Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΕΙΔΗ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ! "ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΡΓΗ" ! Ο ΛΥΚΕΙΑΡΧΗΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ! ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΑΡΧΗ!

Απίστευτες καταστάσεις εκτυλίχθηκαν χτες στο 1ο Λύκειο Παπάγου. Μερικοί μαθητές/μαθήτριες ενοχλημένοι από συνθήματα εθνικού-πολιτικού περιεχομένου που είχαν γραφτεί τις προηγούμενες ημέρες πάνω στους τοίχους του σχολικού συγκροτήματος, αποφάσισαν...

αιφνιδίως να κάνουν κατάληψη στο σχολείο και να αναρτήσουν αυτή την ανακοίνωση που βλέπετε (και την οποία δανειζόμαστε από το site myxolargos.gr). Προσέξτε τι γράφει  και δώστε σημασία στην εξής φράση: "...είμαστε με πολυεθνικές παρέες και αυτά τα συνθήματα μας προκαλούν οργή"! 
Ο λυκειάρχης κ. Γιώργας ο οποίος μάλλον αιφνιδιάστηκε διότι οι μαθητές αρχικά είχαν προγραμματίσει αποχή, για να κάνουν τελικά αιφνιδίως κατάληψη, δέχτηκε από γονέα μήνυση και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο!
Σήμερα το σχολείο λειτουργεί κανονικά. Σε ερώτησή μας προς τον κ. Γιώργα τι οδήγησε τους μαθητές στην κατάληψη είπε ότι "υπήρχαν κάποια συνθήματα πολιτικού περιεχομένου και δη κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών! Τώρα όμως λειτουργεί κανονικά το σχολείο μας"

Εμείς αναρτήσαμε στο facebook το εξής σχόλιο για το φαινόμενο αυτό: 
Πέρα από την ανακοίνωση που έχουν θυροκολλήσει οι καταληψίες, μπορούν να μας δείξουν ποια "εμετικά συνθήματα" γράφτηκαν ώστε να δικαιολογούν την κατάληψη; Και τι θα πει είναι "με πολυεθνικές παρέες"; Διότι σε ένα τέτοιο τρυπάκι περί "ρατσιστικών συνθημάτων" ή "φασιστικών μηνυμάτων" μας έχει βάλει και η ΕΡΤ, η οποία πλέον, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών θεωρεί "μήνυμα μίσους και ρατσισμού" το "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ"! Αν λοιπόν (αύριο-μεθαύριο) ανάμεσα στις "πολυεθνικές παρέες" μαθητών είναι και Σκοπιανοί, αυτομάτως το "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ" εκλαμβάνεται ως φασιστικό μήνυμα! Κάπου έχουμε χάσει τη μπάλα και βεβαίως μόνο τυχαία δεν είναι όλα αυτά! Εκπορεύονται από συγκεκριμένους κύκλους και για συγκεκριμένο σκοπό! Άλλωστε το έχουν κάνει καραμέλα και οι της κυβέρνησης. "Φασίστες", "ακροδεξιοί", ετερόκλητος όχλος" οι Έλληνες και οι μαθητές που διαδηλώνουν υπέρ της Πατρίδας τους! Εκεί φτάσαμε!

1 σχόλιο: