Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ!

https://indobserver.gr/
 «Η Ελληνική κυβέρνηση δεν θα δεχθεί να ισχύσουν για την Ελληνική...

Μειονότητα που ζει στην Αλβανία άλλα μέτρα από εκείνα που θα ισχύσουν για τις αλβανικές κοινότητες εκτός Αλβανίας».

«Η κυβέρνηση της Ελλάδας απαιτεί τα ίδια δικαιώματα για την ελληνική κοινότητα που ζει στην Αλβανία με εκείνα που ζητεί η αλβανική κυβέρνηση για τις αλβανικές κοινότητες στην τέως Γιουγκοσλαβία».
«Η απροκάλυπτη αυτή πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών είναι σαφώς απαράδεκτη και άδικη».
Οι δηλώσεις αυτές ανήκουν στον αείμνηστο πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος ως πρωθυπουργός στις 14 Ιουλίου 1993, έθεσε σαφείς προϋποθέσεις για να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση στις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας.
Την εποχή εκείνη ο τότε πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας Σαλί Μπερίσα ασκούσε πολιτική τρομοκρατίας εις βάρος του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Αποκορύφωμα της πολιτικής του ήταν η σύλληψη και η καταδίκη πέντε ηγετικών στελεχών της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια», ένα χρόνο μετά.
Από το 1993, οι αυτόχθονες αλβανικές κοινότητες στις πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες έχουν κάνει άλματα ή ακόμα και έχουν επιτύχει τις διεκδικήσεις τους, σε σημείο που να θεωρείται ότι είναι πολύ κοντά η υλοποίηση του σχεδίου της «μεγάλης Αλβανίας».
Αντίθετα, είκοσι έξι χρόνια μετά, ο βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός υφίσταται ουσιαστικά μία υπόγεια εθνοκάθαρση, με ενορχηστρωτή αυτή την φορά τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα.
Η αλλοίωση του πληθυσμού στις ελληνικές μειονοτικές περιοχές, η υφαρπαγή περιουσιών, οι δολοφονίες Ελλήνων που υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους στην γενέθλια γη τους και η βεβήλωση των ελληνικών μνημείων, αποτελούν ενδεικτικά της κατάφορης παραβίασης των διεθνώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Σήμερα, εν έτει 2019, η Ελλάδα έχει έναν άλλο πρωθυπουργό που φέρει το επίθετο Μητσοτάκης, ο οποίος καλείται να υπερασπιστεί τον Ελληνισμό που επιμένει να υπάρχει ακόμα στην Βόρειο Ήπειρο, πριν τον ολοκληρωτικό αφανισμό του που μεθοδεύει η αλβανική κυβέρνηση.

Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου
https://northernepirusmovement.blogspot.com/2019/07/blog-post_30.html

5 σχόλια: