πέλκα, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, όμως ο Μαξιμένκο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Μετά από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Ζόμπνιν βρήκε την μπάλα με το χέρι, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Πρίγιοβιτς για να μειώσει σε 1-2 στο 29’.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνέχισε να πιέζει και στο 37’ δικαιώθηκε, με τον Μάτος να σεντράρει από τα δεξιά και τον Λημνιό να πλασάρει με το αριστερό (!) για να ισοφαρίσει σε 2-2. Η επιστροφή του ΠΑΟΚ έδωσε την απαραίτητη ώθηση στους παίκτες του Λουτσέσκου, που κυνήγησαν την ολική ανατροπή και την πέτυχαν στο 44’: ο Μάτος πάλι σέντραρε από τα δεξιά, ο γκολκίπερ Μαξιμένκο έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και στρώθηκε στον Πέλκα, που απλά την έσπρωξε στην κενή εστία για να διαμορφώσει το 3-2.

Και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει απύθμενα ψυχικά χαρίσματα αφού ξεπέρασε άμεσα το σοκ από το γρήγορο 0-2 και το ανέτρεψε πριν βγει το πρώτο μέρος έχοντας ως κορυφαίους τους Μάτος, Πέλκα, οι οποίοι ταλαιπώρησαν τους αμυντικούς της Σπαρτάκ Μόσχας.

Η πρώτη ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου ανήκε στους φιλοξενούμενους (51′), με τον Πρόμες να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι και τον Πασχαλάκη να πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση διώχνοντας σε κόρνερ. Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους ΠΑΟΚ ήταν αρκετά προσεκτικός στις κινήσεις του φοβούμενος ανάλογο «πάθημα» με αυτό του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 65’, ο ΠΑΟΚ απώλεσε σημαντικότατη ευκαιρία για το 4-2, με τον Πέλκα να κλέβει την μπάλα και να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Μαξιμένκο, ωστόσο ο Έλληνας χαφ πλάσαρε άστοχα. Και σχεδόν από το… πουθενά, η Σπαρτάκ Μόσχας κέρδισε πέναλτι, με τον Χατσερίντι να τραβάει αναίτια τη φανέλα του Λουίς Αντριάνο. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε στο 71’ ο Πρόμες, αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε σωστά και απέκρουσε την μπάλα, η οποία βρήκε και στο δοκάρι για να παραμείνει το 3-2.

Στο εναπομείναν διάστημα οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν με γνώμονα τη διαφύλαξη του προβαδίσματός τους και δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Καρέρα να βρουν «καθαρή» ευκαιρία. Έτσι, ο ΠΑΟΚ κράτησε το 3-2 και απέκτησε ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση στα playoffs του Champions League.

Αυτή ήταν η 3η νίκη του «Δικέφαλου του Βορρά» στα προκριματικά της διοργάνωσης, με την ομάδα του Λουτσέσκου να δείχνει χαρακτήρα και να πηγαίνει στη Μόσχα την Τρίτη για να πάρει μία ακόμα μεγαλειώδη πρόκριση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Λέο Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίντι, Κρέσπο – Κάνιας, Μαουρίσιο (84’ Σάκχοφ) – Λημνιός (79’ Ζαμπά), Πέλκας, Ελ Καντουρί (61’ Ουάρντα) – Πρίγιοβιτς

Σπαρτάκ Μόσχας (Καρέρα): Μαξιμένκο – Εσένκο, Γκιγκό, Μποκέτι (94’ Ρασκάζοφ), Κομπάροφ – Φερνάντο, Ζόμπνιν, Ποπόφ (64’ Τιμοφέεφ) – Λομοβίτσκι, Πρόμες, Λουίς Αντριάνο (77’ Ζε Λουίς).
Δείτε το βίντεο που μόλις έχει ανέβει στον...αέρα: 
πληροφορίες: ELEFTHEROSTYPOS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου