Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΜΥ: ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ 42 ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΤΟΥΣ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ! ΜΗΝ...ΜΑΣΑΤΕ! ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 38! ΑΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΣΕΙ...

https://indobserver.gr/
Σαχάρα... θα θυμίζει η χώρα από σήμερα. Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού η ΕΜΥ προειδοποιεί για τον αφρικανικό καύσωνα που «χτυπά» ...

την Ελλάδα μέχρι και το Σάββατο. Δείτε πότε θα υποχωρήσει η θερμή εισβολή.
Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τον καύσωνα. Σύμφωνα με αυτό η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 42 βαθμούς.
α. Σήμερα Πέμπτη (01/8/2019) η θερμοκρασία θα φτάσει, στην ηπειρωτική Ελλάδα στους 36 με 38 και στη νησιωτική χώρα στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.
β. Αύριο Παρασκευή (02/8/2019) η θερμοκρασία θα φτάσει στην ηπειρωτική Ελλάδα στους 38 με 39 και στη νησιωτική χώρα στους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
γ. Το Σάββατο (03/8/2019) η θερμοκρασία θα παραμείνει σε όλη τη χώρα σε υψηλά επίπεδα και στη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την ανατολική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους στους 40 με 41 και πιθανόν στη Θεσσαλία στους 42 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία:
α. Το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου (03/8/2019) πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου. Τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα.
β. Από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου (03/8/2019) στο Ιόνιο και βαθμιαία στην ηπειρωτική Ελλάδα και το βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι.
Την Κυριακή (04/8/2019) προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας, κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου περίπου.
Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος
Για το νέο κύμα υψηλών θερμοκρασιών, που κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 42 βαθμούς Κελσίου, προειδοποιεί και το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Σύμφωνα με το meteoτο νέο κύμα ζέστης οφείλεται στη μεταφορά θερμών αέριων μαζών από την Αφρική και θα κορυφωθεί το Σάββατο.
Η μεταφορά θερμών αέριων μαζών από την Αφρική στην περιοχή της Ελλάδας έχει ως αποτέλεσμα να επικρατήσουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως το Σάββατο 3 Αυγούστου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι θερμότερες ημέρες αναμένεται να είναι η Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο, 2 και 3 Αυγούστου, όταν οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 41 έως 42 βαθμούς Κελσίου. Οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής θα φτάσουν τους 39 έως 40 βαθμούς στη Θεσσαλία και στη Νότια Κρήτη, ενώ το Σάββατο στην Κεντρική Ελλάδα το θερμόμετρο θα ανέβει στους 41-42 βαθμούς.
Όμως, σύμφωνα με την πρόγνωση του ΕΑΑ-meteo, το κύμα ζέστης φαίνεται να είναι σύντομο, αφού από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται η ενίσχυση των βορείων ανέμων, που θα ενταθούν την Κυριακή, με συνέπεια την υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ στα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως τις θερμές ώρες του Σαββάτου.
Μέτρα για τον καύσωνα από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών
Ενόψει του καύσωνα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών υπενθυμίζει στους συμπολίτες μας τα βασικά προληπτικά εκείνα μέτρα για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών.
1.Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και παραμονή σε σκιασμένους και δροσερούς χώρους. Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείται καπέλο ή γενικά κάλυμμα κεφαλής. Η ένδυση να αποτελείται κατά προτίμηση από λεπτά, ευρύχωρα, ανοιχτόχρωμα, κυρίως βαμβακερά ενδύματα.
2.Αποφυγή, κατά το δυνατό, σωματικής κόπωσης και εργασίας τις θερμές ώρες της ημέρας.
3.Άφθονη λήψη δροσερού νερού ή φυσικών χυμών. Αποφυγή σακχαρούχων, ανθρακούχων ποτών.
4.Λήψη ελαφράς, μη λιπαρής, αλατισμένης τροφής, κατανεμημένης σε μικρά συχνά γεύματα. Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών.
5.Συχνά δροσερά λουτρά, τοποθέτηση ψυχρών επιθεμάτων.
6.Οι ευρισκόμενοι σε φαρμακευτική αγωγή και ιδίως όσοι λαμβάνουν διουρητικά, ηρεμιστικά, αντιυπερτασικά, αντιϊσταμινικά, Β΄ αναστολείς κ.λ.π. φάρμακα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους θεράποντες γιατρούς τους προκειμένου να λαμβάνουν τις ανάλογες οδηγίες.
7.Επίσης, σε διαρκή επαφή με τους γιατρούς τους πρέπει να βρίσκονται όσοι πάσχουν από νοσήματα του καρδιαγγειακού, κεντρικού νευρικού και αναπνευστικού συστήματος, οι διαβητικοί, νεφροπαθείς, αλκοολικοί καθώς και οι πάσχοντες από πάσης φύσεως βαρέα νοσήματα.
8.Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις περιοχές του κέντρου που διακρίνονται από υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση και αυξημένη κυκλοφορία.
9.Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας είναι προτιμότερο τις θερμές ώρες της ημέρας να παραμένουν, με κλειστά παράθυρα, στο σπίτι τους και να χρησιμοποιούν ανεμιστήρες ή κλιματιστικές συσκευές.
Τέλος, τονίζουμε ότι οι ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού είναι τα βρέφη, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, οι υπερήλικες καθώς και οι εργάτες, αγρότες, αθλητές κ.λ.π.
Κατά συνέπεια ιδίως αυτοί, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι οφείλουν να επικοινωνήσουν αμέσως με το γιατρός τους ή τις υγειονομικές αρχές εφόσον εμφανίσουν και το παραμικρό σύμπτωμα το οποίο ενδεχομένως είναι αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών όπως ζάλη, κεφαλαλγία, ίλιγγο, υπνηλία, διαταραχές συμπεριφοράς, ναυτία, εμετούς, κράμπες κ.λ.π.
 newsbomb.gr (υπότιτλος: δικός μας)

6 σχόλια:

  1. I have never seen this type of information before. Thanks for sharing this. Please also visit 바카라사이트

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Generally I don’t learn article on blogs, however I wish
    to say that this write-up very forced me to try and do
    it! Your writing taste has been surprised me. Thank you, 바카라사이트
    quite nice
    post.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 토토사이트 You should take part in a contest for one of the best blogs on the web. I will recommend this site!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. It's awesome designed for me to have a web site, which is helpful designed for my knowledge. thanks admin 카지노사이트

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Your good writing makes many people feel happy.
    With a lot of writing, you are moved a lot. I also have a lot of interactions with you
    I want to feel alive and be happy, saying that I will be a good friend with you, and I will be very happy too. I hope there are always good things and happy days. I always cheered for you.
    Thank you 온라인카지노

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 토토 Thank you for posting this awesome article. I’m a long time reader but I’ve never been compelled to leave a comment.
    I subscribed to your blog and shared this on my Facebook.
    Thanks again for a great article!

    ΑπάντησηΔιαγραφή